djordje vukadinovic rtsБЕОГРАД — Политички аналитичар Ђорђе Вукадиновић каже да изјава министра Вулина, о томе да великим силама не одговара премијер који има 50 посто подршке, „садржи зрно истине“, али да је истовремено предимензионирана и лицемерна, јер су и Вулина и СНС на власт довели исти ти центри на које се сада жале.

„У томе што говори Вулин има трунке истине, али је то сувише поједностављено и лицемерно да о томе говори управо неко ко је дошао на власт захваљујући незадовољству тих истих центара моћи претходном влашћу у Србији“, казао је политички аналитичар Вукадиновић за агенцију Бета.

Он је казао да је, по једној школи мишљења, таква ситуација могућа, односно да странци не воле јаке лидере, али онда је то једнако важило и за Вучићеве претходнике у врху власти, поготово за Војислава Коштуницу и Бориса Тадића који су такође критиковани и после почетне подршке су изгубили наклоност Запада.

Вукадиновић је додао да је за велике силе у принципу боље да су на политичкој сцени два или више актера који су кооперативни и такмиче се за њихову наклоност.

„Таква ситуација била је између 2010. и 2012. године када је стварана Српска напредна странка уз ‘благослов’ тих истих центара моћи које Вулин сада оптужује“, казао је Вукадиновић.

С друге стране, постоји и теорија да Западу у овом региону управо одговара да има „неког јаког локалног играча“, који је с њима у дослуху и гарантује очување њихових интереса, стабилност и једноставност политичке сцене.

Вукадиновић је као примере за такве земље навео Црну Гору (Ђукановић) и Македонију (Груевски). Али, „то је директно супротно Вулиновој тези“, казао је Вукадиновић.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин оценио је данас, поводом указивања Влади Србије да је током ванредне ситуације било цензуре медија, да великим силама не одговара премијер Србије који има подршку 50 одсто гласача.

„Ја нисам члан СНС-а и могу да кажем неке ствари које председник Владе не би требало да каже. Неће велике силе председника владе Србије који има подршку 50 одсто гласача“, казао је Вулин за Радио-телевизију Србије.

Александар Вулин: Велике силе неће премијера који има подршку 50 одсто гласача

БЕОГРАД – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин оценио је данас, поводом оптужби на рачун Владе Србије да је током ванредне ситуације спроводила медијску цензуру, да великим силама не одговара премијер Србије који има подршку 50 одсто гласача.

„Ја нисам члан СНС и могу да кажем неке ствари које председник Владе не би требало да каже. Неће велике силе председника владе Србије који има подршку 50 одсто гласача“, казао је Вулин за Радио-телевизију Србије.

Он је поновио да цензуре није било и да су оптужбе неутемељене.

„Не знам да ли ћемо о питању цензуре разговарати на наредној седници Владе али знам да је премијер пет-шест пута питао представнике ОЕБС шта је то цензурисано током ванредне ситуације, коме је то било онемогућено да говори чак и неистине? Одговор са друге стране је било ћутање“, казао је Вулин за Радио-телевизију Србије.

Он је рекао да би ОЕБС морао да каже где је то Влада Србије погрешила и над ким је вршила цензуру.

„Прво човека оптужите па он остане сам, људи почињу да се склањају од њега, затим његов син постане насилник, који се туче по сплавовима, и све то да би он (Вучић) схватио да је боље да остане сам и да не комуницира са својом породицом, партијом и пријатељима јер сви који су у његовој близини страдају. Тако се то ради“, рекао је Вулин за РТС.

Према његовим речима, Србија заслужује да Влада испољи јединство по питању оптужби за цензуру.

„Сајт Канцеларије за Косово и Метохију је рушен пар пута, па нико из ОЕБС није реаговао. Где је био амбасадор ЕУ кад су премијера прогласили убицом беба. Волео бих да о томе разговарамо у Влади и апелујем на остале министре да кажу истину и да се не плаше да ће их неко прогласити полтронима и улизицама“, рекао је министар.


Извор: Бета, РТВ

Оставите коментар

Оставите коментар на Вукадиновић о Вулиновој изјави

* Обавезна поља