Policija-ZvornikБАЊАЛУКА – У зворничку полицијску станицу синоћ je око 19.10 упао наоружани припадник вахабијског покрета са пушком пумпарицом и пуцао у полицајце. У размени ватре један полицајац је убијен, двојица рањена, а нападач ликвидиран, јавља РТРС.

Нападач се довезао испред полицијске станице у црном „голфу 2“ и уз поклич „Алаху екбер“ упао у просторије полицијске станице и одмах почео да пуца из пумпарице, јавља АТВ.

Како Радио-телевизија Републике Српске сазнаје, убијен је полицајац Драган Ђурић, а рањени су Жељко Гајић и Стево Миловановић.

Полиција је успела да савлада нападача и при томе га убила. Повређени полицајци хитно су пребачени у зворничку болницу. Један од њих је задобио теже повреде.

Портпаролка Центра јавне безбедности Бијељина Александра Симојловић потврдила је новинарима да је вечерас после 19 сати у полицијску станицу у Зворнику упао наоружан човек и запуцао.

Портал „Независне“ наводи да се „припадник вехабијског покрета довезао се возилом до Станице јавне безбједности у Зворнику, а када му је речено да ту не може да се паркира, почео је да пуца“. Портпарол Министарства унутрашњих послова РС, Милан Саламадија је такође потврдио да је нападач убијен, а према незваничним подацима, убијени полицајац је Драган Ђурић.

Још нема званичне информације о идентитету нападача, нити о разлозима напад на полицијску станицу.

Рањени полицајци медицински су збринути у зворничкој Општој болници.

Велики број грађана налази се испред Опште болнице Зворник, интересујући се за здравствено стање рањених полицајаца, као и испред зграде Станице јавне безбедности Зворник, наводи портал „Независне“.


Извор: Агенције

Оставите коментар

Оставите коментар на Вехабија напао полицијску станицу у Зворнику

* Обавезна поља