PoledicaБЕОГРАД – У Србији је због катастрофалних поплава оштећено око 3.700 километара саобраћајница и то највише у западним и централним деловима земље, а најтеже је оштећена Дринска магистрала која повезује Лозницу, Мали Зворник, Љубовију, Рогачицу и Бајину Башту, изјавио је данас државни секретар Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Миодраг Поледица.

Коначна штета биће прецизнија позната тек за неколико месеци када се стабилизују клизишта на терену, рекао је Поледица РТС-у и предочио да се на многим деоницама саобраћај одвија успорено.

Приоритет Министарства саобраћаја је да се људи поново повежу путевима тамо где су они непроходни и оштећени, рекао је Поледица.

Санација је већ почела и екипе „Путева Србије” са путарским предузећима су већ на терену по целој земљи, рекао је он.

Поледица је демантовао написе у медијима да је штета на Коридору 10, од Ниша до Димитровграда око 100 милиона евра, и навео да се ради о далеко мањој суми и објаснио да је штета је направљена на новој деоници од Ниша до бугарске границе.

Дринска магистрала је сада приоритет јер има доста оштећења на правцу Лознице, Малог Зворника, Љубовије, Рогачице и Бајине Баште, а најкритичнија су два прекида путева – код Малог Зворника и Рогачице, где је Дрина однела по неколико стотина метара путева, тако да су се појавили велики одрони пута и оштећења.

На те две локације штете се мере милионима евра, навео је Поледица и додао да на подручју Крупња срушено је десетак мостова.

Крупањ је због великих поплава и бујица био одсечен од Лознице, Ваљева и Бајине Баште, и приоритет је да се та места поново повежу саобраћајницама да људи и роба могу да се несметано транспортују, рекао је Поледица.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на У поплавама оштећено 3.700 км путева у Србији

* Обавезна поља