ceda ldpНЕГОТИН – Лидер Либерално демократске партије Чедомир Јовановић изјавио је данас да ЛДП „може да ради“ са лидером напредњака Александаром Вучићем уколико он прихвати политику либерала, и поручио да Вучић не може сам, а да „са „(Ивицом) Дачићем и (Борисом) Тадићем неће нигде стићи“.

„Сваког дана нас питају с ким ћете у владу. Зато не могу да ћутим ни о Дачићу, ни о Тадићу, нећу да ћутим ни о Вучићу, а хоћу да причам о Ђинђићу,“ рекао је Јовановић.

Према његовим речима ЛДП не може с Дачићем и Тадићем, „јер су неуспешни“.

„Желели бисмо са Ђинђићем, али су га убили због посла који смо заједно с њим радили те проклете 2003. године да бисмо ми у 2014. години причали о том послу који је давно морао да буде урађен“, рекао је Јовановић, а саопштио ЛДП.

Он је на предизборном скупу ЛДП у Неготину, „поручио“ Вучићу да се мења и да мења странку чији је лидер, јер либерали себе не могу да промене.

„Нека се мења, јер ја више не могу да се мењам. Нека мења своју странку, јер ЛДП себе не може да промени. Кад бих се променио, ко би крчио пут Србији, пут на који данас Србију позивамо да слободно закорачи“, рекао је Јовановић, наведено је у саопштењу.

Он је оценио да свако има право да се промени и да ће га ЛДП у томе подржати, али да нико не треба да очекује од либерала да „прокоцкају шансу пред нама зато што је (неко) неспособан да буде користан и да се мења“.

„Мораће Вучић да каже оно што ми говоримо, да каже посао, посао, посао, јер ми се не мењамо и нећемо да се мењамо ни због кога, па ни због њега. Сам не може, са Дачићем и Тадићем нигде неће стићи. Нека каже посао, посао, посао, и то онај посао о којем се ЛДП са људима већ договорио, и под тим условом, под условом да он прихвати нашу политику, онда можемо да радимо“, рекао је Јовановић.

Лидер ЛДП је нагласио да је одговорна политика једина која може да сачува Србију и да она једина може да реши економски колапс, покрене привреду, запосли људе, пружи им безбедност, достојанство, сигурност…

Одговорна политика, према његовим речима, једина може да направи ефикасним здравствени систем и да најбољи доктори у Европи, какве Србија има, лече грађане на најбољи могући начин.

Јовановић је рекао и да само одговорна политика може да промени школство и да најпаметнија деца, каква су деца у Србији, постижу најбоље, а не најгоре резултате на међународним тестовима знања.

„Одговорну политику може да осигура једино ЛДП, јер сви други су показали да су за то неспособни, да су неодговорни“, закључио је Јовановић.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Вучић са Дачићем и Тадићем неће нигде стићи

* Обавезна поља