Marko LopusinaТихо и без присуства јавности, на пленарној седници Трилатерарне комисије која је одржана у Берлину, наша земља је примљена у чланство „тајних владара света“. На седници су присуствовали сви пуноправни чланови из САД, Европе, Азије, као и придружени чланови и гости с Блиског истока и других делова света.

Било је укупно више од 400 лидера из области политике, банкарства, привреде и медија. У српским медијима информација о овом догађају није објављена, јер Група за Србију, како се називају нови чланови Трилателарне комисије, није вест ставила на свој сајт. Нити је одговорила на наш захтев да добијемо пуну информацију о овом догађају, правдајући се правилом да „не смемо да јавно испупамо без одобрења Трилателарне комисије“.

Групу за Србију у Трилателарној комисији чине Јован Ковачић, председник компаније East West Bridge („Ист вест бриџ“ – ЕБ), Дејан Новаковић, копредседник ЕБ, као и Тахир Хасановић, извршни директор ЕБ. Хасановић је, ипак, недавно на свој лични сајт ставио ову информацију са фотографијама. Између осталог, тамо пише:

“Седница је протекла у изузетној атмосфери. Највећу пажњу свакако је привукло присуство оснивача и почасног председника Дејвида Рокфелера. Скупу се обратила и немачка канцеларка Ангела Меркел. Од када је 1973. године Дејвид Рокфелер формирао Трилатералну комисију као невладину организацију експерата, милијардера, банкара и лобиста, она је израсла у најмоћнију интересну групу. Чланови Трилатералне комисије су данас представници 178 националних група. Последњих година Европска група се стално шири, тако да су у ову организацију од 1998. до данас примљени Пољска, Мађарска, Чешка, Словенија, Естонија, Кипар, Бугарска, Румунија и Хрватска.”

trilateral-commission-1

Интересантно да су људи који су увели Србију у Трилателарну комисију, и Ковачић и Хасановић, „слободни зидари“ и чланови  Регуларне велике ложе Србије.  Јован Ковачић је београдски експерт за комуникације и саветник за политичка питања, који се школовао у српским, америчким и британским школама. Био је Титов преводилац и новинар Танјуга, шампион у пливању, а потом ратни дописник западних медија, саветник ОХР у БиХ и ОЕБС-а у Београду.

Пре десетак година је основао прву фирму за стратешко партнерство и лобирање. Од 2006. био је саветник Владе Републике Српске и Владе Србије. Ожењен је и отац троје деце, живи и ради у Београду као сувласник фирме „Ковачић и Спаић“.

“Ковачић је у мају 2010. године присуствовао Пленарној седници Трилатералне комисије у Даблину, када је Србија први пут позвана на једну конференцију ове организације. Био је потом присутан на конференцијама у Будимпешти, Вашингтону, Хагу, Токију и Хелсинкију, где му је поверен задатак да формира трилатералу у Србији. Члан је Алијансе цивилизације УН и других светских организација” – пише у његовој биографији.

Генерални секретар српске трилатерале Дејан Новаковић је државни секретар у Министарству за енергетику. Пореклом је из Крушевца, дипломирао је економију у Београду и Љубљани, али је био ангажован у МУП као експерт за међународну безбедност, организовани криминал и корупцију. Први пут је присуствовао заседању Трилатералне комисије 2011. године у Хелсинкију.

Тахир Хасановић је познат у српској политици као омладински активиста, најмлађи члан ЦК СКЈ, потом као један од челника Нове демократије, кадровик ДОС-а, бизнисмен и темплар. Повукао се из политике и бизниса и у групи „Ист вест бриџ“, како каже, улаже напоре да Србију промовише свету као либералну и толерантну земљу.


Извор: Визионарски

Оставите коментар

Оставите коментар на Србија као део Трилатерале

* Обавезна поља