Зехофер и Ангела Меркел последњих дана су у политичком клинчу због политике према мигрантима.

Зехофер је, у изјави „Пасауер Ноје Пресе“, рекао да би била новина у целом свету ако би Меркелова отпустила једног министра који се брине о безбедности и сигурности земље.

„Ја сам председавајући ЦСУ, једне од три странке у коалицији, и делујем уз пуну подршку своје партије. Ако у кабинету канцеларке нису задовољни радом свог министра онда би требало окончати коалицију“, запретио је он.

ЦСУ је дала рок Меркеловој до краја месеца да у политици према азилантима постигне договор на европском нивоу.Уколико не буде договора Зехофер је најавио да ће, и поред противљења канцеларке, од почетка јула, враћати са границе избеглице који су се већ регистровале у једној другој земљи Уније.

Меркелова жели да постигне билатерални споразум са европским суседима, који би омогућио да избеглице буду враћене са границе и протеране у те државе. „Ако нема европског решења онда ћемо морати деловати национално“, објаснио је Зехофер.

Он је рекао да је три година само било говорено о томе, а да је сада време за одлуке. „Ако канцеларки пође за рзком да се постигне европско решење нико неће бити срећнији од мене“, поручио је Зехофер.

Изразио је задовољство што је својим најавама „пробудио“ ЕУ, додајући да је у року од само недељу дана постала видљива спремност Европе за разговор о проблемима


Извор: Б-92

Оставите коментар

Оставите коментар на Зехофер запретио Меркеловој раскидом коалиције

* Обавезна поља