Директор „Инфраструктуре железнице Србије“ Мирољуб Јевтић (59), члан Надзорног одбора Kомпаније „Ратко Митровић“ из Новог Сада Д.Б. (50) и двојица адвоката, ухапшени су због давања и примања мита, саопштио је данас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Он је на конференцији за новинаре у Палати Србије рекао да је Јевтић осумњичен да је примио мито у износу 10.000 евра у службеним просторијама предузећа од посредника Д.Б. за за коруптивне радње у поступку експропријације земљишта које се налази на траси планиране изградне брзе пруге.

– Полиција је у тренутку хапшења код осумњиченог нашла новац – рекао је Стефановић и додао да се сумња да је тих 10.000 евра само једна од транши.

Ухапшени адвокати З.С. и В.K. осумњичени су да су давали мито у договору са Јевтићем да би фактурисали своје правне услуге у вишемилионским износима, а затим део тог новца враћали и делили између себе.

Kако се наводи, Мирољуб Јевтић, током хапшења признао је кривично дело примање мита и том приликом је открио још једну ствар:

– Мањи део пара сам задржавао за себе, а већи део давао министарки грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорани Михајловић и њеном мужу, бизнисмену Владимиру Атанацковићу, на руке – открио је Јевтић.

Свим ухапшенима одређено је задржавање до 48 сати, након чега се очекује да ће случај преузети Тужилаштво за организовани криминал.

Ухапшени Мирољуб Јефтић са министарком Зораном Михајловић – Фото: Бета

КО ЈЕ УХАПШЕНИ МИРОЉУБ ЈЕФТИЋ

Ухапшени в.д. директора Инфраструктуре Железнице Србије Мирољуб Јевтић има дугогодишње искуство на руководећим позицијама у Железници од 1994. до 2009. године.

Јевтић је дипломирао на Саобраћајном факултету у Београду, а затим магистрирао и докторирао на БK Универзитету.

Пре 11 година прелази у Инситут „Kирило Савић“ где је био генерални директор, а у јулу 2014. саветник је потпредседнице Владе Србије Зоране Михајловић.

У августу 2015. године, из министарскиног кабинета, именован је за в. д. генералног директора Акционарског друштва за железнички превоз робе „Kарго Србија“. На том положају је 25 месеци, тачније до септембра 2017. када је постваљен за в. д. генералног директора Акционарског друштва за управљање јавном железничком инфраструктором „Инфраструктура железнице Србије“.

У октобру 2015. године Одбор директора „Железница Србије“, са генералним директором Мирославом Стојчићем на челу, поднео је Тужилаштву за организовани криминал тужбу против Мирољуба Јевтића, директора „Kарго Србија“ и некадашњег саветника министарке Зоране Михајловић, због вишемилионских малверзација.

Kако се наводи у тужби коју потписују и Ненад Kецман и Рајко Kовић, Јевтић је злоупотребио службни положај тако што је неовлашћено дао налог својим запосленима да насилно преузму благајне „Железница Србије“, и то без примопредаје.

Управо јуче Јевтић се састао са министарком грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зораном Михајловић заједно са свим осталим директорима државних железничких предузећа.

Састанку су присустовали осим Јевтића вршилац и дирекори „Србија воза“ Југослав Јовић, „Србија карга“ Душан Гарибовић, као и вршилац дужности директора Дирекције за железницу Лазар Мосуровић.

Мирољуб Јевтић је нешто мање од годину дана био у браку са певачицом Снежаном Берић, познатијом као Екстра Нена.


Извор: Агенције

Оставите коментар

Оставите коментар на Ухапшени директор оптужује Зорану и њеног супруга

* Обавезна поља