veran-maticВеран Матић, главни и одговорни уредник информативног програма Б92, обратио се јавности саопштењем поводом полемике која се претходних дана водила о премештању емисије „Утсика недеље“ на информативни канал Б92.

Прочитајте изјаву Верана Матића у целости:

– У протеклих неколико дана, обавио сам неколико разговора са сувласницима Б92 који представљају већинске власнике. Обавестио сам их о својим ставовима да је од кључног значаја за успешан старт пројекта унапређења инфо канала, договор са Продукцијом ТВ Мрежа који ће задовољити обе стране.

Сви учесници у разговорима, укључујући представнике ТВ Мреже, снажно подржавају идеју да овај канал буде носећи за све информативне, политичке, дебатне, културне и едукативне емисије, док би се основни канал Б92 профилисао као забавни, што је процес који је већ у току.

Неспоразум између већинских власника и ТВ Мреже везан је за време када ће се извршити пребацивање емисије на Б92 инфо канал, тј. жељу власника да се то што пре догоди и жељу друге стране да постоје јаче гаранције да ће то бити канал на којем ће извесно бити и други најквалитетнији програми Б92, истраживачке емисије, хуманитарни и социјални програми и друштвено одговорне акције.

Због тога сам упутио још један позив Борду директора, представницима већинских власника, да се одмах пронађе решење како би Утисак недеље био на програму Б92 већ идуће недеље и како бисмо наставили да развијамо практично нови канал са садржајима који су веома важни за јавно мњење у Србији, али и за очување интегритета Б92.

Б 92 – Одлагање до даљег

Емитовање емисије “Утисак недеље” ауторке Оље Бећковић и продукцијске куће ПГ мрежа на ТВ Б92 одлаже се до даљег.

Саопштење за јавност:

„Обавештавамо вас да се емитовање емисије „Утисак недеље“ одлаже до даљег с обзиром на то да упркос преговорима још није постигнут договор између менаџмента телевизије Б92 и ауторке Оље Бећковић и продукцијске групе „Мрежа“.

Наиме, менаџмент ТВ Б92 понудио је Ољи Бећковић и продукцијског групи „Мрежа“ да се „Утисак недеље“ емитује на терестријалном каналу Б92 до новембра, а потом да ова емисија постане водећи формат телевизије Б92 инфо са жељом да култни серијал и дугодишње искуство реномиране новинарке допринесу развоју ове информативне Б92 платформе.

Како идеја није наишла на одобравање од стране Оље Бећковић и продукцијске групе „Мрежа“, настављени су преговори о даљој сарадњи, а гледаоце и колеге из медија благовремено ћемо известити о свим детаљима договора Оље Бећковић и менаџмента ТВ Б92.
ПР служба Б92“

Оља Бећковић – „Утисак недеље је забрањен“

„’Утисак’ није одложен до даљњег, него је забрањен и ја нисам одбила договор, него сам одбила ултиматум. Ја сам уцењена да је једини начин да наставим да радим своју емисију по важећем уговору до марта да претходно потпишем да у новембру прелазим на Инфо канал Б 92”, рекла је Оља Бећковић агенцији Бета.

Она је истакла да то „не може сматрати никаквом пословном одлуком, већ политичким налогом”.

Телевизија Б 92 саопштила је раније данас да се емитовање емисије „Утисак недеље” ауторке Оље Бећковић и продукцијске куће ПГ мрежа на телевизији Б92 одлаже до даљег.

Емитовање је одложено на неодређено време „с обзиром на то да упркос преговорима још није постигнут договор између менаџмента телевизије Б92 и Оље Бећковић и продукцијске групе Мрежа”, навео је Б92 у саопштењу.


Извор: Агенције

Оставите коментар

Оставите коментар на И Веран Матић о „Утиску недеље“

* Обавезна поља