БЕОГРАД – У Београду су данас одржани локални избори на којима је право гласа имало 1.606.693 бирача, гласало се на 1.185 бирачких места, од 7 до 20 сати, а за 110 места у Скупштини града Београд боре се 24 изборне листе. Локални избори одржани су и у  Бору, Аранђеловцу и Севојну.

Према првим прелиминарним резултатима Градске изборне комисије (ГИК), на 18,6 обрађених бирачких места, односно 12, 97 одсто бирачког тела, највише гласова на локалним београдским изборима освојила је листа „Александар Вучић – Зато што волимо Београд”, за коју је гласало 46,26 одсто изашлих бирача.

Цензус су прошле још три листе и то „Драган Ђилас – Београд одлучује, људи побеђују” са 18,09 одсто, „Александар Шапић – Градоначелник” са 8,25 одсто гласова и „Ивица Дачић – СПС – Драган Марковић Палма – ЈС” 6,35 одсто гласова.

Осталих 20 изборних листи нису прешле цензус.

Према подацима Ипсос Стареџик маркетинга, испод цензуса остале су листе ДЈБ–Двери с 3,8 одсто гласова, Не давимо Београд с 3,4 одсто СРС 2,4 одсто, а ДСС је освојио 1,1 проценат. Заветници су освојили 0,7 одсто, листа Марка Бастаћа „Шта радите бре” 0,6, ПОКС 0,5%, Зелена страна 0,4, Руска странка 0,4, Странка правде и помирења Муамера Зукорлића 0,2, ЛДП 0,2 процената. Занимљиво је да су више од странке Чедомира Јовановића освојили Заветници, Руска странка, Марко Бастаћ, Зелена странка и Покрет обнове Краљевине Србије.

Према речима председника ГИК-а, данашњи избори су протекли у миру и нису пријављена значајнија кршења бирачког процеса

ЦРТА – Убедљива победа листе Александра Вучића

На основу 81 одсто обрађеног узорка највише гласова бирача освојила је листа „Александар Вучић – Зато што волимо Београд“ 44,9 одсто саопштила је ЦРТА посматрачка мисија. На другом месту је листа превођена Драганом Ђиласом 19 одсто, Александар Шапић – 8,8 одсто, коалиција СПС и Јединствена Србија са 6 одсто. Све остале листе су испод цензуса. Излазност је 50,8 одсто.

 

Ђорђе Вукадиновић – Нерегуларни избори

Ја бих волео да могу да честитам победнику на постигнутом резултату, али не могу да честитам, с обзиром на кампању каква је вођена. Сматрам да Србија заслужује бољу политичку климу и поштеније кампање – али и бољу власт и бољу опозицију“, рекао је политички аналитичар и уредник Нове српске политичке мисли Ђорђе Вукадиновић гостујући на телевизији „Прва“.

Вукадиновић осврнуо се на победнике и губитнике избора одржаних у Београду.

„Један од највећих утисака свакако јесте дебакл Демократске странке, али то је свакако очекивани дебакл, иако нико није мислио да ће бити баш оволики. Мислим да су неке колеге истраживачи и поједине кладионице лажно сејали наду ДС-у (као и још неким листама). Најпре су им давали 7,2 процента, па су их спустили на 6,8, а реално је да се они никада нису ни приближили цензусу, како што смо у истраживањима НСМП и предвиђали“, казао је он.

Он се осврнуо на прозивку Александра Вучића да су „Ђорђе Вукадиновић и Нова српска политичка мисао пре само 5, 10 дана објавили истраживање по ком СНС има 32 посто, Драган Ђилас 31 одсто гласова“.

„Председника Вучића су или погрешно информисали или он напросто, по обичају, не говори истину, пошто је помињао неке чудне бројке. Мени је жао, не због тога што он покушава да дезавуише једину независну агенцију за истраживање јавног мњења, већ што он као неко ко обавља најзначајнију функцију у држави и води преговоре с највишим светским званичницима изговара неистине, ил што је тако лоше информисан. Он просто измишља и може тако да измисли и неку другу ствар која је далеко опаснија“.

„Ми смо овај редослед предвидели, уз неки проценат овамо или онамо. У пет различитих штампаних медија су објављени наши последњи резултати, а колико јуче прокекције према којима СНС има између 37 и 41 одсто, Драган Ђилас између 16 и 20, а СПС између 5 и 7 процената. шапић нам је, истина,  био двоцифрен, а сви остали испод цензуса. Наравно, кад се тек ушло у предизборни циклус, ствари су нешто другачије стајале“, објаснио је он.

„Александар Шапић је нека врста моралног победника ових избора. Заиста се пристојно и културно понашао како у свом вечерашњем обраћању тако и самој кампањи. И то кад кажем, морам да напоменем да немам никакве личне или политичке симпатије према господину Шапићу нити било какав контакт са њим“, рекао је Вукадиновић.

„С обзиром на однос медија с националном фреквенцијом и Студија Б према опозицији, коалиција око је Драгана Ђиласа такође морални победник и након ових избора јасно је да имамо само једну озбиљну опозициону групацију“.

На питање водитељке да прокоментарише изјаву Драгана Шутановца да „демократија у Србији не може да постоји без Демократске странке“, Вукадиновић је приметио да „вероватно може демократија у Србији без ДС-а, баш као што вероватно може и ДС без Драгана Шутановца“.

„Ја мислим да је ово крај неколико странака и неколико лидера, свих оних који нису прешли ни три процента. Примећујем да Александар Вучић покушава да, на неки начин, помало ‘опере’ од неуспеха и оправда Војислава Шешеља и Радикалну странку, па чак и ДС, речима да су ‘то само локални избори’“, примећује Вукадиновић.

Он је додао и то да сматра да после ових избора бити приговора на изборни процес, као и да имамо нову политичку констелацију у Србији.

„Ако не буде било приговора, онда ће се опозиција показати као неозбиљна. Но, с обзиром на то шта су све говорили током дана, мислим да ће бити барем неколико приговора на нерегуларност избора.“

Вукадиновић је изнео и свој став о томе зашто су поједине опозиционе странке и коалиције тако лоше прошле на овим изборима.

„Потпуно је јасно да је једина добра и добитна стратегија за опозицију, једина стратегија која је могла да уздрма власт била – једна колона и да се морало прећи преко лидерских сујета и и амбиција. Ја о томе говорим од 2016. године. Говорио сам о томе и пре председничких избора 2017. године.“, казао је Вукадиновић.

На питање да ли честита СНС-у на победу, Вукадиновић је рекао:

„Ја бих волео да могу да честитам победнику на постигнутом резултату, али не могу да честитам, с обзиром на кампању каква је вођена. На пример, СНС се жалио да Горан Весић није могао да дође до речи у једној емисији на РТС-у, а превиђа чињеницу да ниједан представник опозиције није могао да дође до речи од власти у оно мало дебате за коју су уопште добили прилику. Сматрам да Србија заслужује бољу политичку климу и поштеније кампање, као и бољу власт и бољу опозицију. Мислим да је дошло до прерасподеле снага у опозицији, да се профилисало шта је права, односно једина опозиција. Мислим да би било добро за све, и грађане Београда и грађане Србије, да будући избори буду одржани у бољој атмосфери, бољој клими и са мање фантомских листа и фантомских гласача каквих је, нажалост, било у Београду“, закључио је Вукадиновић.

Ђилас – Најнечаснији избори у историји вишестраначја у Србији

Драган Ђилас, носилац листе “Драган Ђилас – Београд одлучује. Људи побеђују”, добио је велики аплауз приликом ступања на бину у “Дорћол Платзу” и рекао “како ћемо тек да славимо када победимо на републичким изборима”. Самим тиме и најавио свој останак на политичкој сцени.

– Очекујем републичке изборе 2020. године, а можда и раније – рекао је Ђилас.

Он је честитао свима који су скупили храброст, изашли на изборе и гласали за промене.

– Оно што је некад било најнормалније, сада представља чин личне храбрости. Ово су најнечаснији и најнепоштенији избори у историји вишестраначја у Србији. Ми смо у једном систему који личи на фашизам. То се може видети и по заступљености у медијима – рекао је Ђилас.

Ђилас се затим дотакао самог гласања данас.

– Извршена је велика куповина гласова. Влада Србије је седам-осам дана пре избора исплатила око 208 милиона динара за 13.000 људи. Доживели смо и лажне Београђане. Не знам резултате, не знам колико је Београђана изашло, да ли довољно да све то надокнадимо. Сигуран сам да већина жели промене, али то ће зависити и од тога да ли су све опозиционе листе прешле цензус. Нећемо бити срећни ако нису – додао је Ђилас.

Он се, затим, директно обратио председнику Србије Александру Вучићу.

– Треба ће нам мање времена да те сменимо са власти, него што је теби требало мене да смениш – поручио је Драган Ђилас.

Шапић: Циљ био да дођемо у ситуацију да нешто мењамо

Кандидат за градоначелника Београда Александар Шапић изразио је вечерас задовољство што ће да буде део Скупштине града Београда.

„Циљ је био да покушамо да дођемо у ситуацију да нешто мењамо. Са девет посто не можемо да мењамо, то је чињеница, али смо опет, са друге стране, дошли у прилику да будемо саставни део градске скупштине”, рекао је Шапић на конференцији за новинаре.

Додаје, међутим, да преостаје да се види шта ће то донети у будућности.

„Волео бих да председник одржи обећање и да пусти нас да се такмичимо за место градоначелника. Сада смо гласали за одборнике у Скупштини града, а било би фер да смо се такмичили са људима који су водили Београд”, рекао је Шапић.

„Када је неко на овим изборима носилац листе, а има прилике да се виђа са Путином, Меркелом, а ја не могу на телефон да добијем Жику из Сопота, јер су му рекли да ми се не јавља… То није баш равноправно”, додао је он.

Вук Јеремић – имамо посла са криминалним режимом

Вук Јеремић, први човек Народне странке, резимирао је све виђено током изборног дана.

– Резултати нису коначни, али оно што је коначно је да у Србији после овог дана, после оволиког броја кривичних дела која су почињена, и да кажем интензитета изгредништва, ситуација не може бити иста као пре. Данас је у одбрани власти режим посегао за средствима која до сада нису виђена у историји вишестраначја у Србији. И због тога мислим да су пуштени неки духови из боце који неће моћи у боцу да се врате – рекао је Вук Јеремић.

Резултати, по Јеремићу, (ни)су спорни.

– Нема сумње да ће званични подаци показати да је највише гласова освојила СНС, али начин на који су људи гласали, начин на који су многи који нису имали право гласа ипак гласали, води нас у ситуацију која је без преседана. Ми имамо посла са криминалним режимом и неће имати било какву задршку са посезањем криминалних средствима у борби за опстанак. Ови резултати, ма колико били регуларни, једна су врста отрежњења за све, за оне које су гласали и оне који нису, за оне који су добили одређени број гласова и за оне који су остали испод цензуса – закључио је Јеремић.

Борко Стефановић: Бићемо покретач новог уједињења

Један од имена с листе „Београд одлучује, људи побеђују“ и будући одборник Борко Стефановић каже да су задовољни резултатом, јер су грађани победили страх. Морамо да окупимо опозиционе странке „које нажалост нису прешле цензус“, морамо да будемо покретач новог уједињења, каже Стефановић.

Изборна ноћ је завршена у штабу листе „Београд одлучује, људи побеђују“, а носилац Драган Ђилас није се обратио на крају изборне вечери, већ раније, пре саопштавања првих резултата.

Борко Стефановић, један од кандидата с листе, и (како је рекао за Н1) будући одборник, каже да је, с обзиром на све околности – бројне неправилности, затвореност медија (за опозицију) и третман у њима, остварен сјајан резултат Београђана који су показали да желе промену и уједињење опозиције.

„С обзиром на све катастрофалне околности, грађани треба да буду задовољни, јер су победили страх“, рекао је Стефановић.

Оваквим резултатом листа преузима терет и обавезу да доноси промене у Србији, додао је.

Истиче да је ово важан корак, наводи да не зна да ли је СНС имала до сада овакав резултат – да је уједињена опозиција пришла толико близу.

Сматра да су избори били прилично нерегуларни, а да је та листа у ову битку, као и друге опозиционе листе, ушла везаних руку и ногу.

Људи су били застрашени, притиснути, уцењени, а доводили су и људе ван Београда, навео је лидер Левице Србије.

Мишљења је да је ово један резултат који им, како каже, даје обавезу даље борбе.

Говорећи о наступу у Скупштини Града, каже да ће тек видети да ли ће бити у јединственом одборничком клубу, и додаје да сви са листе деле исте визије, да их је окупио исти програм.

Навео је да морају и да окупе опозиционе странке „које нажалост нису прешле цензус“.

Додао је да му је жао што оне нису прихватиле позив на уједињење, али је навео да ће бити прилика за то. Морамо бити покретач новог уједињења опозиције у Србији, истакао. Бићемо много гласнији и ефикаснији и говорићемо у име осталих који нису прешли цензус, навео је. Рекао је да ће листа око Ђиласа носити терет новог окупљања опозиције

Саша Јанковић: Oви избори нису ништа решили

Председник Покрета слободних грађана Србије (ПСГ) Саша Јанковић изјавио је да Београђани данас нису гласали слободно и да ови избори нису ништа решили.

„Србија и Београд треба да реше један фашизам у нарастању и морамо наћи начин да већ од сутра кренемо у ефикаснију борбу против овог зла“, рекао је Јанковић агенцији Бета.

Он је казао да ПСГ и коалиција окупљана око Драгана Ђиласа жели да се бави променама и да не сме да се никада више понови гласање какво је данас било.

„А то се неће поновити тек када ова власт сиђе са власти“, додао је Јанковић.

Дачић: Спремни смо на сарадњу са СНС-ом

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић честитао је данас изборну победу у Београду СНС-у и изразио спремност своје странке да настави сарадњу са напредњацима и у главном граду.

„Била нам је намењена судбина странке која ће остати испод цензуса, али показали смо јачину наше коалиције, наше идеологије, у условима када се одлучивало између СНС-а и осталих”, казао је Дачић у првом обраћању након локалних избора.

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић честитао је данас изборну победу у Београду СНС-у и изразио спремност своје странке да настави сарадњу са напредњацима и у главном граду.

„Била нам је намењена судбина странке која ће остати испод цензуса, али показали смо јачину наше коалиције, наше идеологије, у условима када се одлучивало између СНС-а и осталих”, казао је Дачић у првом обраћању након локалних избора.

Он је рекао да је коалиција те странке и Јединствене Србије остварила значајан резултат на овим изборима.

Са више од шест одсто освојених гласова за Скупштину Београда показали смо да наша коалиција, која је издржала све тестове времена опстаје и у Београду који, као што знате, никада није био место где имамо велику подршку, рекао је председник СПС Ивица Дачић новинарима након проглашења прелиминарних резултата избора.

Он је нагласио да су ово били веома важни избори за будућност те партије, јер су предвиђања јавног мњења била да неће прећи цензус, те да је овим резултатом коалиција показала јачину у ситуацији када се „одлучивало између СНС и свих осталих”.

Дачић је рекао да су спремни да наставе коалицију са СНС, али да је победник тај који одлучује.

Како каже, резултат који су остварили је за један или два одсто мањи него на парламентарним изборима што јесте, каже, разочаравајуће, али подсећа да је циљ остварен и да странка наставља даље.

„Увек има оних који гласају само за оног ко ће да победи. Јесте ми жао, али када погледате да су само четири листе од 24, прешле цензус, то је добар резултат. Ми нисмо били главни учесници ових избора, да јесмо, можда би било боље. Такође, да су истовремено одржани парламентарни избори, сигуран сам да би имали бољи резултат, а да би неки други, као на пример Шапић, имали гори”, рекао је Дачић новинарима.

Он је навео да је можда и сам крив за изборни резултат, јер се због својих министарских дужности није много укључивао у кампању али, подвлачи, да је странка задовољна и да се сада окреће раду на остваривању бољих резултата него на претходним парламентарним изборима.

Дачић је прокоментарисао и одређене нерегуларности на изборима рекавши да још никада није видео да амбасадори буду посматрачи, те додао да као и председник Вучић и он сматра да Србија треба да пошаље посматраче кад избори буду одржавани у земљама из којих су ти амбасадори.

Он је закључио да сваки глас за СПС на изборима за Скупштину Београда није био израз убеђења да ће та странка победити, већ израз вере у СПС.

Упитан за коалицију са СНС, Дачић је рекао да СНС има већину у скупштини града и без СПС-а, али да СПС и СНС имају заједничке циљеве које могу да остварују заједно.

„Онај ко је победио има право да донесе ту одлуку”, рекао је Дачић.

Дачић је рекао да је СПС у општини Севојно, где је на изборима учествовао заједно са СНС освојио 62 одсто гласова, у општини Бор где је такође наступио са СНС око 60 одсто, а да је у Аранђеловцу, где су наступили сами освојено 12 одсто.

Како каже, посебно је охрабрујући резултат из Аранђеловца, јер је 12 одсто више гласова него што су остварили на парламентарним изборима пре две године.

Како каже, не каје се што је СПС ишао на изборе одвојено од СНС и додаје да је овај резултат добар с обзиром да је та странка увек остваривала најслабије резултате у Београду, а на коментар да су ти резултати ипак нижи у односу на парламентарне изборе Дачић је истакао да су задовољни и додао „шта онда треба да кажу ови из ДС?”.

Дачић је на крају новинарима рекао да сада иде да заједно са Драганом Марковићем Палмом и Александром Антићем честита Александру Вучићу на победи СНС.

Двери и Доста је било – Нисмо спремни да признамо резултате избора

Представници листе Доста је било и Двери рекли су вечерас да нису спремни да признају резултате избора у Београду.

Кандидат те листе Војин Биљић је поручио да се ГИК није огласио са резултатима и да та листа резултате маркетиншких агенција не признаје.

Представници те листе нису спремни да признају резултате док не добију увид у изборни материјал. Поручили су да изборне резултате „кроји Александар Вучић“ и питају се како је могуце да су истраживачи јавног нења овој коалицији давали прогнозе да ће прећи цензус, а то сада није случај.

Како су навели, настављају да се боре против корупције и знању да је њихова коалиција „кост у грлу свима“.

Они су најавили велки број приговора због бројних неправилности.

Драган Шутановац: Лош резултат, не бежимо од одговорности

Председник ДС-а Драган Шутановац изјавио је да је коалиција “Да ослободимо Београд” остварила веома лош резултат на изборима и да ће се наредних дана на страначким органима разговарати и о личној, и о заједничкој одговорности.

Шутановац се захвалио свима који су гласали за коалицију “Да ослободимо Београд”, али и свима који су гласали за опозиционе странке на изборима у Београду, јер је за то, како каже, требало храбрости.

Коалиција око ДС-а је, како каже, остварила лош резултат.

“Али оно што је важније је чињеница да нажалост нисмо успели да сменимо власт”, поручио је он.

Шутановац је рекао да не бежи од своје одговорности, и да ће се наредних дана на органима странке разговарати и о појединачној, и о заједничкој одговорности.

“ДС постоји 28 година, данас је посрнула. Демократија не може да се замисли без ДС-а, тако је било у прошлости, тако ће бити у будућности”, поручио је Шутановац.

Председник ДС-а честитао је опозиционим странкама које су прешле цензус, изразивши жељу да ће оне заступати интересе свих грађана који нису задовољни актуелном влашћу.

На питање новинарке Н1 да ли ће честитати и победнику избора, Шутанвац је рекао да не може да честита јер у речи “честитати” постоји нешто честито, а данашња победа СНС-а је, како је оценио, све само не честита.

Ракић Водинелић: Знамо шта ово значи

Прва на листи коалиције “Да ослободимо Београд” Весна Ракић Водинелић оценила је да је та листа на изборима у главном граду доживела озбиљан пораз.

Она је такође честитала опозиционим станкама које су прешле цензус, оценивши да лидерима коалиције “Да ослободимо Београд” преостаје да подносу политичку одговорност која је настала за ту коалицију након данашњих избора.

“Ја сам чланица Нове странке, и ту одговорност ћу морати да изложим испитивању у оквиру моје странке. Ми смо озбиљни људи и знамо шта ово значи. Следи озбиљно преиспитиивање, на који начин да се боље видимо, чујемо”, поручила је Весна Ракић Водинелић.

СРС: Грађани нам нису указали поверење

Српска радикална странка сигурно у овом мандату неће бити у градском парламенту, изјавио је кандидат са градоначелника СРС-а Миљан Дамјановић.

„Захвалан сам свим људима који су нас подржали, били све време кампање уз нас, мислим да смо водили позитивну кампању, ниједног тренутка нисмо улазили у сукобе са политичким противницима, али народ у овом тренутку није препознао наша предложена решења“, рекао је Дамјановић, и позвао се на, како је рекао, довољно добар узорак да се може саопштити да Београђани нису дали поверењу СРС-у.

„Не бих о бројкама, то је узорак који је репрезентативан, са бирачких места која су у централном делу Београда и у приградским деловима и мале су осцилације, ти проценти су до 0,1 или 0,2 одсто, а подршка коју смо добили далеко је од тога да вам кажем ‘видимо се за сат времена’. СРС сигурно у овом мандату неће бити у градском парламенту“, рекао је Дамјановић.

Радикалски кандидат за градоначелника истиче да се СРС своје идеологије неће одрећи.

„Нећемо мењати наш програм, наставићемо са политичким деловањем. Нисмо желели то да мењамо да бисмо се додворили бирачима зарад неког гласа, народ је ту да одлучује и ми сматрамо да је народ тај који ће одлучити када ће и да ли ће дати поверење СРС-у, нашем програму и идеологији. Боље бити читав живот опозиција неукаљаног образа, него један дан зарад власти живети неморално до краја живота“, рекао је Дамјановић.

Захвалио је свима који су учествовали на изборима и практично најавио да се до краја вечери СРС неће више оглашавати.

Чедомир Јовановић: Вучић заслужио успех

Листа окупљена око Александра Вучића је освојила апсолутну већину у Скупштини града Београда и може сам да формира градску власт са 64 одборника, изјавио је вечерас лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић.

„Ђиласова листа има 26 одборника, Шапић је на трећем месту са 12 одборника односно 9 посто, а СПС је на 6,1 посто. Све ово друго је статистичка грешка“, рекао је Јовановић на телевизији Прва.

Како је оценио, Александар Вучић је заслужио успех, а његовој странци је простор отворила неспособна опозиција и читав низ кардиналних грешака опозиције.

Вујо Илић: Суочили смо се с машинеријом контроле бирача

Кандидат листе Иницијативе “Не да(ви)мо БГ“ Вујо Илић упозорио је на „размере машинерије“ која је са контролисала и евидентирала грађане на уласку на биралишта.

Он је изразио и оптимизам због освојеног резултата даншњих избора за одборнике Скупштине Града Београда.

„Наши контролори и активисти су се суочили се с машинеријом контроле бирача. На великом броју гласачких места вођена је евиденција грађана. Верујемо да иза тога стоји покушај или условљавања или награђивања бирача, што је кривично дело“, рекао је Илић у изборном штабу Иницијаиве.

По његовим речима, неправилности су уочене на 25 бирачких места од 158 на којима је Иницијатива имала контролоре и посматраче.

„Прибраношчу и великом храброшћу спречили смо евидентирање и условљавање грађана, а на једом месту успели смо да отмемо спискове“, рекао је Илић.

Додао је су то три места – у Раковици, на Видиковачком месту, на бирачком месту 40 на Звездари на Мирјевском венцу, на изборном месту 66 као и у Новом Београду, у Булевару уметности на бирачком месту 22.

Илић је рекао да су размере неправилности које су уочили контролори Иницијативе, забрињавајуће као и то што они који су их чинили нису то крили.

„Чак су говорили: ‘Звите полицију – неће доћи’, што указује на спрегу са државом“, рекао је Илић и додао да је то кривично дело за које је казна од три године затвора, али уколико се ради у спрези за изборном комисијом, и пет година.

Илић је додао да су данас уочене и руге неправилности – нарушавање тајности гласања, отварање гласачких кутија, али и коверата бирача који су гласали ван гласачких места.

Илић и најавио да ће ноћас правни тим Иницијативе све неправилности унети у записнике и написати примедбе на изборни процес.

„Има добар осећај и добре прве индиције, али сачекајмо 11 сати да се радујемо озбиљно и почнемо нашу борбу за демократске промене и решавање проблема попут оних које су наши контролори уочили данас“, рекао је Илић у изборном штрабу Иницијативе, уз оцену да данашњи избори нису били фер, а ни демократски.

Реч победника – Најбољи резултат у Београду икада

Видно задовољан изборним резултатом своје листе председник Србије Александар Вучић је синоћ из седишта СНС-а поручио: „По ономе што сада имамо у Београду смо добили више од 45 одсто гласова, што је најбољи резултат икада”. Председник СНС-а Александар Вучић је изјавио да се неке листе, попут Јеремића и Јанковића, који су заједно на председничким изборима освојили 30 одсто, сада добиле 18 одсто и тиме се хвале. „Ја им честитам”, казао је Вучић уз напомену да је разлика у проценту између, како је рекао, „нас и њих – 30 одсто”. Лидер напредњака је синоћ најавио да ће се име новог градоначелника Београда знати за неких 50-ак дана. Иако могу сами да формирају власт Вучић рекао је да нема ништа против да СПС буде у градској влади.

 


Извор: Агенције, ЦЕОПОМ-Истина

Оставите коментар

Оставите коментар на Вучић добио београдске изборе

* Обавезна поља