Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић, оценила је данас да је став министра унутрашњих послова Александра Вулина о ЕУ лицемеран и позвала га да изађе из владе.

„Легитимно је да неко буде против Србије у ЕУ, да ли је то паметно или није, време ће да покаже. Али, са друге стране, ако неко седи у Влади Србије која као један од приоритета има улазак у ЕУ, ако седи у владајућој коалицији чији је то такође један од приоритета, онда је апсолутно неморално и лицемерно причати о томе да Србија не треба да буде у ЕУ”, изјавила је Михајловићева на молбу новинара да прокоментарише Вулинов став да због уцена ЕУ Србији није место у Унији.

Она је рекла да Вулинова странка треба да изађе из владајуће коалиције, изађе на изборе са својим програмом и види да ли то грађани хоће.

„Онда би то било у реду. Овако седети у владајућој коалицији која каже да ми хоћемо да идемо у ЕУ и да ускладимо наше законе са европским законима… Нема разговора о томе, то се не мења. Такође, мислим да господин Вулин не може да промени тај пут ка ЕУ и оно што је Србија започела”, оценила је Михајловићева.

Вулин: Михајловићева љутњу да искали на амбасадорима

Министар унутрашњих послова Александар Вулин одговорио је министарки рударства и енергетике Зорани Михајловић да своју љутњу због тога што трећи пут није постала премијер „искали на амбасадоре који су јој то обећали”.

„Знам да је госпођа Михајловић нервозна, јер ни трећи пут није постала премијер, али ту љутњу нека искали на амбасадорима који су јој то и обећали, ја сам ту колатерална штета како би рекли саборци госпође Михајловић.”

Нисам знао да је у Србији могуће имати критичко мишљење о свему осим о чланству у Европску унију, рекао је Вулин.

Зорана Михајловић и Александар Вулин на седници главног одбора СНС-а – Фото: Снимак екрана/РТС

„Мој став о штетности Европске уније није непознат и није се мењао од мојих политичких почетака. Већа је непознаница како је госпођа Михајловић гласала за британску резолуцију по којој су Срби геноцидан народ посебно истакнут у силовању мушкараца и дечака, а остала члан Владе коју чине они који потпуно супротно мисле и од ње и од Велике Британије. Ја сам изнео став, а госпођа Михајловић нека ме убеди да га променим ако ЕУ од нас тражи неприхватљиво, да признамо такозвано Косово, да напустимо Републику Српску, да уведемо санкције Русији. А што се тиче изласка на изборе, позивам госпођу Михајловић на било које изборе, само под условом да није на листи која носи име Александар Вучић”, рекао је Вулин.

„У свим другим опцијама идемо самостално, па макар јој листу носио и Мирољуб Лабус, не би јој било први пут”, изјавио је Вулин, одговарајући на, како је саопштио МУП, увреде које је на његов рачун упутила Михајловић поводом његових ставова о чланству Србије у ЕУ.

Није нам место у ЕУ

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је да што пре Србија прихвати да је из Европске уније (ЕУ) „не желе” и да јој „ту није ни место, биће боље”, и додао да однос према ЕУ „није питање емоција већ рационалних одлука”.

„Није питање да ли ми желимо у ЕУ, већ је питање да ли ЕУ жели Србију. Судећи по суманутим уценама којима нас излажу да признамо Косово, укинемо Републику Српску и уведемо санкције Русији, они нас не желе”, рекао је Вулин за Вечерње новости.

Он је навео да је ЕУ као савез „ствар прошлости”, јер су губитком политичке самосталности земље ЕУ „постале територије, а не државе”.


Извор: Спутњик/Вечерње Новости

Оставите коментар

Оставите коментар на Зорана Михајловић у јуришу на Вулина

* Обавезна поља