filip-vujanovic-1БУДВА — Евроатлантска будућност Црне Горе доприноси стабилности и развоју региона, поручио је црногорски председник Филип Вујановић.

Држава је одговоран партнер у интеграцијама и биће поуздан члан НАТО савеза, рекао је Вујановић отварајући у Будви годишњу конференцију Атлантског савеза Црне Горе.

Вујановић каже да НАТО мора бити одговор на захтев за безбедну будућност Црне Горе, њен економски и општи друштвени развој и додаје да дугорочна стабилност почива на медјународним механизмима, а не само на добрим жељама

„Евроатлантски безбедносни систем у предвидивој будућности је једини на који се Црна Гора може да ослони, не само због тога што је она гео-политички позиционирана дубоко унутар НАТО простора, већ и са захтевом за стабилност која је услов квалитета живота и просперитета сваког друштва“, поручио је Вујановић.

Председник државе наглашава да НАТО није само политичка и безбедносна интеграција, већ савез који афирмише целовит систем вредности и стандарда стабилног друштва, преноси портал Радио телевизије Црне Горе.

Вујановић је нагласио и да лидер евроатлантских интеграција у региону, Црна Гора, одговорно промовише политику добросуседства и сарадње у региону.

Подршка представничког дома Конгреса САД учвршћује га, каже црногорски председник, у уверењу да ће достигнућа Црне Горе у имплементацији евро-атлантских стандарда бити основ за позитиван Извештај о напретку и одлуку Министарског савета да Црна Гора на Самиту у Велсу добије позив за чланство у Алијанси.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Црна Гора као поуздан члан НАТО

* Обавезна поља