vucic-ruke 2ОЏАЦИ – Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић изјавио је данас да није одушевљен идејом о солидарном порезу, али да се на неки начин мора доћи до цифре од два одсто, за колико је потребно смањити фискални дефицит.

„Ту одлуку ћемо донети у наредна два дана”, рекао је Вучић и навео да ће се данас срести са делегацијом Међународног монетарног фонда (ММФ).

Вучић је објаснио да још није донета коначна одлука о евентуалном увођењу солидарног пореза, али да се у сваком случају фискални дефицит мора смањити за најмање два одсто.

„Не можемо да трошимо више од оног што смо зарадили и неприродно је да јавни сектор, који је издржаван, има плате 30 одсто веће него приватни. То није реално, ни могуће”, казао је Вучић.

Вицепремијер је, коментаришући полемике о увођењу солидарног пореза и потезима владе, рекао да је чудно како се мењају ставови у складу са тим кога је потребно критиковати или бранити.

—————————–

Вучић: Запошљавање најважнији и највећи циљ Владе

Први потпредседник владе Александар Вучић изјавио је данас да су запошљавање људи, сваки нови запослени и сваки нови радник, најважнији, највећи и најбољи резултат и циљ Владе Србије.

Вучић је на отварању фабрике „Магна ситинг” у Оџацима, поручио да ће Влада Србије, онолико колико може, узимати од пореских обвезника, како би помогла развој оваквих пројеката.

„То је чинила и то ће чинити”, рекао је Вучић и подвукао да ће то радити са покрајинском владом и локалним самоуправама.

Он је рекао да никада неће правити разлику ко је где на власти, јер је „наш посао да помогнемо и развијамо читаву Србију”.

Он се захвалио премијеру Војводине Бојану Пајтићу који је присуствовао отварању фабрике, покрајинској влади и Влади Србије, јер су заједно учинили да се отвори фабрика која ће запослити око 450 људи са надом да ће доћи до ширења капацитета.

Вучић је поручио да је Србија са фабриком „Магна ситинг” боља и другачија земља него без ње.

Компанија „Магна ситинг” Србија бавиће се производњом пресвлака за седишта од текстила и коже намењених аутомобилској индустрији, а инвестиционим пројектом предвиђено је улагање од пола милиона евра и отварање 450 радних места, најавила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима

—————————–

Вучић: Не мислим да су нам потребни избори

Први потпредседник владе Вучић сматра да ванредни парламентарни избори нису потребни, али и да је на сваку оптужбу да је неко изгубио легитимитет „увек потребно одговорити провером”.

Вучић је на отварању фабрике „Магна ситинг” у Оџацима, одговарајући на питања новинара да се стиче утисак да је почла својеврсна изборна кампања, рекао да он ни данас није говорио ништа што би личило на кампању, нити је било кога, било коју странку помињао, нити је било коју заборављао, ни случајно, ни намерно.

„Не мислим да су нам избори потребни, а свакоме ко то мисли, па макар не разумевао разлику између легалитета и легитимитета… ако сумња у легитимитет могу да поручим да је то највећа могућа оптужба и зато је увек потребно одговорити провером”, рекао је Вучић.

Он је додао да свакоме ко сумња у легитимитет треба дати шансу да свој легитимитет потврди и докаже да су тврдње о постојању нелегитимитета код других тачне.

Али, додао је, и такви треба да буду истовремено спремни да одговоре на исти начин када је њихов „колач власти” у питању и када постоје сумње у њихов легитимитет.

——————————–

Вучић :Надам се решењу проблема с пријавама расељених Срба

Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић изјавио је данас да се још разговара о проблему с интерно расељенима са Косова и Метохије који би желели да гласају на новембарским изборима и нагласио да се нада да ће то бити успешно решено, што је, како је додао, већ урађено за 12.000 особа.

Вучић је, након отварања фабрике „Магна Сеатинг” у Оџацима, појаснио да се реч о проблему с документима, јер ти су људи, навео је, протерани 1998, 1999. године и сада им неко каже: „Ти немаш документа из 1998. и 1999”.

Додао је да мисли да је у питању технички проблем, за који се нада да бити успешно решен и навео да су из Приштине поручили да документа која имају расељени Срби нису исправна, те да је то изгледало „као да је Србија пробала да нешто фалсификује”.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Вучић за смањење фискалног дефицита

* Обавезна поља