milanko seklerЦео свет ће подржати најновији економски план Србије, саопштава самоуверено премијер Србије! А тај фамозни план у Србији нико никада није ни видео!

“Планом” се у овој земљи назива оно што је делегација ММФ-а, током свог новембарског боравка у Србији, издиктирала и тражила од владе Србије да спроведе!

А зашто је неопходно да цео свет подржава економски план Србије? Зар је могуће да свет нема паметнија посла, него да се бави нашим економским планом и његовим спровођењем?

Зашто, тај “наш” генијалан план, не обелоданимо у свим појединостима, тако да га као тако добар модел, могу користити и многе друге земље света, које имају економске проблеме!

Немојмо бити тако и толико себични, па да тај план не објавимо чак ни сопственим грађанима! Можда ће грађани Србије, обелодављивањем свих детаља плана, наћи за сходно да спонтаним огромним скупом у Београду подрже тај план, и затраже од читавог света да баш наш премијер, на своја нејака плећа, меког срца и уплаканог лица, одлучно на себе преузме терет економског опоравка читавог света, ако тај исти свет, већ у старту хоће јединствено да подржи генијални српски план?!

Па свет се изгледа никада до сада није тако ујединио око било чијег економског плана, сем овог нашег! До сада ниједан познати економиста и нобеловац ( а има их на десетине и десетине) то никада није постигао! Зар то није знак да наш премијер због таквог планетарног успеха треба да преузме на себе и ту обавезу! Немојмо као земља и нација бити тако себични, и само због наше сопствене добробити задржати нашег премијера у Србији, уместо да га уступимо човечанству, као наш дар, и наш највећи допринос свету (већи од Тесле и Пупина и Ђоковића заједно), спасавајући посусталу економију планете земље!

Боже, како сам поносан на њега и Србију! Зашто нашем премијеру више није довољно да буде само премијер Србије, земље лидера у реформама на Балкану? Зашто је мера нашег премијера постала цео свет!?

Само, иако верујем у скоро све од стране премијера до сада изречено, ипак бих волео да знам којом методологијом, и на који начин је установљено да ће цео свет подржати “економски план Србије”!?

Волео бих да знам ко је творац тог изузетног економског плана, који је ММФ одобрио и подржао, и који ће наравно цео свет још приде да подржи!

Волео бих да знам, да ли је то дело (или недело) економског генија са Јејла, кога се само Вучић знао да сетио кад треба, и то у претпоноћним часовима, када га је (ваљда се сећате ко је Лазар Крстић) сам премијер позвао телефоном, а све то по личном и јавном признању самог генија са Јејла.

vucic krstic

Где је сада тај геније са Јејла и његов тим генијалаца који су кренули да спасавају Србију, па онда све то баталили и отишли?! Зар је могуће да смо се тог генија тако лако одрекли и заборавили га! Ко је потрошио таквог генија?

А што га макар не позове бар понекад пред поноћ, ко некад, чисто да му се јави, види како је и шта ради? Да није такав геније остао неискоришћен од стране Србије опет!? Па испаде да је и овај “генијални премијер”, исти као и онај најгори, Војислав Коштуница, који у своје време није одговорио генију, и још га је спречио да има две стипендије (српску и америчку), већ само једну, на тако велику жалост Лазара! Мислим да би то било људски и поштено, јер “геније са Јејла” је ипак толико тога урадио и жртвовао за Србију, а богами и себе!

Писао сам ја већ о њему, као “генију” са Јејла, и то неколико текстова, у којима сам просто, грађански, и врло критички одговорно сумњао да он може да обавља посао министра финансија Републике Србије! После непуне године, и сам Лазар Крстић се сложио са мном, и у складу са тим открићем, дао оставку на то одговорно место, да би се као кулминација свега, на самом крају, и сам премијер Србије сложио са мном, и прихватио оставку тог “генија са Јејла”!

Ето, доживео сам невиђену сатисфакцију да моје мишљење, као апсолутног лаика за економију, потврди и “геније за финансије – Лазар Крстић”, као и сам премијер! Али да се разумемо: ја нисам прозорљив, ја нисам геније, већ напротив: ја нисам компетентан за економију и финансије, већ сам само богомдан да користим оно што ми је природом дато: аналитички ум, уз васпитањем усвојени прагматизам, солидно образовање и начитаност! Ја сам додуше, пре десетак година ишао на постдипломнске студије (магистарске, специјалистичке и докторске) док су неки још причали о границама велике Србије далеко на западу, а у исто време сам и читао Макса Вебера и разне светски познате економисте, док су неки у то време писали на пример, рецензију за књигу Војислава Шешеља под називом “Енглески педерски испрдак Тони Блер”, и чак на самој промоцији образлагали зашто је горенаведени наслов одличан! У литератури можете наћи линк и више се информисати о томе!

Додуше, ове моје способности су се развиле и тако добро манифестовале, али, нажалост, на уштрб неких мојих других особина, као што су: потенцијал да прикупим велику колекцију добрих вина, развијања мојих сомалијерских способности, успешног политичког ангажмана (посланичке каријере, страначке, добијања стана од државе, и рекао бих потпуно паразитског живота – све време на рачун буџета и јавних предузећа и установа, итд.), способности да називам “пријатељима” људе које сам срео први пут у животу, да вешто манипулишем информацијама, да употребљавам људе, да само мислим на соптсвену популарност, борбу за власт итд…

И још нешто ми сада паде на памет: Где су саветници нашег бившег првог потпредседника владе (бојим се, да и поред свег свог знања и способности, још увек нисам сигуран да ли “први подпредседник владе Србије”-може икада бити “бивши”-јер толико је то моћна функција била и остала!), а садашњег премијера: Штрос Кан (Шир-кан светске економије, коме се суди за организовање проституције!), Алфред Гузенбауер (још увек се вуче по судовима света због криминала!) и Франко Фратини (сумње за криминалне активности са мафијом)? Да ли су ти људи и даље његови саветници, и колико често долазе у Србију, и колико нас то задовољство као државу кошта?! На крају, да ли и они, пошто раде за државу Србију, значи за јавни сектор, плаћају све новоуведене порезе, а које плаћају и становници Србије!?

Да ли можемо знати ко плаћа трошкове њиховог доласка и боравка у Србији? Ако то не плаћа Србија, да ли можемо да знамо ко онда други то плаћа и зашто? Јер, како нас учи основна логика и принцип “слободног тржишта”, да “нема бесплатног рућка”, и да је само питање ко ће и како да оно што је државно злоупотреби и искористи!?

krstic-stros 1

Још једном питам: ко је директни творац тог фамозног економског плана Србије, који нико од нас није ни видео ни чуо?

Да ли су и који еминенти економисти Србије учествовали у његовом стварању? Како је премијер израчунао, на основу које методологије, да ће Србија имати раст већ од 2016?

На основу које методологије, на основу којих анализа, је премијер закључио да ће у Европи Србија 2016. године имати највиши привредни раст?

Пошто не верујем да ће премијер имати времена да ми на ово одговори, молим било ког економисту (не мора бити економски геније!), па макар то био и сам “геније са Јејла”, или било кога ко је учествовао или правио овај план, па га за разлику од мене разуме, да ми покуша да да одговор на било које горе постављено питање.

С поштовањем,

Унапред захвална “економска незналица”.

___________________________________________

Литература:

http://www.istinomer.rs/stav/analize/toni-bler-u-srbiji-od-osudenika-do-savetnika/

http://www.ceopom-istina.rs/ekonomija/lazar-krsti-javni-sektor/

http://www.nspm.rs/kuda-ide-srbija/gologuzija-i-diplomatija.html?alphabet=l

http://srb.fondsk.ru/news/2013/08/20/milanko-sekler-krsticev-program-ili-srbiia-

pred-zadniom-krivinom-i-cilinom-ravninom.html

http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/508948/Vucic-Srbija-ce-2016-imati-najveci-privredni-rast-u-Evropi

http://www.nspm.rs/hronika/aleksandar-vucic-nakon-godina-nediscipline-i-

neuspeha-srbija-postigla-sporazum-sa-mmf-om-rekao-sam-komesaru-hanuda-smo-otvoreni-za-saradnju.html

http://www.kurir.rs/vesti/politika/vucic-postigli-smo-sporazum-sa-mmf-

nas-plan-podrzace-ceo-svet-clanak-1618207


Извор: НСПМ

Оставите коментар

Оставите коментар на Економски план „који ће подржати цео свет“

* Обавезна поља