Ја сам једини скупио петљу да кажем попу поп, а бобу боб“ – рекао је председник Србије у новогодишњем интервјуу Првој телевизији, где је хтео да истакне како је у бројним сусретима са поповима и бобовима током своје богате каријере правио суштинску разлику. Што не уме свако.

То су убзо потвдрили и многобројни очевици.

-Када год ме сретне председник Србије прво ми каже: “Где си Боб!”, што јасно указује да он уме да каже бобу боб! – изјавио је тим поводом Боб Дилан.

Исти утисак стекао је и владика Амфилохије током председникове богате каријере цмакања са поповима.

-Кад год ме сретне каже ми: “Где си поп!” и још ме пољуби у руку – објашњавао је владика, подвлачећи да му никада није казао “Где си Боб!”, што показује да председник уме правилно да разликује владику Амфилохија од Боба Дилана, такорећи – попа од боба.

Међутим, није прошло много од председниковог новогодишњег интервјуа Првој, а у Српској напредној странци почело је отворено светско првенство у дисциплини: ко ће боље да каже попу да је боб, а бобу да је поп.

Да се нешто чудно дешава први је приметио управо пресветли владика Амфилохије када је случајно срео Александра Мартиновића, Миленка Јованова и Небојшу Стефановића, који су му у пролазу добацили: “Где си боб!”

-Хм, вероватно нисам добро чуо ове богомладенце! – тешио се владика Амфилохије, најпознатији српски бацач клетви, човек који је својевремено проклео и Ролингстонсе када су свирали на Ушћу, рекавши да је у питању “безбожна група која пева демонске песме”.

И ко што каже она народна: ако имаш петљу да кунеш Мика Џегера, једног дана ћеш гарантовано скупити петљу да прокунеш и Александра Вучића.

С тим што Мик Џегер никада није учествовао у бриселским преговорима, он човек само пева, што је код владике Амфилохија олакшавајућа околност. Владика је најпре, првом пригодном приликом, одржао опело Ивици Дачићу, особи која истовремено и пева и преговара у Бриселу, дакле – комплекснија је личност од Џегера – а онда је једног дана приметио да политика Вучића води ка издаји Косова, што није могло да остане непримећено, зато што се у овдашњим круговима сматра да политика Вучића незаустављиво води ка Београду на води.

Није, дакле, прошло ни десет дана од када је председник открио свој таленат да каже бобу боб, а попу поп, када је Председништво СНС почело да се такмичи ко ће боље рећи митрополиту да је боб, а бобу да је митрополит.

-У ствари, није толико битно да кажете бобу да је митрополит, боб то не би ни разумео, најважније је да где год можете укажете митрополиту да је боб! – стајало је у интерном упутству Српске напредне странке за комуникацију са православним свештенством.

Ако је шифра за вајрлес у џамији: “Алах је један 234567”, све спојено, онда је шифра за вајрлес у православној цркви “Амфилохије један 234567”. Све спојено.

Тако да се у почетку стекао утисак да је од председника Вучића већ на почетку 2018. године и Бог диго руке, али се потом, ипак, и у пракси коначно доказала чувена теорија нуклеране физике да и над попом има поп.

Што је теорија која важи у свим организацијама сем у СНС, где над попом нема поп, проверено.

-Благодаримо Господу што нам је послао председника Вучића који се лавовски бори да сачува Косово и Метохију! – рекао је, наиме, патријарх Иринеј, живи доказ да и над Амфилохијем има поп, што ће рећи да она шифра за вајрлес није савим тачна.

У најкраћим цртама, патријарх Иринеј је поручио владики Амфилохију: “Видећеш ти свога Бога”, што је процес који се Србима дешава свакодневно, кад год укључе телевизор у време Дневника.

Додуше, и у Библији пише да је Господ после дужег размишљања шта послати Србима, што је слично ситуацији кад идеш на рођендан код неког богаташа па кажеш: “Шта њему купити кад све има?”, схватио да Србима највише недостаје Вучић.

-Послаћу им Вучића, то је леп поклон, а није скуп! – рекао је Господ, запаковао Александра Вучића са машницом, и послао га преко ДХЛ-а, глобалног лидера у транспорту пакета, експресном, ваздушном и прекоокеанском транспорту, друмском и железничком транспорту, логистици и међународном поштанском саобраћају.

И када је преко ДХЛ-а Господ Србима послао Вучића, коначно је разјашњено библијско питање: шта значи скраћеница ДХЛ?-Доноси Христ Лично – узвикнуо је патријарх Иринеј када је распаковао пакет и угледао Вучића.

– А шта ће нам Вучић!? – упитао се у том историјском тренутку митрополит Амфилохије, који целог живота нешто закера, у паузама бацања враџбина.

-Шта ће нам Вучић? Хм, ђаво би га знао! – рекао је патријарх Иринеј, пошто у првим моментима ни сам није имао одговор, зато што Господ уз пакет није послао никакво додатно упутство.

-Али сетићу се једног дана! – процедио је у браду.


Извор: Н - 1

Оставите коментар

Оставите коментар на Кад стигне пакет од Господа

* Обавезна поља