WikiLeaks тврди да америчка централна шпијунско-субверзивна мрежа помоћу Athena може „на даљину” да мења „штеловање” оперативних система, да у туђе компјутере убацује вирусе и да преузима такве заражене фајлове. Тај програм је разрадила CIA заједно са америчком компанијом Siege Technologies, која је специјализована за сајбер-безбедност

Многи су са занатижељом очекивали како ће оснивач WikiLeaks Џулијан Асанж одреаговати на одустајање Шведске од захтева да јој га Велика Британија изручи. А он, у најмању руку, није разочарао своје поклонике.

Изјавио је, обраћајући се броним новинарима са балкона амбасаде Еквадора у Лондону:

WikiLeaks ће наставити да публикује документе… Ово је за мене важна победа. Мој пут тек почиње. Прави рат је пред нама”.

Нагласио је да неће толерисати увреде на свој и на рачун својих сарадника, али и да би био рад дијалогу са Минстарством правде САД.

Изразио је негодовање поводом саопштења британске полиције да ће га ухапсити ако напусти еквадорску амбасаду:

„Ја сам у притвору фактички већ седам година, у некој врсти затвора или кућног притвора. За Европску унију је карактеристично управо ово – фактичко хапшење и екстрадиција без икакве оптужнице. Истински цивилизоване земље се тако не понашају!”

WikiLeaks је у исто време објавио да располаже технологијом под називом CIA Athena, која њеним агентима омогућава да дистанционо улазе у у компјутере и да на њима архивирају информације.

WikiLeaks тврди да америчка централна шпијунско-субверзивна мрежа помоћу Athena може „на даљину” да мења „штеловање” оперативних система, да у туђе компјутере убацује вирусе и да преузима такве заражене фајлове.

Athena – како наводи Асанжов сајт – „ради” са компјутерима са инсталираним Windows.

Тај програм је разрадила CIA заједно са америчком компанијом Siege Technologies, која је специјализована за сајбер-безбедност.

Документи о технологији Athena део су публикације WikiLeaks под називом Vault 7.

WikiLeaks је – да подсетимо – 7. марта објавио огроман број докумената о методима сајбер-шпијунаже које користи CIA.


Извор: Факти

Оставите коментар

Оставите коментар на Викиликс раскринкао ЦИА-технологију „Athena“

* Обавезна поља