aleksandar-vucic 3ОБРЕНОВАЦ – Премијер Александар Вучић изјавио је данас да пример Горана Перчевића представља чист случај у којем су се паре од банака узимале уз помоћ политичара и додао да не мисли да тај случај има икакве везе са лидером СПС Ивицом Дачићем.

Вучић је на питања новинара у Обреновцу зашто Перчевић није раније ухапшен и да ли је неко од његовим претходника то спречавао, рекао да је постојао систем да се тајкуни обрате неком политичару који им обезбеди „пролаз“ у некој банци, затим узму десетине милиона евра а политичара исплате са милион-два.

Горан Перчевић, власник „Интеркомерца“ и бивши високи функционер Социјалистичке партије Србије (СПС) који се сумњичи за милионске малверзације у вези са Универзал банком ухапшен је синоћ.

Вучић је додао да се за такве кредите нису давале никаве гаранције или „колатерали у јаловини или личне менице од враћања новца нема ништа, те су сви чисти а држава опљачкана“.

„То је толико чист пример, знам да ће увек све бити политизовано, има још таквих и биће их и наредних дана и месеци, зато што хоћемо да створимо здрав систем и нормалну државу“, рекао је премијер.

Премијер Вучић је навео да неки изгледа не умеју да схвате да су се времена променила и да више тога нема.

Према његовим речима, неки нису желели здрав систем а ово што се сада дешава види као нешто сасвим нормално и уобичајено.

Како је додао, против Перчевића нема ништа, али не могу да се узимају десетине милиона евра без гаранција и са стране.

На питање да ли мисли да у свему томе има одговорности Ивице Дачића, Вучић је рекао да тако нешто није видео.

„Нисам видео никакву одговорност и не мислим да то има икакве везе са њим, али немојте да ме на било који начин држите за реч“, рекао је Вучић.

Он је објаснио да није упознат са целим предметом, да је у вези с тим предметом успео да види нешто мало више него што зна јавност.

Вучић је оценио да су тајкуни узели државне милионе које неће никад да врате јер ту и не постоји бизнис већ само намера да се узму паре и опљачка држава.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Вучић о случају Перчевић

* Обавезна поља