Sirija_rat_1468_0_0_468X10000БЕЈРУТ – Сиријске снаге заузеле су град близу границе с Либаном који су контролисали побуњеници, у настојању да пресеку лидије снабдевањс побуњеничким снагама, пренели су медији и опозицииони активисти.

Борбе око града Заре, који су побуњеници користили као базу за нападе, трајали су недељу дана, наводи Сиријска опсераваторија за људска права.

Активисти наводе да је тај град један од последња два упоришта побуњеника уз границу с Либаном која води до града Хомса где је једно од жаришта побуне против режима Башара ел Асада.

Без та два града, то ће бити крај револицији западно од Хомса, рекао је активиста Сами ел Хомси.

У борбама у тој области сиријске снаге пуцале су и у Либан покушавајући да потисну побуњенике који су у Сирију улазили преко шверцерских рута.

Активисти и либанска телевизија ал-Мајади наводе да сиријске снаге напредују ка суседној области Хасариџијех. Владине снаге су до сад тешко излазиле на крај с протоком оружја и опозиционих бораца из Либана.

Опсерваторија наводи да је у јучерашњим борбама погинуло 16 цивила и 14 бораца, док је један од активиста на терену рекао да су убијена четири цивила.

Сиријска опозициона коалиција потрвдила је данас да је изабрала новог командата побуњеничке војске.


Извор: Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Значајни успеси сиријске војске

* Обавезна поља