vulin(1)БЕОГРАД – Министар без портфеља задужен за КиМ Александар Вулин изјавио је данас да ће нови избори за градоначелника северне Косовске Митровице свакако бити одржани, али није могао да прецизира датум, нагласивши да је важно да се изборни процес што пре заврши како би Заједница српских општина могла да настави рад на свом формирању у пуном капацитету.

На питање новинара ког ће кандидата Београд подржати на предстојећим изборима, Вулин је рекао да не жели да се меша у одлуке Грађанске иницијативе „Српска“, чијег је кандидата Влада Србије подржала и на недавно одржаним изборима.

„Срби на Косову и Метохији су политички зрели и то су доказали на овим изборима тако да нема разлога да будем тај који о томе одлучује. Они ће одабрати онога коме највише верују“, рекао је Вулин.

Осврћући се на могућност и најаве да би у Србији ускоро могли бити одржани превремени парламентарни избори, Вулин је казао да је неспорно да ће Срби на КиМ моћи да гласају на тим изборима ако их председник Републике Томислав Николић распише.

Вулин, који је и лидер Покрета социјалиста, упитан да прокоментарише најаве медија да ће Николић 29. јануара расписати ванредне парламентарне изборе, рекао је да је та странка лојалан коалициони партнер Српске напредне странке и да ће се понашати у складу са тим.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Вулин жели што хитније изборе у Митровици

* Обавезна поља