aleksandar-vucic-cnbcАпсолутно сам опредељен и посвећен спровођењу реформи у Србији, пре свега у циљу стварања повољније климе за пословање и привлачење инвестиција, и верујем да ће тај процес бити успешан, поручио је премијер Александар Вучић у интервјуу америчкој ТВ станици Си-Ен-Би-Си.

„Какве год реформе покушате да спороведете на Балкану, без обзира да ли је реч о Србији, Босни или Хрватској, то је ‘горе од пакла’, али ја сам апсолутно посвећен и опредељен за то и верујем да ћемо бити успешни. Наш посао је да урадимо домаћи задатак у наредне три-четири године, а онда ће на чланицама ЕУ бити да одлуче да ли желе да приме Србију у чланство или не“, рекао је Александар Вучић, преноси Танјуг.

Упитан како се хвата у коштац са економском ситуацијом, која није најсветлија, Вучић каже да су реформе одлагане деценијама и да сада мора бити урађено практично све како би се створило боље пословно окружење.

У том контексту, премијер је најавио да ће у наредним данима бити усвојено више закона: закон о раду, о приватизацију, о стечају и планирању и изградњи.

„Наш најважнији задатак је да створимо боље услове за пословне људе, за привлачење нових инвестиција. На путу смо ка ЕУ и морамо да изградимо заиста атрактивно место за инвеститоре из иностранства. И ми смо у стању да то урадимо „, рекао је Вучић за америчку ТВ станицу.

На констатацију новинара да има оних који сматрају да постоји могућност да ЕУ прође поново кроз банкарску кризу и на питање да ли је онда можда боље мало сачекати и видети колико је ЕУ заправо „здрава“, Вучић одговара да је филозофија Србије и његова лично сасвим супротна:

„Нећемо чекати било какву подршку или помоћ ЕУ. Морамо да се ухватимо у коштац са тешким питањима. То је за нас веома тешко, јер се суочавамо са једним од највећих фискалних дефицита у Европи, што значи да ћемо морати да предузмемо мере за фискалну консолидацију што ће бити тешко за наше људе“, рекао је Вучић.

Али, одлучни смо да урадимо, желимо да будемо део ЕУ као здрава земља, која ће моћи да створи бољу пословну климу и не очекујемо од других да реше све наше проблеме, додао је премијер.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Вучић и реформе горе од пакла

* Обавезна поља