vucic31-600x330Премијер Александар Вучић изјавио је да је Влада Србије данас одлучила да пошаље тимове за Сарајево где ће разговарати о четири сектора – инфраструктури, енергетици, туризму и наменској индустрији како би се конкретизовали потези за сарадњу у тим областима.

Вучић је новинарима након потписивања меморандума Владе Србије и компаније Џенерал електрик рекао да боља економска сарадња омогућава да и политика иде бар „нешто лакше од руке“.

Према његовим речима и немачка канцеларка Ангела Меркел је похвалила економске реформе које смо предузели, а лично, додао је, нема страх од онога што зависи од нас самих, свестан је да је тешко суочавати се са нашим навикама, а страхује једино од онога на шта не можемо да утичемо у пуној мери.

Премијер је поменуо да Србији у августу предстоје разговори са ММФ и да ће се ићи, као што је обећао, на повећање плата у јавном сектору и пензија.

Међутим, подвукао је премијер то повећање ће ићи полако и биће на чврстим ногама како се не би оштетиле јавне финансије.

– Ја сам за ММФ и са ММФ-ом – навео је премијер.

Приметивши да су му се пре годину и по смејали када је долазио поводом отварања фабрике у Нишу говорећи да је то због избора, „као да нисмо знали какав ће изборни резултат да буде“.

– Сада се нико не смеје и више никоме ништа није смешно. Одлично радимо, имамо план и програм за разлику од других – пошто нама није потребно да замазујемо очи никоме ми ћемо то да радимо полако – рекао је Вучић и поновио да повећање плата и пензија може бити и значајно више али да ће се радити полако како бисмо направили здраву економију.

Спремни смо за наставак дијалога с Приштином

НИШ – Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да је Београд спреман за наставак дијалога са Приштином у Бриселу, наводећи да смо у тим разговорима много компромиса постигли и успели да сачувамо наше виталне националне интересе.

„Ми смо спремни за те разговоре. Мислим да ће се ићи ка томе, ако то смем да приметим у политичком смислу, и са стране ЕУ, да добар део тих ствари буде ререшен пре Бечке конференције. Мислим да сви размишљају да Бечка конференција буде велики празник”, рекао је Вучић.

Наводећи да ће 27. августа на конференцију доћи немачка канцеларка Ангела Меркел, аустријски канцелар Вернер Фајман и председник Европске комисије Жан Клод Јункер, Вучић је изјавио: „То ће бити велики дан за цео Балкан. Мислим да ће до тада се завршава”.

Кад је реч о дијалогу с Приштином поновио је да не када се пребацује кривица с једне на другу страну те да је наш посао да одемо да разговарамо.

Ти разговари су, навео је, увек тешки, никада нису били лаки, некада су пристојни, некада су били и на ивици инцидента.

„Како код да окренете, ми се боримо за своју земљу, они се боре за свој народ, бар тако говоре. Понекад је чудно за шта се залажемо и једни и други, ови из међународне заједнице не разумеју, али ми се разумемо како ће ту ко кога да победи, да не кажем неку другу реч”, навео је Вучић.

„Састанак са Бајденом највероватније 15. септембра“

Премијер Србије Александар Вучић потврдио је данас у Нишу да ће његов састанак са потпредседником Сједињених Америчких Држава Џозефом Бајденом бити одржан 15. септембра.

Одговарајући на питање новинара, Вучић је рекао да ће састанак бити највероватније тог дана или неколико дана пре или касније и напоменуо да га новинари не држе за реч.

– Не знам шта ће сада да раде они који су рекли како неће Бајден да ме прими што му је син умро – рекао је Вучић у Нишу.

„Влада Србије није вршила притисак на Трибунал у вези са враћањем Шешеља“

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да Србија ни на који начин није утицала на Хашки трибунал да попусти притисак у вези са враћањем Шешеља у Хаг.

– Ми нисмо урадили ништа, али сада постоје процедуре Хашког трибунала и ми гледамо како ће то да се настави, наравно у скалду са законом и законима Републике Србије – рекао је Вучић новинарима након посете компанији „Џонсон електрик“ (Johnson Electric) у Нишу.

Представници Владе Србије и руководство компаније Џонсон електрик потписали су у Нишу Меморандум о разумевању којим су предвидјене даље инвестиције у износу од 50 милиона евра и запошљавање додатних 2.400 радника.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Вучић за ММФ и са ММФ-ом

* Обавезна поља