vulin1-odalovicБЕОГРАД — Александар Вулин поводом исхода локалних избора на КиМ каже да вечерас могу да се радују само Тачи и ДСС јер су Срби пропустили прилику да изаберу своју власт.

„Данас су се Срби пљували и тукли, претили и рушили свој град и тако послали лошу слику у свет“, рекао је Вулин, министар без портфеља задужен за КиМ је на конференцији у Београду. Захвалио се гласачима у осталим српским општинама на Косову и истакао да је проблема било само Митровици која ће „обрадовати Тачија, ДСС, десничаре и парацрквене организације“.

Вулин је рекао и да су постојали снажни притисци да се поништи гласање свуда у српским местима на Косову и Метохији како би се Србима онемогућило да у осталим општинама узму власт. Он је навео да ће захваљујући Србима са југа КиМ, бити формирана заједница српских општина.

„Изборна комисија још није донела одлуку за коју Београд зна али је Тачи близу власти у Косовској Митровици“, каже Вулин.

„Држава ће се са сваким својим држављанином који је ово урадио обрачунати. Србија неће бити уточиште за оне који пале“.

Он је додао и да међународна заједница није прихватила Вучићев захтев да на 45 минута органи Србије уђу на Косово и заведу ред у Косовској Митровици. Претходно су српски екстремисти полупали гласачке кутије у три школе у Косовској Митровици, због чега је Вучић тражио од међународне заједнице да Србија интервенише.

Вулин је позвао грађане Косовске Митровице да вечерас буду мирни и да не реагују на провокације већ да слушају шта каже Влада.


Извор: Б-92

Оставите коментар

Оставите коментар на Вулин – Само Тачи и ДСС могу да се радују

* Обавезна поља