veljovic-marina-lopicicБЕОГРАД – Милорад Вељовић, директор полиције, био је јуче у хотелу са Ћазимом Феликсом Османијем (52), највећим трговцем наркотицима на Балкану, како га називају безбедносни стручњаци, ексклузивно открива Курир!

Тајни долазак у Београд

Османи, вођа такозваног клана Османи – својевремено највећег конкурента клану Дарка Шарића, већ неколико дана тајно борави у Београду, а одсео је у хотелу „Зира“, где се пријавио под именом Милош Петровић.

Новинари Курира јуче су у више наврата покушали да ступе у контакт с Османијем, али нам је на рецепцији хотела тек из трећег покушаја потврђено да је Османи одсео код њих, и то тек пошто смо навели тачан број собе (соба 631) у којој се налази.

Тачно у 14.33, у хотелу се напрасно појавио нико други до Милорад Вељовић, директор полиције! Вељовић је у хотелу остао до касно у ноћ. Он и Османи били су у истој згради више од шест сати. Османи, ког немачки обавештајци повезују с мафијом и трговином наркотицима, један део поподнева провео је на тераси, пијуцкајући кафу с пријатељима, да би на извесно време отишао у други део хотела, а касније се поново појавио на тераси.

Како је Курир већ писао, Ћазимово богатство се процењује на око 400 милиона евра. Османи има добре контакте у Црној Гори, па је тако готово месец дана, током августа, био гост контроверзног бизнисмена Бране Мићуновића.

osmani Вељовић био у хотелу са нарко мафијашем Ћазимом Османијем!

Везе са Карамарком

Браћа Османи 2000. године селе своје послове у Хрватску, где су добили држављанство, а медији су објавили да је за Ћазима Османија наводно лично интервенисао тадашњи председник Хрватске Стјепан Месић.

Како су писали хрватски медији, у Загребу је тада настајала нова криминална архитектура Балкана, над којом апсолутну контролу има клан Османи, а та структура функционише под директном заштитом Томислава Карамарка, касније министра унутрашњих послова Хрватске, као и Месића!

Поводом овог скандала послали смо питања МУП, али одговоре нисмо добили, а и директор полиције није одговарао на позиве ни на смс.

Питања на која Вељовић није хтео да одговори

1. Да ли сте се јуче срели са Ћазимом Османијем?
2. Зашто сте били у хотелу „Зира“?
3. Знате ли ко је и чиме се бави Ћазим Османи?

Оштетили банку за 27 милиона €

Ћазим и његова млађа браћа Башким (50) и Бурим (47) 2008. године у Хамбургу осуђени су да су митом и претњама изнуђивали кредите од представника банака.

„Првостепеном пресудом суда у Хамбургу, 2008. године Бурим и Башким Османи осуђени су на шест, односно на три и по године затвора, док је Ћазим Османи кажњен с 9.000 евра за лажно сведочење. Они су осуђени јер су митом и претњама од представника неких немачких банака добили огромне кредите, које су ненаменски трошили и од тих пара куповали некретнине у Хрватској и Македонији. Банка је оштећена за 27 милиона евра“, писали су немачки медији.

Башким Османи је тако купио хотел у Поречу. У затвор нису ишли, већ су уз јемство од два милиона евра из суда изашли на слободу.

Ћазим Османи звани Феликс већ неколико дана одседа у хотелу Зира у соби 631 под лажним именом Милош Петровић


Извор: Курир

Оставите коментар

Оставите коментар на Вељовић са Османијем на кахвици

* Обавезна поља