the-saker1Искрено, није ми се писао текст о овој пуцњави. Пре свега јер не сматрам да овај догађај заслужује толику пажњу која му се придаје. Стоји чињеница да је 50 људи убијено и више од сто рањено, али то је мање-више нешто што се свакодневно догађа на многим локацијама широм планете и не видим због чега би Орланду требало придавати неку посебну пажњу. (Рецимо, пре само четири дана је Исламска држава спаљивањем погубила 19 девојака из племена Јазида због тога што су одбиле да имају сексуалне односе са њиховим борцима.) Али онда ми је стигла гомила мејлова у вези са тим случајем. Осим тога, будући да хомосексуални лоби у САД захтева посебну заштиту хомосексуалаца, масакр у Орланду је велика ствар, јер савршено осликава како би наши господари желели да реагујемо.

Баците поглед на овај чланак Би-Би-Сија – У сликама: ЛГБТ параде широм Европе. Дакле, „геј“ понос је очигледно важна ствар нашим владарима, што самим тим и масакру у Орланду даје на значају. Јасно је да су велике силе интензивно заокупљене благостањем и безбедношћу хомосексуалаца. Поштено.

Али хајде барем да побројимо ствари са којима овај масакр савим сигурно нема никакве везе:

1. Хомосексуалност. Да, клуб где је извршен масакр био је познаат по геј-журкама и претпостављени убица је вероватно хтео да побије хомосексуалце. Али шта са тим? Да је изабрао било коју другу социјалну групу, вегане, Латиносе, фудбалере или дијабетичаре, ово не би правило никакву разлику у природи самог масакра и процени карактера убице. Крв невиних је крв невиних. Нема ту никаквих подкатегорија;

2. Ислам. Да, нападач је изгледа пре напада позвао 911 и заклео се на верност Исламској држави, а и сама ISIS је, судећи према извештајима, преузела одговорност за масакр. Па шта? Свако може преузети одговорност за било шта, укључујући и Ослободилачки фронт патуљастих баштована (покрет који се бави крађама малих керамичких фигура из башти и њиховим премештањем на друге локације, доста заступљен у либералним медијима; прим. прев.). Сматрам да ни Даеш нема ништа са исламом јер је њихова веза са том религијом слична односу канцера и здравог ткива: доста сличности у ДНК, уз неке апсолутно суштинске разлике које их чине смртним непријатељима.

3. Оружје. Испоставља се да је претпостављени извршилац имао легалну дозволу за поседовање оружја. Био је познат по томе што је тукао жене и наводно је био ментално нестабилан. По законима који важе у Флориди, због ове две ствари његова дозвола за поседовање оружја требало је да му буде одузета. Другим речима, чак и да је нападач легално набавио пушку, његова лиценца је требало да буде одузета. Кад алкохоличар настави да вози ауто и на крају некога убије, да ли ико криви аутомобиле? Наравно да не. Ипак, у случајевима масовних пуцњава за насиље се неибежно криви оружје. Дакле, каква је политичка агенда овде?

orlando 1

ДА ЛИ СУ ПИШТОЉИ И ИСЛАМ ОДВРАТНИ

Ако ово није повезано са хомосексуалцима, исламом или оружјем, са чим јесте? С тим да би ми требало да верујемо како се ради о хомосексуалности, исламу и оружју, наравно.

Да ли се овде ради о коришћењу ствари која се случајно догодила или о последњој у низу бескрајних серија лажних застава, није много важно. Сигурно је да Империја и њена пропагандна машина максимално користе овај догађај да нас убеде да хомосексуалци завређују искрену наклоност и да им је потребна нека врста посебне заштите, а да су пиштољи и ислам одвратне ствари. Да ли вам то звучи невероватно глупо?

Наравно да звучи – зато што и јесте невероватно глупо. Али овде говоримо о земљи у којој је решавање обичне математичке једначине довољно да од вас направи терористу. Стога је „невероватно глупо“ најпрецизнији опис целе ситуације.

Не смемо заборавити ни на предстојеће изборе. Нема сумње да Трамп има снажнији антиисламски приступ од Хилари. Али Хилари је фанатични противник личног наоружања и њу подржава Барак Обама. Осим тога, прошле године се догодило много масовних пуцњава које не само да су биле бизарне већ је политичка елита покушала све да свали на прописе о поседовању оружја и разоружа и оне грађане који се придржавају закона. Зар ова последња пуцњава није дошла као кец на десетку Обаминој администрацији?

Вероватно никад нећемо сазнати да ли је Омар Мир Седиљ Матин био тек „усамљени вук“ са озбиљним симпатијама према Даешу, асоцијални психопата или брижљиво неговани производ једне од друге три америчке обавештано-безбедносне агенције (Еф-Би-Ај је већ објавио да су га једно време пратили), који је прецизно употребљен на правом месту у право време.

НЕ ВЕРУЈТЕ ИМПЕРИЈАЛНОЈ ПРОПАГАНДИ

Најгора лаж је она која се подразумева: ако се решимо свих пушака, пиштоља и муслимана, бићемо много безбеднији. Ово је апсолутна бесмислица. Не само због тога што оружје и муслимани нису проблем него што је апсолутно немогуће бити безбедан. Увек је било терористичких напада и увек ће их бити. Данас је то био муслиман са пушком. Јуче је био Јапанац са сарином. Сутра би могао бити било ко и било где, наоружан до зуба илегално купљеним оружјем (као у примеру напада на Шарли ебдо – тотална забрана оружја ни најмање није помогла) или много смртоноснијим оружјем (рецимо познатим бактеријама попут ешерихије коли, легално доступног токсичног материјала попут цијанида или чак воденом кукутом, из које би се исцедио отров и био подметнут, на пример, у школској кафетерији). Експлозиве је врло лако направити и могу бити достављени на сваку тачку до које допиру аутомобили. Кад се ради о тероризму – где постоји воља, нађе ће се и начин.

Још једна ствар о оружју: не само да су хомосексуалци познати као лаке жртве (што је један од разлога због којег кукавице воле да их нападају, јер се они обично не бране) већ је, по законима на Флориди, нелегално унети пушку или пиштољ у кафе-бар. Дакле у баровима, баш као и у школама, оружје је потпуно забрањено, што их чини идеалним местима за масовне пуцњаве јер омогућује једном човеку са оружјем да побије 50 или више људи. У Флориди су ове „зоне без оружја“ отприлике једина места где можеш очекивати да ћеш успети да без проблема побијеш велики број људи, јер су на свим другим местима велике шансе да ће неко пуцати на тебе, будући да та држава има 1.477.675 регистрованих грађана који поседују лиценцу за ношење оружја (што је највиша цифра у САД). Тамо људи који прикривено носе оружје има међу свим расама, узрастима, код оба пола и међу свим социјалним групама. То је разлог што је постало опасно пуцати на људе у Флориди; постоје велике шансе да ће вас упуцати неко ко се налази у близини. Парадоксално, „зоне без оружја“ су постале рај за масовне пуцњаве. То је такође нешто што вам империјални медији никад неће саопштити.

orlando 2

По дефиницији, тероризам је повезан са терором, страхом и емоцијама. Терористи желе да ми паничимо и изгубимо могућност да размишљамо логично. Желе да ослушнемо своје емоције, тј. само неке од наших емоција. Стога, кад након сваког зверског чина империјална пропагандна машина почиње да нас засипа „ванредним специјалним вестима“, знајте да покушавају да нас уплаше. Не дозволите им да то ураде. Не дозволите им да вас раставе од сопственог мозга. Последњи масакр у Орланду не доказује апсолутно ништа и само ви му можете учитати одређено значење. Категорично одбијам да то учиним. За мене је умрло више од 50 невиних људи, и та чињеница је једноставно грозна. Али је такође и безначајна. „Одговорити“ на тај псеудодогађај било којом врстом „политике“ је врхунац глупости и лицемерја.

Наш отпор пре све мога да почива на отпору наших умова и душа. Морамо размишљати и реаговати у складу са својим мишљењем, а не како „они“ то желе од нас. Ако будемо придавали превише пажње њиховим безначајним догађајима, онда ћемо пропустити догађаје који су за нас битни, посебно наше победе над њима. И, будите сигурни, они слабе док ми јачамо, чак и кад њихови медији о томе не извештавају и кад нико то нико не преноси.

Надам се да ми следећи пут кад империјална пропагандна машина пласира причу о „терористичком нападу“ или сентименталном догађају због којег би сви требало да будемо „огорчени“ нико неће слати мејлове у којима ће ме питати за мој став о томе, јер никог од нас неће бити превише брига, чак и ако се буде догађало у близини наших домова. Надам се да ћемо бити фокусирани на праве ужасе нашег времена, као што је 40 милиона Американаца који су били жртве дечијег сексуалног насиља или 45 милиона Американаца који тренутно живе испод границе сиромаштва. Тероризам је заправо само илузија коју су наши господари створили да би нам скренули пажњу. Игноришите га. Останите фокусирани на реалност.


Извор: The Saker, Нови Стандард

Оставите коментар

Оставите коментар на Пуцњава у Орланду – неколико основних ствари

* Обавезна поља