haarp-1На прелазу векова, традиционални поглед на рат и на ратне конфликте се значајно мења. Тренутно, ривалство међу државама се може видети у широком опсегу облика и метода борбе, проширењу обима сукоба. У први план све чешће избијају политички, економски, информативни и други видови сукоба.

Значај и удео невојних средстава борбе знатно се повећава, постали су фокусирани и координирани, повећава се њихов спектар деловања. Њихов главни циљ није моментално победити непријатеља већ постићи дестабилизацију земаља и региона поткопавањем економије, деловањем на изворе информација и изазивањем природних непогода и катастрофа.

Многи научници су, не без разлога, приметили да један од честих разлога појаве климатских аномалија, представљају разни експерименти са геофизичким оружјем којим располажу водеће земље света, упркос постојању посебне конвенције којом се забрањује утицај на животну средину  у војне сврхе.

Још седамдесетих година прошлог века, бивши шеф Савета за безбедност САД Збигњев Бжежински у књизи ”На прелазу века” је прорекао: “Технологија ће обезбедити лидерима великих сила методе тајног ратовања за које нису потребне специјалне војне снаге, јер ће технологија  утицати на могуће климатске промене и изазивање дуготрајних суша или урагана”.

Извештај о потенцијалној војној примени управљања климом

Овај извештај је добијен на затев америчког ратног ваздухопловства и каже:

“Америчке авио јединице, поставши “господари времена” уз помоћ одговарајуће технологије и концентишући истраживања на њихову војну примену – од подршке својим војним дејставима до ометања непријатељског деловања и од локалног утицаја на климатске услове, до учвршћивања глобалне доминације над средствима за комуникацију и свемирским истраживањима – истрживање климатских промена и утицаја на њих пружа могућност да се непријатељ победи и наведе на капитулацију. Због тога ће за САД  технологија промена временских прилика постати део програма националне безбедносне политике САД, укључујући ту њене унутрашње и спољашње видове. И Влада полазећи од наших интереса мораће ово да спроводи на свим нивоима”. ¹

Још у прошлом веку бриљантни научник и проналазач Никола Тесла, изучавајући физику Земље, претпоставио је да постоји реална могућност да се природно Земљино магнетно поље искористи за  бежични пренос енергије на даљину. Али као и код сваког истраживања, ова истраживања су имала највећи значај с тачке војне примене. Будући уверен у опасност од употребе силе високе енергије, Никола Тесла је уништио своју експерименталну апаратуру као и део техничке документације.

За годину рађања нове генерације геофизичког оружја може се сматрати 1958. када су америкнци извршили прву нуклеарну пробу на надморској висини од седамдесет миља (112 км) близу доње границе јоносфере.

nuklearna proba dzonston atol

Овај супер тајни пројекат је извршен у далеким водама Тихог океана у околини атола Џонсон. Према првобитном плану, електромагнетни импулс требало је да спали све електронске уређаје на неколико стотина миља, што је према плану било довољно да се помоћу авиона Б-52 пренесе хидрогенска бомба у совјетски ваздушни простор кроз совјетску ПВО.

Али десило се нешто необично нуклеарна експлозија је изазвала нестабилност и поремећај   у простору јоносфере и дугорочни прекид радио комуникација на више хиљада миља од места експлозије! А на јужној хемисфери у архипелагу Самоа, 3.5 хиљада километара далеко од места експлозије, појавила се усред дана јужна поларна светлост Аурора.

Самоа и Џонсон атол, су конјуговани (спрегнути) магнетним силама, повезани истом  линијом магнетног поља.

Наелектрисане честице произведене експлозијом, упутиле су се на путем линије магнетног поља на супротну полулопту, и пробиле рупу у јоносфери “астралној љусци Земље”.

Следећи нуклеарни тестови: “Argus” (три експлозије на висини од 480 км над Јужним Атлантиком), и “Starfish” –  укључивали су веома обимна сателитска и геофизичка мерења чиме је омогућеноо да се ствари добро схвате па чак и превише добро.

Показало се да нуклеарне експлозије не само што изазивају аномалије у јоносфери које опстају годинама и које су узрок прекида на радио везама,  већ оне активно делују и на климатске процесе који се дешавају на Земљи.

Од тада научници водећих светских сила размишљају о успостављању и употреби геофизичког климатског оружја (GKO) за потребе манипулација временским приликама изнад бојног поља и изнад непријатељске територије.

Геофизичко оружје

То је оружје које се користи за деловање на природну околину (геофизичку средину – хидрсферу, литосферу) приземни слој атмосфере, јоносферу, магнетосферу, космички простор око Земље.

Идеја геофизичког оружја је у томе да се створи механизам вештачког изазивања и усмеравања природних појава на одређене области у циљу наношења до велике штете и жртава.

Међу таквим природним појавама се налазе:

Оштећење озонског омотача над одређеном територијом ради “спаљивања” и излагања Сунчевој радијацији,

– Деловање на водне ресурсе (поплаве, цунами, олује, клизишта).

Атмосферске катастрофе (трнадо, тајфуни, јаке кише ), а такође и општа промена климе на одређеној  територији, (суше, мразеви, ерозија). Оружје које може да ово створи зове се “Климатско оружје”.

– Земљотреси, тектонска померања, појава вулкана, и изазивање секундарних катастрофа (цунами нпр.). Одговарајуће оружје зову обично “Тектонско оружје”. ¹

 Можда најмоћније оружје које је створила људска рука, које спада у категорију климатског Геофизичког оружја, зове се HAARP, а његова права сврха и функција се крије од јавности.

haarp_homepage

Шта је то HAARP?

На северу САД 400 км далеко од Енкориџа, у војној бази Гакона, на површини од 60км² налази се огромна фазна антенска решетка, (FAR) састављена од 180 антена висине 24 м које заједно представљају  веома јак емитер ултра високе фреквенције 2,8 -10 мегахерца. (λ = 107-30 м), укупне снаге која превазилази јачину емитовања Сунца у том фреквентном опсегу.

То је HAARP («High Frequency Active Auroral Research Program»- “Програм активног истраживања области, Ауроре, северног сијања”) –  део мање познатог програма – Стратешке одбрамбене иницијативе (SOI). База је ограђена бодљикавом жицом, а са мора је чувају наоружане патроле маринаца док је ваздушни простор над базом затворен за авионски и хеликоптерски саобраћај. Након 11. септембра 2001, око HAARP-а су рапоређене PVO јединице².

HAARP је заједнички пројекат морнарице и америчке авијације. Званично, комплекс је изграђен да би се испитивала природа јонсофере, и ради развијања система ваздушне и против ракетне одбране.

Међутим многи научници верују да је HAARP намењен да делује на глобалне и локалне природне механизме у областима где се налазе амерички непријатељи.

Научни часопис тврди да је са  HAARP-ом могуће:

– Да се изазове вештачка Аурора Бореалис,

– Да се униште радари за рано откривање балистичких ракета и елиминишу противнички телекомуникациони системи у одређеној области на планети.

– Да се униште интерконтиненаталне балистичке ракете тако што се прегревају њихови електронски делови.

 – Да се контролише клима због јонизације горњег слоја атмосфере.

 – Промена психичког понашања људи услед емитовања одређеног спектра електромагнетног зрачења чиме се мења понашање људи.

– Вршење ренгенског испитивања минералних ресусрса, испитивање постојања природних подземних шупљина, или њихово вештачко стварање.

– Избацивање из рада космичких летелица.

Како се претпоставља, научници који данас раде са HAARP-ом имају могућности да утичу на атмосферу захваљујући новим технолошким побољшањима, тако да могу да изазову: велике кише, земљотресе, поплаве и урагане.

haarp-2

Деловање HAARP-а  одвија се на квалитетативно новом нивоу технологије. Његова снага се тешко може разумети.

Када се антене укључе, равнотежа у атмосфери око земље, се поремети. Јоносфера се загрева. По неким проценама Американцима је успело да на овај начин добију велике количине вештачки произведене плазме.

Током експеримената вршених под непосредним руководством команде морнарице и команде авијације САД, остварени су ефекти међуделовања вештачки добијене плазме са магнетосфером Земље. Ово наводи на помисао о могућности стварања интегрисаног сиситема геофизичког оружја.

Према мишљењу Америчке научнице светског реномеа Др Розали Бертел, (Rozali Bertell), HAARP је само један део интегрисаног система геофизичког наоружања које је потенцијална опасност за околину у којој се налази. “Иза тога стоји 50 година интензивних и све разорнијих експеримената, усмерених на највише слојеве атмосфере. HAARP је недељиви део дуготрајног војно-космичког  програма.  Његова војна примена посебно у садејству са другим технологијама аналогног степена је аларманта.

Замисао о слању путем светлосних таласа десетине и стотине мегавата на космичку платформу, са које се та огромна енергија, коју можмо упоредити са атомском бомбом,  у облику ласерског или другог типа светлосних зрака, може циљано послати на било коју тачку на Земљи, просто је застрашујућа. 

Пројект таквог типа се може представити јавности  као “космички штит” – заштита од непријатељског нуклеарног оружја, у форми SOI, или још  једноставније лаковерним људима се може рећи да ово служи за регенерацију озонског омотача”.  

Неки научници па чак и војни специјалисти сматрају да се HAARP, као део геофизичког (јоносферног ) дејства већ давно користи. Тим пре што су све катаклизме у Европи и свету почеле одједном скоро истовремено после 1997, када је станица пуштена у рад.

Најупечатљивије од њих:

-1997-1998 год. – Ураган “El-Ninjo” беснео над многим градовима, укупна штета 20 милијарди долара;

-1999 у Турској земљотрес јачине 7,6 степени, погинуло 20.000 људи;

2003 – Ураган “Izabel” проглашен је најјачим и најсмртоноснијим, однео је неколико хиљада људских живота;

2004 године на источној обали Индонезијског острва Суматра, дошло је до једног од најјачих и најразорнијих земљотреса, у савременеој историји. Последица тог земљотреса, чија је јачина била 9 степени, је појава поплавног таласа “цунамија” који је однео 300.000 људских живота.

– 2005 је у Авгнистану био земљотрес јачине 7,6 степени, најјачи од када се у Јужној Азији, прате сеизмичке појаве. Погинуло је више од 100.000 људи.

– 2008 неочекивано буђење стотинама година успаваног вулкана Чаитен у Чилеу.

– 2010 је прорадио вулкан на Исланду, који је изазвао авиоколапс у Европи.

Vulkan-na-Islandu-e1274094970369

Последње стање климатских прилика у Централној Русији, показује основу за објективне сумње у то, што је током два месеца над територијом Русије дошло до великог природног експеримента на отвореном, како би се испитале могућности савременог геофизичког оружја. Температура ваздуха у том периоду у Москви је могла да се пореди са Либијском пустињом, Сахаром или Арапском пустињом.

При том је интересантно да је у Пакистану – земљи са прилично сувом климом, дошло до огромних поплава од којих је настрадало 3,2 милиона становника. У последње време се поплаве дешавају у Источној Европи (што се веома лоше одражава на економску стабилност). Можемо говрити да  на планети долази до глобалног  загревања. Али опет гледајући на климатске карте, отопљење подсећа на прегрејавање и није глобално већ локално.

Узрок прегревања је гигантски антициклон који се формирао над Централном Европом који доноси прегрејан ваздух из Средоземља и Централе Азије. Таквих циклона над Русијом није било (да су трајали дуже од 50 дана и били са рекордно високим температурама) током 130 година колико се прати клима у Русији.

У зони овог поремећеног антициклона, по тврдњама научника, слој земљине атмосфере се одједном  толико истањио – забележене су рекордно ниске вредности током 43 године, колико се ово прати. Катаклизма се догодила у зони термосфере, која се налази на висини од 90-600 км над морем. Овај слој, термосфера, штити планету од ултраљубичастог зрачења. Научно објашњење за ово смањење слоја не постоји, осим да се ради о експерименту HAARP-а  за вештачко стварање плазме и њено дуготрајно задржавање изнад централног дела Русије4..

Треба нагласити да су због суше страдале области око градова Волгограда и Ростова.  То може да буде последица стварања вештачке плазме и покушаја да се она одржи над неким регионима, али она ипак клизи према полутару, где се и налази центар стварања поља природне Земљане плазме…

С правом се могу поставити следећа питања: Шта је изазвало циклон? Какве економске и политичке последице могу пратити такву ненормалну врућину?

Поређење одређених чињеница и експеримената изведених у САД, (обарање ласером ракета на течно и чврсто гориво, лансирање васионских тела са тајним задацима), несвесно наводи на помисао да се ради о великом експерименту на отвореном, о употреби новог (климатског) геофизичког оружја.

Чињенице су тврдоглаве

Пре актуелне климатске катаклизме, 22.априла 2010 године у 19:52 са стартне рампе SLC 41 на Кејп Канавералу, лансиран је у орбиту носач ракета “Atlas 5” који је понео беспилотни свемирски брод X-37Б, који је био способан да понесе снажно ласерско оружје.

Мисија X-37B се сматра веома поверљивом тајном, па дужина лета није објављена. По неким подацима аутоматски свемирски брод ће провести у свемиру не мање од 270 дана, да би се потом самостално приземљио у једну од база Ваздухопловних снага САД.

Можемо претпоставити да је САД пошло за руком да изазову гигантску зону високог притиска,  јонизацијом у највишим слојевима атмосфере, било  помоћу HAARP-а, било коришћењем јаких ласера који се налазе у свемирској орбити.

Јулско-августовски антициклон изазвао је сушу у Русији, губитак приноса у пољопривреди, и високу смртност људи са ослабљеним здрављем, доводећи до снижења стопе домаћег бруто производа. (DBP)

Последица суше било је опадање лишћа, сушење траве што је имало за последицу огромне пожаре на територијама изложеним климатским деловањима. У те сврхе, су можда коришћене, што не можемо да искључимо и космичка платформа X-37B. Постојеће техничке могућности у примени ласерских система, уз познавање руже ветрова, омогућило би формирање безброј пожарних тачака, одакле би се могле задимити и спалити огромне површине земљишта. Дим од пожара, непрекидна висока температура и сунчана радијација, су главни фактори деловања новог типа оружја.

x-37b

Заједно са програмом HAARP, ради се и на систему стварања  вештачке плазме и њеног контролисања, задржавања над одређеном територијом. Да би се изазвало стихијно невреме на одређеном месту и у одређено време, мора се успешно решити задатак дугорочне прогнозе времена на циљаном месту.  За то су Американци конструисали компјутерски модел Земљине атмоспхере и машину која може да обради огромне количине информације. Захваљујући одливу мозгова и технологија из Руије и земаља ЗНД (Заједнице Независних Држава) САД напредује много брже од других земаља света.

Што се више новца одваја за развој геофизичке технологије, то се брже морају постићи  резултати и самим тим ће и оружје брже морати да се испита у реалној ситуацији.  То значи да ће се у блиској будућности оружје испробавати не једном или два пута већ више пута, над “ бескорисним” или “непријатељским” земљама и народима према процени Пентагона, јер по мишљењу Американаца “употреба овог оружја остаје непримећена од стране непријатеља, што  смањује губитке  у наоружању и људској сили.”

Зато, чак и ако сумњају у истинитост изложене верзије догађаја, биће много теже доказати употребу  геофизичког климатског оружја (KGH) него га применити. За то је потребан тачно такав глобални систем мониторинга климатских прилика и свемира, са кадровима који то могу да их опслужују и техником. Свега је тога било у СССР. А где је то сада?

До пре неколико година у Русији је била свемирска станица МИР опремљена јединственим потребним средствима. Али под притиском американаца станица је уништена.

Почетком 80-тих година Академик Садовски, директор “Иниститута за физику Земље О. Ю. Шмит”, написао је: “Ми смо се до сада односили са скепсом према идеји да се утиче на климатске прилике на Земљи помоћу соларне енергије и космичким факторима. Мислили смо: незнатни утицај из космоса на  огромну енергију која се накупља уобкласти земљотреса, не може ни на који начин да утиче на развитак сеизмичке катастрофе.  

Јак налет Соларног ветра – који је у ствари струја наелектрисаних честица са Сунца доводи до побуђивања магнетно хидродинамичких таласа у јонсофери, који са своје стране прелазе у атмосферске таласе мале амплитуде који се великом брзином крећу према површини Земље.

Утицај ових таласа који делују на огромним површинама, на осетљиву равнотежу сеизмичких извора, у време када је земљотрес на помолу, тешко може да се категорички негира”3..

Али данас знамо да аномалије у јоносфери које изазивају климатске и сеизмичке процесе не настају само због Соларних “бакљи”.

Са HAARP-а се емитују зрачење које делује на атоме дајући им додатну енергију, (и до 150 пута повећану у односу на нормално стање). Такви појачани атоми се зову “супер велики атоми” а процес се означава као “пумпање-накачка5.

Војни стручњаци верују да је HAARP  подесан за плазма оружје. Другим речима коришћењем HAARP-а се у  атмосфери прави ткз. плазма решетка, (слика 2) која ће бити непремостива препрека за авионе и за ракете. У том случају плазмоиди које HAARP- производи могу да се померају по читавој северној хемисфери. Што се тиче Русије то значи да би се њима могла прекрити  скоро потпуна површина Русије а тиме би се пореметио систем стратешке одбране.

Истраживачи који проучавају проблем вештачког стварања решетке плазме у јоносфери, објашњавају да би ракета или било који други летећи пројектил, који би доспео у ово поље сам био уништен сопственом кинетичкоме енергијом. Овде треба напоменути још један негативни фактор који делује на ракете, о којем истраживачи не говоре. Свма је познато да на сваком аутомобилу, авиону, ракети, мрежа на контролној табли је негативног потенцијала. Другим речима, маса (mass, foreground, ground) – је негативно наелектрисана (минус). У случају да је неки део масе ослабљен, тада командна мрежа прави проблеме и не може да се користи уграђена опрема.

haarp-2

Када ракета или било који други летећи објекат, упадне у вештачки створени плазмоид, (који је са позитивним наелекирисањем) бива привучен вештачком плазмом. Позитивно наелектрисање се преноси на површину авиона, или ракете или било којег другог летећег објекта, он реагује са негативним наелектрисањем масе тела, и то доводи до прекида рада контролне табле и електро мреже а тиме  летећи објекат постаје неуправљив и долази до његовог неконтролисаног лета. А даље под утицајем велике топлоте и кинетичке енергије објекат се прегрева па долази до његове дестуркције. 7

Није ли то био разлог за:

– Хаварисјку опасност до које је дошло на командама авиона TU 154 и његово нагло спуштање под ручним командама на напуштеном аеродрому под Ухтом 7. септембра 2010 године?

– Читаве серије неуспешних лансирања нових балистичких ракета типа “Bulava”, које су биле смештене на морској обали на истоветној географској ширини северне хемисфере.

Поставља се потпуно  јасно питање – ако американци толико дуго раде на климатском и геофизичком оружју, зар није требало и у Русији да се на томе ради. Шта је са тим истраживањима? Да ли Русија може да одговори нападом на напад, да парира оружју или бар да докаже да је нападнута геофизичко -климатским оружјем?

Најближи аналог HAARP-у је била Руска радарска станица код Краснојарска (RLS), коју су Горбачов и Шевернадзе уништили на инсистирање Американаца.

Крајем 90-тих година, када је дошло до распада Варшавског пакта када је уништено на стотине и хиљаде “непотребних” бродова, авиона и тенкова, остало је непримећено уништење Радарске станица код Краснојарска, која није ни била пуштена у рад.

Али чак и данас, чак и само неки издвојени подаци о том објекту изазивају у нама поштовање према његовим конструкторима, и објашњавају зашто су американци инсистирали на њеном уништењу.

Са једне стране, Краснојарска станица је спадала у систем SPRN (Систем раног упозоравања о ракетном нападу), могла је радити као радиолокатор али са специјалним карактерситикама, а са друге стране, она је могла да произведе зрачење такве снаге да је могла просто да спржи радиозрацима сваки циљ, то јест да делује као систем ПВО и као противсателитско оружје за моментално обарање циља.

Која је била максимална снага Краснојарске радарске станице?

Сведоци су рекли: “У потребном тренутку на њу би се просто укључила Краснојарска ГЕС”. На дан “Д” та станица је могла да, најдуже за један дан, спали све сателите САД и да тако реши исход глобалног сукоба, и да избаци американце из свемира. А тада су Американци применили своје “биолошко оружје” – Горбачова и Шевернадзеа. И RLS, је била уништена” 8.

Да ли се намеће мисао о коришћењу Краснојарске RLS као ефикасног геофизичког оружја? Тешко је рећи. У сваком случају, и као РЛС или као противсателитско оружје она би се вишеструко исплатила.

Као и многи амерички пројекти као што је надзвучни авион  или полетање на Марс, тако је и HAARP, направљен на “костима” совјетског прототипа – колапс Војноидустријског комплеса, (ВПК, Боенно производственный корпус) довео је до “испумпавања” идеја, а после тога извлачења технологије, делова и специјалиста, а завршило се зеленашком куповином читавих колектива и истраживачких група.

Зто се почетак пројекта HAARP није случајно одвијао истовремено са пропашћу Краснојарске радарске станице, и колапсом главних програмерских фирми. За 10 година техничке могућности система су се постепено повећавале.

Данас према званичним подацима снага HAARP-а је “само” 6,5 МW (мега wата), што је на нивоу Прве светске нуклеарке у Обнинску. (Обнинска АЭС). Али у реалности HAARP  може да достигне и 65МW и 650МW па и још више.

Током последње деценије америчким научницима је пошло за руком да скупе огромну масу научних информација о физици атмоспхерских и геофизичких процеса. Хиљаде и хиљаде људи, поневши са собом полодове својих и туђих вишегодишњих напора, ушло је утрку за америчке стипендије и америчке донације и  уговоре. Свако од њих је дао допринос стварању туђег оружја. Само једно набрајање великих организација које су отвориле широм врата својим америчким “колегама” било би више од једне странице.

И Совјетски Савез је имао свој аналог HAARP-у. Реализација тог пројекта довела је до појаве објекта “СУРА” који се налази у централном делу Русије у забити на 150 км. од Нижег Новгорода.

sura-rusija-haarp01

Сура је припадала званично Научно Истрживачком Инситуту за радио физику,  једном од водећих НИИ у Совјетском Савезу.

Данас је тај објекат који испитује могућност деловања на временске прилике зарђао и разваљен али још увек у функционалном стању.

На површини од 9 хектара су налазе се редови антена високих 20 метара, које су у дну сада зарасле у жбуње. У центру антенског поља налази се огроман емитер – преко кога научници студирају звучне процесе у атмосфери.  На ивици терена налази се  зграда са радиопредајницима и трафо станицом, а на малом растојању су економске зграде и лабораторија.

“Сура” је почела да ради 1981 године. На тој јединственеој станици су откривене врло интереснатне појаве у јоносфери, откривен ефекат генерисања ниско фреквентнног зрачења при модулацији струја у јоносфери, који је касније назван према њиховом аутору “Ефекат Гетманцева” .

У почетку рада, истраживања на “Сури” су била финансирана од стране војске, али са падом СССР-а, финансије су пресушиле.

“Сура” није у стању да изазове ураган у Америци. Али вођена су истрживања о међусобној повезаности природних катастрофа и поремећаја у јоносфери и магнетосфери.

Почетком 80-тих година, када је почело активно коришћење станице “Сура”, на небу изнад станице су се појавиле чудне промене, аномалије, које су запослени уочили. Приметили су да када се станица укључи, на небу се јавља чудан сјај, светлеће црвене кугла која би стајале на месту или би се брзо удаљавале увис. То  није био НЛО, већ луминисцентни сјај  настао формирањем вештачке плазме.

До недавно “Сура” је радила око 100 сати годишње, јер иниститут нема довољно новца да финансира трошкове за електричну енергију која се користи за експерименте. Само један дан интензивног рада је толико скуп, да потроши месечни буџет института. Американци експериемнтишу са HAARP-ом и до 2000 сати годишње, 20 пута више него руски инситут, што их према грубим проценама кошта око 300.милиона $ годишње. За сличне сврхе руска наука користи само 40.000 $ што је 7.500 пута мање него американци.

У међувремену су американци пустили у рад два нова слична комплекса:  један на  Скандинавском полуострву а други на територији Гренланда3.

uragan-sendi-1351358695-223905Полазећи од тога може се рећи, да у ближој будућности за годину или  две, може да се очекује да ће атмосфера, јоносфера и магнетосфера, бити подвргнуте модификацијама, тј. променама. Зар треба да  очекујемо добро од Американаца који имају јединствено, ексклузивно оружје. Довољно је сетити се Хирошиме и Нагасакија.  А одавде произилази да ће американци моћи да наносе ударе по атмосфери, јоносфери, магнетосфери, то јест по средини која нас окружује.

Американци су пре од свих других схватили да велику државу не чини само снажна жива војна сила.

Некада су племенски врачеви који су владали знањем доминирали у племену, исто тако земља која влада научним истинама, информацијама које су недоступне другима, доминира у свету. Приступ знањима, одредиће место које ће једна земља да заузме у постиндустријској хијерархији света.  Већ данас американци користе све ресурсе да би финансирали та истраживања, која могу да доведу до открића нових технологија, материјала, елемената.

Ако се ништа не промени, ми (Русија) ризикујемо да изгубимо оно шо је главно, могућност да разумевања  шта они то раде, где је граница између лабораторијских експеримената и  оружја, као и где је граница између вршења експеримената и циљаног уништења читавих народа.

_________________________________

Литература:

1 Карпов В. В., Стрельников А. Т. Управляемые природные катаклизмы как перспективное средство противоборства в войнах XXИ века. М.: БА РВСН, 2008.
2 Круглов В. В., Гражданкин С. Я., Зиневич Н. Н. РВСН и американская система HAARP // Обозреватель-Обсервер. 2008. № 9.
3 Караваев Н. Подчинение погоды к 2025 год. Интервью. http://kp.ru/daily
4 http://www.wunderground.com
5 Космическая магнитная гидродинамика. Пер. с анг. / Под ред. Э. Приста и А. Худа. М: Мир, 1995.
6 Бурмакин А. Л. Электромагнетизм космических тел и его влияние на движение объектов в пространстве. М: Книжный дом «Либриком», 2010.
7 HAARP – поворот небесных рек? // http://www.snd-su.ru

Превод: Љиљана Јовановић


Извор: СРБски ФБРепортер

Оставите коментар

Оставите коментар на Геофизичко климатско оружје – рат је почео

* Обавезна поља