antimajdan-rusijaУ Мпскви и у другим већим градовима широм Русије одржани су митинзи и протестне шетње под заједничким називом „Година Мајдана – Нећемо  заборавити, нећемо опростити“.

Учесници протеста у Москви – а било их је око 40.000 – прошли су центром града и одржали митинг на Тргу револуције.

Окупљенима су се, поред осталих, обратили председник најпознатијег руског бајкерског клуба „Ноћни вукови“ Александар Залдостанов, лидер покрета Антимајдан Николај Стариков и естрадне звезде Јулија Чичерина и Викторија Циганова.

Учесници шетње и митинга носили су руске заставе и Георгијевске лентице. Међу бројним транспарентима и плакатима доминирали су: „Нећемо опростити убијање браће“, „Данас Мајдан, сутра рат?“, „Њет мајдану!“, „Русија је против Мајдана“…

Залдостанов је на митингу рекао и ово: „Ових дана се мобилишу сви непријатељи Русије. Позивам вас да се окупимо око председнике Путина, као што смо то учинили у преломним тренуцима са Севастопољем и Кримом“.

Стариков је оценио да су државни преврат изведен у фебруару прошле године у Кијеву и његове последице Украјину већ коштале 50.000 живота. На то се чуло скандирање: „Русија, Русија!“ и „У Русији неће бити Мајдана!“

Чичерина је одржала концерт у Луганску, а то је кијевском режиму било довољно да за њом распишу потерницу. Он је присутне позвала да не дозволе да се у Русији шта слично догоди:

„У Украјини херојима називају оне који њене градове претварају у рушевине. Сачувајмо своју земљу од тога лудила“.

Циганова, која је потпредседник покрета Антимајдан, била је поздрављена бурним аплаузом након ових речи: „Мајдан је концентрација свега антируског, а још са портретима Бандере и фашистичким заставама“.

Учесници митинга су поздравили мајке спаљених у дому синдиката у Одесу и мају прошле године.

Митинг је одржан и у главном граду Крима Симферопољу у којем су виђени транспаренти: „Крим је са Донбасом“, „Амерички фашизам 21. века неће проћи!“, „Западе, прекини масакр у Донбасу!“, „Препород Русије ће спасити цео свет“.

Учесници митинга су скандирали: „Волимо Русију!“.

Слични митинзи су одржани и у Јекатеринбургу, Санкт Петербургу, Барнаулу, Перму…


Извор: Факти

Оставите коментар

Оставите коментар на У Русији неће бити Мајдана

* Обавезна поља