Dragan - naslovna 2И тако, када се осврнем годину уназад видим да је пролазила више као трен него као бескрај, више као задовољство него као напор, више као нада него као разочарење. А било је свега помало, у тој години, на коју се сада осврћем. Години ЦЕОПОМ-а. Јер, пре тачно годину дана, 16.05.2013. портал ЦЕОПОМ-Истина, као први корак ЦЕОПОМ-пројекта, појавио се на Гугл-претраживачу, а пар дана касније и на осталим. И зато данас обележавамо наш први рођендан, што је увек прилика да се мало застане, осврне и рекапитулира.

За протеклих годину дана на овим страницама презентовали смо Вам тачно 1.445 текстова смештених у 7 тематских категорија (и 4 подкатегорије) и отприлике три пута више актуелних вести, објава и коментара, пре свега указујући на манипулативну методологију владања српске политичке елите и њихових евроатлантских господара, као и на стварне циљеве њиховог деловања. Јер, нема сумње да данашња Србија не оставља чак ни привид суверене и самосталне државе, већ представља само једну од многих покорених територија, само обичну ћелију, великог глобалистичког пројекта који себе назива Новим светским поретком, а у чије име и за чији рачун већ годинама делују српски властодршци, који се јесу мењали, али се једни од других нису разликовали по идеологији или методологији, већ само по демагогији.

И за ових четранест година од петоктобарског пуча до данас, од Ђинђића до Вучића, једина константа српске државе, њене спољне, унутрашње, финансијске, социјалне и сваке друге политике био је „европски пут“. Све остало било је подложно променама, све је барем два пута било реформисано или иновинарано, само је тај (европски) пут сматран непроменљивим. У све се посумњало – и у људе и у Бога, и у Историју и у Веру, и у Законе и у Власт, једино је „европски пут“ био несумњив и безалтернативан.

И све те године константа невиђеног пада Србије на свим нивоима (од економског до моралног) пратила је константу „европског“ пута, а да се ни једна наша власт, наводно, није досетила да те две ствари међусобно повеже. (1)

Јесте ли се упитали ЗАШТО?!

Чаробни штапић тог пута мењао је његове највеће противнике и критичаре у одушевљене следбенике чим би додирнули власт. А сва њихова питања Сумње, због којих су бирани, преко ноћи су постајала одговори Славе том „европском путу“ и европским вредностима. Чак се и „највећи домаћин“ међу српским политичарима који се до јуче хвалио својом ракијом и дичио својим унуцима сада залаже за одржавање геј-параде.

Али, још ономад му је „видовити“ Ван Ромпеј честитао победу на пола изборног дана!

Јесте ли се упитали КАКО?!

А ту је још много, много, наше свакодневнице која све више личи на чистилиште коме нема краја, на неизлечиву болест која све брже разједа све што нас чини људима (од поноса до племенитости) и претвара нас у звери којима је једини циљ да преживе и исплате своје дажбине.

Јесте ли се запитали ДОКЛЕ?!

Ако и нисте, а требало је, ЦЕОПОМ се питао за вас. И нудио одговоре, пажљиво бирајући просечно 4 одабрана текста свакога дана свог постојања и отприлике дупло више прилога кроз рубрику вести. Трудили смо се да наши садржаји буду не само адекватан одговор на лажи и бесмисао које шире таблоидни креатори наше стварности, већ и интелектуални подстицај који ће пробудити вашу логику и остале интелектуалне способности на које ОНИ делују својим манипулативним техникама (као што су „дечији језик“, „преусмеравање пажње“, „стварање осећаја кривице“ и другим). Такође, користили смо сваку прилику да промовишемо стварне националне, историјске и људске вредности српског народа и његових цивилизацијских и верских достигнућа које, након мреже евроатлантских НВО и тзв „независни интелектуалаца“ сада и српски властодршци, као намесници Новог светског поретка, покушавају да избришу из нашег националног кода. У датом тренутку директно смо се супроставили страшној кампањи промоције добијања „Датума“ као мери нове историјске вредности, која је кулминирала оном бљутавом седницом Владе у Крушевцу и срамним говором Ивице Дачића на Видовдан прошле године, што је био типичан новоеонски друштвени ритуал поништења значаја најважнијег српског Датума.

Наравно, нисмо имали илузије да можемо битно утицати на српску медијску каљугу, која се смучила чак и онима који је наручују, али желели смо да видимо да ли се вреди борити, или је већ одвише касно? Вреди! Константни раст посетилаца ЦЕОПОМ-Истине показује да постоји потреба за таквим приступом, и да Срби нису заборавили ни Душана, ни Светог Саву, ни симболику Видовдана, упркос силном труду и парама потрошеним за ту намену. А док год је тако постоји и нада, без обзира на тешке магле којима смо притиснути.

magla

У тим маглама данас постоји светионик који Србија и српски народ нису имали у времену када је започео процес распада Југославије на српску штету, а то је пробуђена Русија! Онима који нису разумели Путинову сузу на прослави изборне победе, данас је ваљда јасније шта је она значила.

Реализујући крвави, пронацистички, украјински пуч, Нови светски поредак је скинуо све своје маске и започео отворени напад на Русију и Православље. Та борба завршиће се победом или поразум, јер у судару светова не може другачије. Сигурно ће бити затишја, али неће бити компромиса, будући да долазећи глобалистички (евроатлантски) тоталитаризам не зна за компромис, изиграва сваки договор и користи сваку прилику да зарије канџе у свој плен.

У тој борби, такође, не може бити неутралних јер им ни прилике, ни агресивни глобализам неће то дозволити. И зато је јадно и смешно видети српске властодршце како покушавају купити пар месеци времена, продајући стару Титову фору „дај леви жмигавац, али скрећи десно“… Тито јесте то радио али тада су била друга времена. А и Тито је био друг ТИТО …

За оне који то, заглибљени у српском медијском муљу још увек не виде, ЦЕОПОМ јасно указује да од исхода борбе коју данас води Русија зависи и коначна судбина свих Словена и Православља, па и судбина Србије. Каква поглавља 29 и 35. и друге трице и кучине. У те бајке не верују више чак ни они који их причају. Да верују не би их толико плаћали. Јер, да ли сте у последњих пет година срели човека у Србији који подржава европски пут, а да му од тога директно не зависи плата или примање?! Да не ради у државној управи, страном представништву или барем банци, да није члан проевропских партија или удружења која се донирају од стране Запада?!

У том смислу, као одговор на отворено фалсификовање података о подршци грађана евроинтеграцијама од стране власти, спровели смо анонимну анкету којом је до сада обухваћено 938 испитаника, класификованих по одређеним циљним групама. Анкета се због недостатка материјалних средстава одвија споро (предвиђено бар 2.000 испитаника у првом турнусу), а циљ анкете није просто оповргавање лажних података већ изналажење објективне матрице (узорка) за добијање стварног резултата који ће пружити реалну слику о подршци евроинтеграцијама у Србији. Јер, тајна резултата таквих истраживања увек је у матрици и на томе се заснивају манипулације евроатлантских плаћеника. Ако вам неко каже да је, рецимо, на узорку од хиљаду испитаника (различитог пола, образовања, социјалног статуса итд.) добио подршку за ЕУ од 59 %, а не каже Вам да је Анкету спроводио у Кањижи (500), Новом Пазару (300) и Бујановцу (200 испитаника), онда вас тај можда и није слагао, али вас је са аспекта валидности податка гадно обмануо.

Пишем вам о томе како да вам покажем у ком правцу ће се развијати пројекат ЦЕОПОМ, тако и да анимирам оне који сматрају да су такве активности потребне оваквој Србији, да нам у томе помогну.

Дакле, што се тиче података о подршци Срба европском путу, оно што за сада имамо када укрстимо категорије и локације (Ниш, Нови сад, Београд) јесте 36, 9 % и то без помињања Космета као услова „или … или“. Зато, не дајте да вас превари податак којим вас бомбардују сваког месеца о расту подршке евроинтеграцијама. То што они раде није истраживање, већ обликовање јавног мњења. И то се ради срачунато, константно и у свему.

Али, да се вратимо започетом сукобу цивилизација. У свом обраћању новинарима, након самита у Атина 5. априла, утицајни Карл Билт, шеф спољних послова Шведске и један од секретара Билдерберга, користећи методу „замене теза“, омиљени манипулативни инструмент глобалиста, окривио је Русију да прави православни бастион против Запада. (2) И најавио мере, које значе само једно. Евроатлантисти, свесни јачања Русије на свим нивоима, у давно прокламовани поход на евроазијска пространства крећу раније него што су планирали. Дегенерисана цивилизација Брадате жене креће на цивилизацију Исуса Христа.

У тој борби, под условом да је као такву разуме и доживљава, ни један Србин, нити православац не би смео да има дилему где му је место. И то не зато што су Руси и Срби, по вери и пореклу, братски народи, већ зато што су ИСТИ НАРОД! И што вековима имају исте непријатеље и трпе исту, безразложну, мржњу. У том смислу, они који су од почетка са нама знају да је портал ЦЕОПОМ-Истина и најавом своје мисије, и својим тематским категоријама, и одабиром материјала, практично предвидео овакав развој догађаја, мада не и брзину којом су ствари ескалирале. Ипак најбитније је да Путин није показао изненађење, већ политичку мудрост, чврстину државе и спремност народа који представља да бескомпромисно брани своје интересе и слободу. Зато је Путин најпопуларнији политичар данашњице, и то не само у Русији већ и у многим земљама које су део напада на Русију. Његов јасан антиглобалистички став и спремност да брани традиционалне људске и хришћанске вредности данас подржава већина грађанства и независних интелектуалаца на Западу, свесна декадентности промовисаних евроатлантских вредности.

Нажалост, упркос промовисаној политичкој неутралности у односу на дешавања у Украјини, више је него видљиво да су српски медији наклоњени режиму много отворенији за „истине“ кијевских пучиста него за објективно и непристрасно извештавање. Они који су нас уверавали да је угрожавање територијалног интегритета Србије „нормална последица“ Милошевићеве политике, сада брину о територијалном интегритету Украјине, а насилнике који су народне посланике везивали за радијаторе или то наређивали третирају као легитимне представнике украјинске државе. Посебна горчина остаје због начина на који су српској јавности представљане информације у чудовишном злочину у Одеси који су над цивилним становништвом извршили припадници тзв. десног сектора уз пуну логистичку подршку кијевских власти.

Но, све је то на неки начин предвидљиво, будући да није велика тајна ко и како финансира најутицајније српске медије.

ruke prosjaka

Што се тиче финансирања, новац и даље остаје главни проблем развоја пројекта ЦЕОПОМ. Још једном позивамо све оне који су у могућности да нам помогну донацијом, или рекламом на нашем сајту. И најмања донација нама много значи. Посебно се то односи на Србе у дијаспори или оне који раде са Русијом или ЕУ, а немају обавезе према режиму. Бићу срећан када место гуглових реклама на које смо се одлучили као последњи покушај да одржимо пројекат, видим рекламе српских или руских фирми и организација. До тада и клик на ове постојеће рекламе нама нешто значи а вас ништа не кошта. Помозите ЦЕОПОМ-у, јер овај пројекат то заслужује!

И на крају, овај текст требало је да буде постављен 16. маја, али чинило ми се неприличним да пишем о рођендану ЦЕОПОМ-а у дану када је Србија тонула у таласе воденог гнева. Неприлично ми је и сада да кажем шта мислим о овом позирању режима пред камерама, али није неприлично да кажем и питам следеће:

Ако у оваквим условима за народ и државу премијер и министри (осим ресорних) немају преча посла него да извлаче децу из попављених кућа, брину о врећама са песком и гуменим чамцима, онда нама нема помоћи. (Јер, ничија лична ангажованост, ма колика била, не може заменити организацију када она недостаје). Уместо тога позивам их да оду на своја радна места, наруче чај и покушају да одговоре на следећа питања:

Да ли заиста верују да је непогода случајно погодила само Србију и Републику Српску (Хрватска и Босна су погођене у оном делу који се на њих природно наслања или наставља)?

Да ли су на трагедију Обреновца имали утицаја радови око спорне бране?!

Каква је статус постављене станице ХАРП-система у Барајеву и да ли је регистрована њена појачана активност последњих 10 дана пре избијања потпских киша, као и где је локација још најмање две станице овог система у Србији?

Ко је потписао прихватање њиховог ангжовања и у коју сврху?

Одговори на ова питања сигурно би за Србију много више значили од свог овог гацања чланова владе по блату и води. А и стручњаци на терену, од спасилаца до инжињера, сигурно би боље радили!

_______________________________

Одреднице:

(1) – Не хватајте ме на Коштуницу, јер он само потврђује правило, будући да је анти-европску причу започео тек после оставке („враћања мандата народу“).

(2) – Карл Билт: „Неупућени морају почети да размишљају о мотивима Русије као комплексу узајамног деловања вере и моћи … Имали смо садржајну расправу о томе шта је природа Русије … Мислим да је прилично јасно да се Русија променила последњих неколико година … У најмању руку постоји нови политички менталитет из Кремља. Они покушавају да изграде православни бастион против Запада!“


Извор: ЦЕОПОМ-Истина

Коментари

5 Коментара на Рођендан у данима воденог гнева

Оставите коментар

Оставите коментар на Рођендан у данима воденог гнева

* Обавезна поља