zoran-zaevЛидер Социјалдемократског савеза Македоније Зоран Заев наставио је данас објављивање аудио записа незаконито прислушкиваних разговора поновно оптуживши премијера Николу Груевског и сараднике за криминал и корупцију

Лидер Социјалдемократског савеза Македоније (СДСМ) Зоран Заев наставио је данас објављивање аудио записа незаконито прислушкиваних разговора поновно оптуживши премијера Николу Груевског и сараднике за криминал и корупцију.

„Најужи врх власти, Никола Груевски и (шеф тајне службе) Сашо Мијалков, су са неколико својих сарадника изградили такве криминално корупцијске механизме и као крпељи су се закачили за државне институције“, рекао је Заев.

Груевски и Мијалков су, тврди Заев, поптуно окупирали партију ВМРО-ДПМНЕ што се, како је рекао, види из удомљавањ, пре свега, тужиоца и судија, лекара и професора.

„Затрпали су судство, здравство, образовање, јавну и државну администрацију партијским кадровима. Може се видети да су општински комитетити ВМРО главни приликом запошљавања чланова партије, а не директори болница, директори школа… Види се како награђују партијске извршиоце народним новцем“, навео је лидер СДСМ-а, пренели су македонски медији.

Иначе, у једном од представљених аудо записа чује се како министарка унутрашњих послова Гордана Јанкуловска прети отказима свима који су из било ког разлога тужили МУП.

„Да није трагично, било би смешно. Видели смо комплетну партијску покривеност здравства, образовања.. Видели смо и како Груевски не верује у избор директора Управе јавних прихода када је реч о новим запошљавањима“, рекао је Заев и додао да „држава не постоји“, те да је „све партија“ и да је Груевски потпуно преузео јавну администрацију .

На првој конференцији за новинаре након ускршње паузе, Заев је рекао да ће наставити са објављивањем аудо записа незаконитог прислушкивања „све до пада власти“, али ће, како је рекао, представницима власти дати и шансу за преговоре.

„Преговарамо због тога што грађани то траже. Грађани су гневни. Ми смо другачији од ове врхушке на власти. Ми ћемо дати све за то да ова власт оде на миран начин. Верујемо у истину и мислимо да ће успех доћи. Само вас молим за стрпљење“, поручио је Заев.

СДСМ је поцетком фебруара почео јавности да представаља серију материјала, такозваних „бомби“ која се односи на незаконита прислушкивања.

Према њиховим тврдњама, током последње четири године Груевски и Мијалков незаконито су прислушкивали више од 20.000 грађана, преко 100 новинара, стране дипломате, па и верске поглаваре.

Из штаба СДСМ-а је за цетвртак најављена нова „бомба“ која ће ођекнути из Охрида о изборима у том граду, после чега ће бити организована и протестна шетња.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Заев оптужује Груевског

* Обавезна поља