milos_zemanПредседник Чешке Милош Земан изјавио је данас да је јефтино и површно осуђивати терористичке нападе у Европи и да би уместо тога требало да немачка канцеларка Ангела Меркел призна да је њена политика добродошлице за избеглице којима не буде одобрен азил била грешка, а радикалне имаме хитно депортовати из Европе.

– Морате да рачунате на то да ако у Европу дође милион избеглица да ће неки проценат међу њима бити џихадисти. Мора се рачунати са релативно великим бројем терористичких напада зато што су међу њима усамљени вукови – рекао је Земан за чешки таблоид Блеск.

Земан је упозорио да је осуда терористичких напада јефтина и површна мера, и да је једино решење депортација радикалних имама, имиграната и избеглица који не добију азил, а такође да се Европљани наоружавају сами и буду спремни да не држе пиштољ или пушку у орману већ да их у случају терористичког напада као у Паризу или Ници употребе.

– Већ подозрење да постоји веза са териростичком мрежом требало би да буде основ за депортацију – казао је Земан.

Он је посебно упозорио да чињеница да су у серији терористичких напада у Немачкој били и напади попут десничарског екстремисте Андерса Брејвика, без везе са исламом или вером, не сме да буде алиби и крије чињеницу да су већину напада извели исламски терористи.

Чешки председник позвао је немачку канцеларку Ангелу Меркел да призна након крвавог јула у Европи да је њена политика добродошлице избеглицама била грешка, а мигрантски талас поново је назвао организованом инвазијом на Европу, а ислам религијом смрти.

– Ми политичари, па и ја, имамо обичај да када нешто кажемо истрајавамо у томе и када нас чињенице демантују. Ја сам признао да сам променио став када је у питању наоружавање грађана. Мислим да би и немачка канцеларка требало да промени мишљење и призна да је култура добродошлице бесмислена и да чак ни Немачка не може да апсорубује толики број избеглица, посебно када су међу њима џихадисти. Шведски премијер објавио је да ће депортовати 80.000 избеглица, а Шведска је била посебно либерална. Зашто исто не уради и Немачка – рекао је Земан.

Милош Земан изјавио је да и Чешка може да очекује терористичке нападе, а као главне циљеве означио је председнички замак Храдчани, метро и железничке станице, док је као велику реалну претњу навео и то да ће Турска ускоро пустити 2,5 милиона избеглица у Европу.

– Ако Турска не добије режим без виза, прети озбиљна опасност да ће, зато што ЕУ није испунила одредбе споразума, реаговати тако што ће пустити 2,5 милиона избеглица у Европу. Одбијам теорије завере и имам сувише мало информација да тврдим да је пуч био припремљен унапред као изговор за исламизацију Турске. Затечен сам међутим огромним размерама хапшења. Морао је да буде спреман списак особа за хапшење које очигледно немају никакве везе са пучем – учитеља, новинара или судија. Исламизација Турске протиче већ дуго – рекао је Земан.

Чешки председник изјавио је да ако би заиста поново кренуо огромни талас миграната, којег за сада у Чешкој, признао је, нема, и ако Чешка не би успела да га усмери ван своје територије да би био за то да и Чешка на својим границама дигне плот, као што су то учиниле Мађарска или Македонија.


Извор: Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Земан – Меркелова да призна грешку

* Обавезна поља