ambasador UAE-govorАмбасадор Уједињених Арапских Емирата у Србији пред пред државним врхом Србије предложио да се ОШ „Растко Немањић Сава“ у Новом Пазару преименује у ОШ „Шеик Калифа бин Зајед ел Нахјан“, по актуелном председнику Уједињених арапских емирата! Након предлога, добио аплауз од премијера Вучића.

Такође је предложио да се новопазарска болница назове по оснивачу УАЕ „Заједу бин султану ал Дахниану“, а да се дечији вртић назове „Абу Даби“. Разлог за ове захтеве је донација од 7 милиона евра за реновирање и дограђивање постојећих објеката.

Амбасадор Уједињених Арапских Емирата у Србији Џума Рашид ел Дахер, је пред државним врхом Србије предложио је да ОШ „Растко Немањић Сава“ у Новом Пазару понесе име актуелног председника УАЕ и да се преименује у ОШ „Шеик Калифа бин Зајед ел Нахјан“.

Амбасадор је овај предлог дао у четвртак, током свечаног отварања школе, вртића и дијагностичког центра у Новом Пазару, који су изграђени завхваљујући донацији УАЕ у износу од седам милиона евра.

Ово није једини предлог који је ел Дахер изложио. Наиме, он је предложио и да болница понесе име по оснивачу Емирата а вртић да се зове „Абу Даби“.

– Тиме ће ова имена бити потврда снажног пријатељстава између Србиије и УАЕ – рекао је том приликом амбасадор. Након што је завршио са својим предлозима, добио је аплауз од окупљене масе, укључујући и премијера Србије Алкесандра Вучића.

Захтев арапског амбасадора изазвао је револт српске јавности, која у томе види понижење и покушај брисања културног наслеђа српског народа.

Иако премијер Вучић представља Емирате као „велике пријатеље Србије“, не треба заборавити да су У.А.Е међу првим земљама признале „Косово“, да су подржале његово чланство у Унеско и да су до данас једни од главних спонзора и финансијера косовске независности.


Извор: Ало, Курир, НСПМ

Коментари

9 Коментара на Нова Вучићева брука у Новом Пазару!

Оставите коментар

Оставите коментар на Нова Вучићева брука у Новом Пазару!

* Обавезна поља