Немајући времена да  се бави председничком кампањом, премијер Вучић право из Арене где је загрлио Шредера, слетео у Москву, пред председника Путина. Хитајући тамо, онако успут, стигао је да опозицији и својим критичарима злобно добаци како се он више пута сусрео са Путином, него што су га они видели на слици.

Може бити. Само, ту постоји још једна истина, коју нам је прећутао. Када год се срео с Путином нешто му је обећао што, касније, није испунио. Али, Путин је стрпљив. Примио га и овај пут. И саслушао. Иако зна шта ће од тога направити Вучићеви таблоидни медији.

Једни су љути због тога, други сматрају како је то доказ да Русија нема план. Не бих се сложио с њима.

Са првима јер су њихова изборна опција обично Јеремић или Јанковић. А они нису никаква опозиција Вучићевим прозападним идејама. Можда јесу његовом простаклуку, али не његовим идејама. По идејама, они су браћа која се боре за наследство. Зашто би Путин бринуо о њиховој љутњи?

Ови други још су мање у праву. Русија има јасан план. И страховито прецизну дипломатију. Само је привид  да се све дешава у “задњу час” и уз добру срећу. Али нема среће у политици тог нивоа. Посебно не у геополитици. Путин тачно зна шта хоће на Балкану и где је место Србије у тој причи.

Зато, када прима Вучића он прима српски народ, не пајаца на глобалистичком концу. И то што поклања, поклања српском народу, не политичком дилетанту који Албанцима прави аутопут и нуди им царинску унију.

Да, Путин има план. И сигуран сам да рачуна с тим како се за десетак година на Балкану неће питати Ђукановићи, Вучићи, Раме и Заеви, већ неки други људи. Они који знају да ЕУ има алтернативу – Европу од Урала до Гибралтара!


Извор: Фонд Стратешке Културе

Оставите коментар

Оставите коментар на Вучић у Москви

* Обавезна поља