nikola janjić 3У строгом центру Београда постоје бића која нису изложена ризику да сломе руку, ногу, кук… или да се саплету о свакакве препреке, рупе, избочине и да приликом пада, не дај Боже, падну под неки аутомобил. Или да ударе главом о неку од стотина оваквих препрека на тротоарима у строгом центру главног града Србије, а које, као монумент неодговорности одговорних, стоје непоправљене месецима и годинама. Због своје небриге, градоначелник Београда Синиша Мали, који уз премијера Вучића на Пинку папагајише о Београду на води, о сајму туризма одржаном прошлог месеца, о лидерству Србије у региону, о бољој будућности грађана… не проговара о сакаћењу грађана само неколико стотина метара од његове канцеларије. Кога од ове двојице брига за оно о чему медији ћуте, а Пинк се прави да не види општу срамоту и не показује је?

Можда се и девојка коју је усмртио џип сина власника Пинка саплела на неку сличну рупу и пала под ауто? Да ли је могуће да се толико дуго ћути о свакидашњем ризику и сакаћењу грађана (и туриста) у Србији? Зар одговорни нису свесни да због њихове пасивности може да нестане живот неког младића или девојке, који су трчали у загрљај једно другоме? Ко је онда одговоран што ће ти млади можда остатак њиховог живота да проведу у инвалидским колицима, или да као непокретни леже у коми и дишу уз помоћ апарата? Само једна, не дај Боже, једина таква несреће (не рачунајући неизмерну тугу и бол родитеља, браће, сестара, пријатеља…) град Београд би коштала много више него да се плочници престонице одржавају и да буду онакви као што су у градовима и земљама које нису „лидер у региону“.

Срамота, прво за првог човека Београда, али и за премијера Србије, који све критике, па и оне заиста добронамерно упућене на адресу одговорних, карактерише као да су изговорене од оних који мрзе Србију и Србе!

terazije rupeГосподине Вучићу и господине Мали, од рупа које сам лично сликао (81 фотографија) на тротоарима у Београду прве половине фебруара (Теразије, Кнез Михаилова, Васина… на удаљености од само пар стотина метара од палате Албаније) у Београду сигурни су само голубови…!

И још да додам, да ја волим и моју земљу, из које сам отишао пре 48 година, и мој народ и мој Београд, где сам провео детињство и доживео прве љубави, а искрено речено: Баш ме заболи она стварчица ако неки Мали или Александар Велики, или било ко, мисли да мрзим земљу само зато што износим истину у циљу бољег и сигурнијег сутра Београђана и свих грађана Србије. Једино биће које сам видео како се безбрижно шетка на Теразијама, свесно да само за њега не постоји ризик да се саплете и сломи руку, ногу, кук, разбије главу… био је сиви Голуб, кога видите на фотографијама!

ПС. Ако су једне дневне новине у Србији, које имају око 1,5 читаоца више од Корена, са посећености њиховог сајта, данас када пишем ове редове, на 194-ом месту, а www.корени.рс на 506-ом и у расејању (глобалу) те новине на 99.276-ој позицији а www.корени.рс на 214.262-ој објавиле на њиховој насловној страници да премијер Србије „има муда“, неће ми нико замерити што скромно изјављујем да ме заболе она „стварчица“ шта ви мислите о онима који износе конструктивну критику.

Поправите рупе …

7 2
3 4
5 6
8 9
10 11
12 13
15 16
17 18
19 21
22 23
24 25
28 29
30 31
33 34
36 35

Извор: Корени

Оставите коментар

Оставите коментар на Велике рупе Синише Малог …

* Обавезна поља