Српски народ кроз своју дугу историју много је пострадао, али увек је налазио излаз. Уверен сам да ћете и сада пронаћи пут, колико год то у овом тренутку изгледало тешко.

Овога пута на удару је читаво човечанство и ако то схватимо, то нам умногоме повећава шансе. НАТО и ЕУ данас нису добро решење за било коју нацију. Европска унија је банкрот-конструкција која за циљ има одузимање слобода државама чланицама ради глобалистичких интереса, а НАТО је „полицијска рука“ тих интереса.

Ову поруку охрабрења, у ексклузивном интервју Новостима, шаље нам Фредерик Вилијам Енгдал (76), угледни америчко-немачки независни аутор, новинар, истраживач геостратешких економских питања и добар познавалац историје Балкана. Енгдал у светским оквирима слови за одважног и константно критички расположеног аналитичара према глобалним политичким потезима светских моћника.

У овом тренутку Србија је под јаким међународним притиском да злочин у Сребреници прогласи геноцидом. До каквих сте Ви закључака дошли у својим истраживањима?

– У мојим опсежним истраживањима и вишегодишњим расправама у којима сам учествовао, никада нисам нашао доказ о геноциду у Сребреници. Све је то последица чињенице да су у одређеном тренутку САД и НАТО демонизовали Србију и етничке Србе. Описао сам детаљно у једној од својих књига како су одређени амерички истраживачки центри и пи-ар компаније корумпирано демонизовали Србију и натерали Конгрес САД да стане на страну Хрватске и муслимана у БиХ против Републике Српске и Србије.

Упоредо са притиском на Републику Српску, из САД и ЕУ стижу све арогантнији захтеви да Србија призна независност Косова и Метохије?

– Исти план за намерно уништавање Југославије и демонизовање српског народа примењен је и на Косовo. Све је то део глобалног рата за будућност човечанства. Сваки привид националног сувереног идентитета је претња тим глобалистима из Давоса, укључујући суверенитет Србије, Русије, Грчке, чија историја и култура имају пуно тога заједничког.

Годину и по после избијања корона пандемије сведоци смо још дубљег раслојавања између богатих и сиромашних, док су се највеће светске корпорације током ове кризе обогатиле за нових 4.000 милијарди долара…

– План је очигледно уништење индустрије и предузећа средње величине и средње класе која је срце националних економија. Њихов циљ су глобалне џиновске корпорације – нова верзија Мусолинијевог корпоративизма. У САД и ЕУ са закључавањем економија отишло се далеко. Свет је у банкроту док власници „Фејсбука“ и „Гугла“ постају мултимилијардери, заједно са корумпираним Билом Гејтсом који диктира светску политику вакцина иако није завршио факултет.

Независни интелектуалац антиглобалистичке оријентације, Вилијам Ендагал – Фото: Christoph Michaelis

Упркос видљивом економском понору у којем им је национални дуг највећи у историји, САД грчевито настоје да наметну утисак да су и даље најмоћнија економска сила планете. Какав им је план?

– Званични дуг америчке националне владе је заправо преко 28 билиона долара и још увек расте. Верујем да је њихов план да се униште све суверене националне државе, како би се формирале нове светске владе попут УН-а, али са војском, глобалним фашизмом и глобалним орвеловским моделом полицијске државе.

Спољну политику САД водила је група банкара са Волстрита и из војно-индустријског комплекса каквог се Ајзенхауер плашио шездесетих година. Они су изазвали бесмислене ратове широм света, укључујући и вашу земљу. Верујем да је све то учињено зарад циља којим се Давид Рокфелер својевремено хвалио – да ће у будућности постојати једна светска влада коју ће водити његови пријатељи.

Да ли ће Бајденова администрација успети да се избори са унутрашњим поделама?

– Америка је данас у необјављеном рату. Од када су демократе заузеле Белу кућу у јануару, мексичке границе су отворене. Више од два милиона илегалаца не само из Мексика преплавило је САД уз подршку Бајдена и његових сарадника. Такође је јасно да је Бајден или сенилан или има деменцију и да он не води политику. То уместо њега раде људи из тима бившег председника Обаме. Они предводе актуелни амерички шоу. Контролисани медији скривају ту чињеницу, али она ипак цури у јавност. Председник Америке понекад није у стању да доврши реченицу! То је трагично и опасно.

Пандемија короне потпуно је оголила све слабости ЕУ, а то је и време када канцеларка Меркел одлази са трона најмоћније земље Европе… Како оцењујете њену владавину?

– ЕУ је замишљена као глобалистичка полицијска држава којом руководе бирократе из Брисела, уништавајући чланице те исте ЕУ. Њих је „Брегзит“ избезумио. Због тога сада не могу толерисати лидере попут Виктора Орбана у Мађарској, који бране суверенитет своје земље. За 16 година Меркелова је ефикасно уништила већи део Немачке, некада водећу индустрију високе технологије, њену електричну мрежу, социјалну подршку старијим особама, медицинску негу итд. Данас видимо немачке пензионере како копају по смећу. Њен неславни дочек миграната „Можемо то учинити“ из 2015. године одразио се као катастрофа на свим нивоима.

Шта се крије иза позива професора Клауса Шваба, шефа Светског економског форума, да се ковид-криза искористи за велики ресет светске економије?

– Суштина његовог позива је деиндустријализација индустријског света, наметање друштвене контроле помоћу паметних телефона и слично. На плану би им позавидели и Стаљин и Мао. Ултрабогати свет се плаши да ће интелигентни људи схватити да су их опљачкали својим ратовима, финансијским шемама, лажима о глобалном загревању…

Зато моћници преферирају свет са мање образованом средњом класом, попут мрачног средњег века, када је Католичка црква у Европи имала монопол над знањем. Они такође промовишу агенду ЛГБТ у смислу да је то добар начин ако желите да млади људи одустану од жеље за потомством.


Извор: Вечерње Новости

Оставите коментар

Оставите коментар на Ендгал интервју – Косово је део рата за будућност човечанства

* Обавезна поља