Народна странка и Савез за Србију нису организатори протеста „Стоп крвавим кошуљама“ и „Један од милион“, али им помажу и пружају логистику, изјавио је председник Народне Вук Јеремић.

Он је за Блиц од недеље, 30. децембра рекао да су то грађански протести против „свеопште ненормалности“, и неправде у друштву и да су сви на њих добродошли.

„За друге не знам, али ја се нимало не стидим што са супругом и пријатељима шетам сваке суботе“, рекао је Јеремић.

Упитан да ли би одлука о напуштању парламента за коју се он залаже, била мач са две оштрице јер тамо још једино може да се чује опозиција, он је рекао да је власт „примитивном и бесрамном“ процедуром у потпуности обесмислила скупштинску расправу и да се оно што се тамо дешава садржински битно не разликује од ријалити емисија „Парови“ или „Фарма“.

„У томе не треба учествовати и заложићу се да то постане и заједнички став Савеза за Србију“, казао је Јеремић.

Говорећи о изборима, он је казао да на њих не треба пристајати све док се не успостави минимум фер и поштених услова.

„Тренутно смо миљама далеко од тога“, додао је он.

Лидер Народне странке Вук Јеремић рекао је за председника Србије Александра Вучића да је „нажалост, човек видно нарушеног здравља“.

„Није то у домену рационалног. Вучић је, нажалост, човек видно нарушеног здравља“, рекао је Јеремић у интервјуу за „Блиц“ одговарајући на питање како тумачи изјаву председника да је спреман да саслуша грађане, али не и опозицију.

Говорећи о Косову и Метохији, он је поновио да се не сме признати независност Косово никада, ни под каквим околностима, нити за било какву надокнаду.

„Нико на тако нешто нема право, нити би било где на свету неко здраве свести тако нешто прихватио. Постоји сијасет алтернативних решења, до којих је могуће доћи уз мало добре воље и под условом да преговарају људи који нису уцењени својим неделима из прошлости“, казао је Јеремић.

Нико из Србије, никада, не сме да призна Косово

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да је став те странке да нико из Србије никада, ни под каквим околностима, нити за било какву надокнаду, не сме да призна такозвану државу Косово, тиме што би јој омогућио чланство у УН или на било који други начин.

Постоји низ потенцијалних алтернативних решења до којих је могуће доћи уз мало добре воље и под условом да о томе преговарају људи који су компетентни и неуцењени својим неделима из прошлости, сматра Јеремић.

„Треба наставити са дијалогом, почевши од кључних питања која до сада нису ни дотакнута, као што су српска имовина и гаранције за заштиту нашег културног наслеђа у покрајини“, рекао је Јеремић у новогодишњем интервјуу за Блиц.

Како је саопштила Народна странка, Јеремић верује да власт од међународне заједнице у ствари није ни тражила никакве повољности за Србе на Косову, већ само „подршку за увођење страховласти и пљачку сопствене земље“.

„Резултат тога је и формирање војске Косова уз прећутну сагласност Београда, како би се дигла тензија и споразум о тзв. разграничењу са Албанцима учинио домаћој јавности као једино прихватљиво решење“, предочио је Јеремић.

Да није тако, Српска листа, која је испостава СНС на Косову и Метохији, би оборила владу Рамуша Харадинаја. То нису учинили јер блиско сарађују и имају чврст договор, уверен је Јеремић.

Јеремић је указао и на опасност тајних састанака Александра Вучића и Хашима Тачија.

„Вучић је, опијен влашћу, помислио да има право да тргује државном територијом и националним идентитетом, и зато смо данас на корак од потписивања споразума којим би Косово добило своје место у УН и тиме у међународно-правном смислу постало потпуно независно од Србије“, рекао је Јеремић.

Говорећи о протестима, Јеремић је истакао да су протести грађански, против свеопште ненормалности и неправде у друштву, као и то да их Народна странка и Савез за Србију подржавају и пружају логистичку подршку.

„Сигуран сам да ће Вучић попустити под притиском, јер то што је неко насилник не значи да је јака личност“, рекао је Јеремић и додао да има све мање могућности за слање лажне слике у свет о наводним успесима и достигнућима овог режима.

Он сматра да у Србији нема назнака за остваривање услова за фер и поштене изборе.

„На такве изборе ни случајно не треба пристајати, као што не би требало учествовати ни у парламенту, који је владајућа већина примитивизмом и бескрупулозном злоупотребом процедура потпуно обесмислила“, закључио је Јеремић.


Извор: Бета, Танјуг, ФоНет

Оставите коментар

Оставите коментар на Вук Јеремић – Вучић је човек нарушеног здравља

* Обавезна поља