Dragan 12Прозивање Александра Вучића поводом активности Тонија Блера у Београду иде веома лошим смером, управо оним који желе наши непријатељи. То што им Вучић у томе помаже дајући изјаве какве даје показује само да је он њихов свесни саучесник у једном опасном процесу по српски народ, или да је много уплашенији и изгубљенији него што изгледа. Јер, Тони Блер није у Београду да саветује српске министре, нити да пије кафу са све дебљом Зораном Михајловић. Он је ту по другом задатку, чији ефекти могу имати за Србију тешке историјске последице. Он није злочинац кога крв невиних жртава враћа на место злочина, он је плаћени убица који се враћа да заврши започети посао.

Тај посао може се сажети у само једну реч – КОСОВО!!

Да кренемо редом. Без обзира на исказану дипломатску неписменост и ослањање на испразне демагошке флоскуле као модел комуникације са бирачким телом, Вучић није толико глуп да помисли како му сарадња са Блером може донети било шта добро, посебно у смислу рејтинга до кога толико држи. Најбољи доказ за то је Вучићев покушај да контакте са Блером одржи у строгој тајности, што му, додуше, ниједном није успело, али то више говори о „способности“ његових тајних и организационих служби, као и односима у самој влади. Намера да избегне публицитет у вези Блера је очигледна, ма колико њена реализација била траљава.

Зашто се онда виђа са овим синонимом савременог српског страдања, човеком коме српска крв још увек цури из сваког подмуклог осмеха? Одговор је јасан. НАМЕТНУТ МУ ЈЕ! Наметнули су га они исти који су нас бомбардовали, окупирали, али не и раздробили како су желели. Они исти који су Вучића довели на власт у замену за апсолутну послушност и чији је Блер намештеник као и Вучић, мада очигледно на вишој инстанци. Њима је расплет за Косово превише спор у светлу нових геополитичких околности везаних за све евидентнији рат са Русијом. Отуда се активира радикалнији сценарио.

Логично је очекивати да се тај радикални сценарио повери човеку који је успешно водио прошли на истом простору. Ништа нормалније од тога. Зато није згорег подсетити оне који, намерно или случајно, кратко памте, да је Тони Блер био главни јастреб у лобирању да се Србија нађе на мети НАТО-а, као и водећи заговорник копнене интервенције на Србију. Могао би о томе доста да каже, господин Вељко Одаловић који је у то време, као начелник Косовског округа, имао бројне контакте са службеницима западних дипломатија од којих неки нису много ценили Блера, али то није ни толико битно. И јавни иступи Блера из тог времена довољно говоре. Солана јесте повукао ороз, али је Блер наместио нишан.

bler-taci

Зна се и то да је за свој анти-српски труд Блер богато награђен од албанског нарко-бизниса, као и да је носилац највећих признања шиптарске парадржаве. А ту су и пратеће принадлежности. Рецимо, његова супруга Чери током 2010. године примила је од албанског тајкуна Резарта Тачија 200.000 долара како би га посетила у његовој кући у Тирани. Шта мислите, зашто?! (1)

Не треба сметнути с ума ни то да је знатно пре него што се приближио Вучићу, Блер постао саветник албанском премијеру Едију Рами, а да је сусрет Вучић-Рама дошао после првих контаката Вучића и Блера у Лондону. (Постаје јасно шта је Вучић недавно тражио у главном граду Британије а да га није примио нико од британских званичника ни у приближном дипломатском рангу). Сва дипломатска понижења која нам је приредио Рама аминовао је лично Вучић. Он га је позвао, угостио, а затим, јефтино глумећи увређеног племића, наводно зачуђеног „простотом“ свог госта, дозволио му да своје антисрпске ставове износи како у Београду, тако и прешевској долини.

Дакле, Блер заправо медијски и организационо води пројекат протеривања Русије са Балкана. У том пројекту радикализација косовског питања (статуса) биће иницијална каписла која ће покренути сукобе из којих ће се ићи на заокруживање Велике (Природне) Албаније, као главног ослонца евро-атлантизма (односно осовини Лондон-Вашингтон).

Блер је ту да Косово погура у фазу када ће „спајање са Албанијом“ изгледати као једини логичан корак иза кога долази и припајање осталих албански етнички заокружених територија у региону (Македонија, Црна Гора, Југ Србије). Отуда „исељавање Албанаца“ које треба да покаже некомпетентност садашње косовске власти и косовске Албанце усмери на Раму као природног вођу. У таквом пројекту треба да сарађује Вучић. И он ће то учинити! Прихватање транзита косовских Албанаца кроз Србију, продаја војних ефектива, нове оптужнице над српским генералима које стижу са Косова, само потврђују кретање догађаја у овом смеру.

То је суштина!! Предавање гомили дангуба и полтрона који су засели у фотеље министара само је маска. А бар их Блер и Вучић имају колико хоћете!


Извор: Корени

Оставите коментар

Оставите коментар на Вучић, Блер, Косово

* Обавезна поља