dragan milasinovic 1Иако је већ сада јасно да Сабор на Криту неће бити ни Свеправославни, ни Свети, као и да ће уместо јединства симболизовати нејединство Православља, он ће бити одржан пре свега вољом Васељенског Патријарха, екуменисте који себе очигледно види, не као првог међу једнакима, већ као некаквог православног папу који снагом ауторитета, а не милошћу и сагласјем вере одлучује о спорним питањима. Да није тако, он би свакако прихватио предлог Руске Цркве да се Сабор одложи док се не постигне сагласност око свих спорних питања, односно спорова због којих су учешће претходно отказале Бугарска, Антиохијска и Грузијска Православна Црква. Али, није га прихватио, јасно показујући амбицију (видљиву и из припремних докумената и предвиђеног начина вођења сесија овог скупа) да један Свеправославни Сабор третира и води као да се ради о страначком конгресу неке западне партије поцепане на фракције.

То свакако није ни промишљен, ни православни пут. И зато Московска Патријаршија није имала други избор него да се повуче и откаже учешће, чиме је Сабор изгубио сваки духовни и световни смисао, будући да десет православних Цркава које ће у њему учествовати представља мање од половине православних верника у свету. Па, ипак, Васељенска патријаршија најавила је, не само да ће Сабор бити одржан, већ и да ће његове одлуке бити обавезне и за оне помесне Цркве које на њему нису учествовале. Учинио је то портпарол Патријарха Вартоломеја, Џон Хрисавигис. (1)

Одакле оваква тврдокорност представника Васељенске патријаршије и намера да се Сабор одржи по сваку цену када је јасно да чак и одсуство једне цркве значи да он није “свеправославни”, као и да се без заступљености више од половине верника не може говорити о било каквом а камоли „свеправославном јединству”?!?

Одговор на ово питање можемо добити само ако Сабор на Криту посматрамо као оно што он заиста јесте, а не као оно како га покушавају представити његови стварни инспиратори. А пре свега јесте, дуго припремани и очекивани, ГЛОБАЛИСТИЧКИ а НЕ ПРАВОСЛАВНИ пројекат! И његов главни циљ није да промовише јединство више од 250 милиона православаца, нити да расправља о улози и мисија Православне цркве у свету, већ се крије у формулацији „разматрање питања функционисања цркава у односу на друге хришћанске вере“ и намере да се екуменизам и примат папства представе као нове православне вредности и корак ка општехришћанском јединству и да се више не доводе у питање.  Када из тог угла посматрате ствари, све долази на своје место и лако је објаснити на први поглед тешко разумљиво понашање патријарха Вартоломеја. Али и то зашто Сабор мора бити одржан одмах, и зашто ће механизам одлучивања бити такав какав ће бити. Једноставно, пројекат стварања светске религије, где је признање папског примата од стране Православља само једна од фаза, не може да чека и на њему се ради на свим нивоима – на Небу, на Земљи и под Земљом!!

Отуда папски патријарх Вартоломеј нема избора. Онај коме служи не саветује већ ЗАХТЕВА! Али ко је заправо он? Коме служи и зашто мисли да ће успети да Православље баци под ноге екуменској јереси, да чистоту извора запрља муљем ушћа?!

sabor krit

КОМЕ СЛУЖИ И ШТА ЖЕЛИ ПАТРИЈАРХ ВАРТОЛОМЕЈ?

“Била је част сарађивати са вама током мог мандата на положају Државног секретара. Заједно, ми смо урадили пуно на промоцији међу-религијског и међу-етничког разумевања … Желим Вам сваки успех и срећу у будућим подухватима!”(2)

Хилари Клинтон

Цитат којим почињемо овај текст део је писма које је Хилари Клинтон упутила Патријарху константинопољском и васељенском, Вартоломеју, на завршетку своје службе као Државног секретара САД. За време свог четворогодишњег мандата (2009 – 2013) Хилари Клинтон се са њиме састала чак 3 пута! Џон Кери, који је дужност Државног секретара преузео почетком фебруара 2013, са Његовом светошћу сусрео се само пар месеци касније, априла исте године, што му је била једна од првих посета на новој дужности!

Крајем новембра 2014. Вартоломеј је на Фанару угостио моћног потпредседника, Џозефа Бајдена, што је била његова друга посета седишту Васељенске патријаршије, а трећи њихов сусрет.(3)

Такође, Патријарх Вартоломеј се 2009. године два пута сусрео са Бараком Обамом, а у најмање два наврата сусретао се и са његовим претходником Билом Клинтоном.

Да ли вам ова фреквенција виђања са, буквално, највишим америчким званичницима, посебно са првим оперативцима спољне политике ове масонске и сатанистичке државе нешто говори? Да ли постоји било који верски лидер са којим су се састајали таквом учесталошћу и у тако дугом временском периоду? Различите личности, али исте функције! Председник, подпредседник и државни секретар САД! Шта то значи?

Само једно. Патријарх Вартоломеј ради на пројекту од стратешког значаја за Америку, односно глобалистичку визију униполарног света! То је пројекат таквог приоритета да надживљава мандатна ограничења највиших америчких функционера. Обама преузима функцију 20. јануара 2009, а само три месеца касније одлази на Фанар да посети Вартоломеја(4), Кери преузима 01.фебруара 2013, а 21. априла већ посећује Васељенску патријаршију(5). Треба ли овоме још нешто додати?

vartolomej-obama

Ако треба додаћу. Патријарх Вартоломеј своје високо образовање стекао је на Епископском оријенталном институту у Риму, а у том граду касније је радио и као предавач на Епископском грегоријанском универзитету. Између тога боравио је на Римокатоличком  теолошком  факултету  Универзитета Лудвиг-Максимилијан у Минхену, познатом језуитском центру, где су се досетили да отворе Катедру за православну теологију!! Католици! Језуити!

Дакле, од самог почетка каријере он је одабран, школован и каријерно усмераван (6) да у датом тренутку екуменистичку доктрину инсталира у Православље и заувек уништи његову канонску чистоту, отварајући пут обезбеђењу папског примата. Тај тренутак је дошао! Или бар они који су Вартоломеја одабрали и подигли на ниво планетарног играча сматрају да је дошао! Време је да Вартоломеј врати свој дуг ОНИМА и ОНОМЕ који се сматрају господарима Земље? И он ће то покушати!

Али, хоће ли успети? Има ли у њему довољно моћи, лукавства и безбожништва да баци отров у Извор господњи и стави га под ноге папине?

О, не, браћо православна! Ништа и нико није као сила Божја! Јер, њихов црни план све јаче обасјава светлост Трећег Рима и већ се чују гласи који говоре да долази време за литургију у православном храму Свете Софије у царском Констатинопољу. Помолимо се и верујмо …!

А Вартоломеј нека иде својим путем. И нека води своју паству, све оне који би да га следе.

НАМА НЕМА ДРУГОГ ПУТА, ДО ПУТА ХРИСТОВОГ! 

Да, помолимо се и верујмо…

______________________________________

Одреднице:

(1) – http://www.cdm.me/svijet/evropa/vartolomej-sabor-ce-biti-odrzan-i-bez-rusa

(2)https://radiosvetigora.wordpress.com/2013/03/28/%D1%85%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%BD-%D1%83%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0%B0-%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BC%D0%BE-%D0%BF%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B0/

(3) – http://www.spc.rs/sr/patrijarh_vartolomej_primio_na_fanaru_potpredsednika_sad_dzhozefa_bajdena

(4)https://radiosvetigora.wordpress.com/2009/11/04/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%98%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D1%81%D0%B0%D0%B4-%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BA-%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%BC%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D0%BE-%D1%83-%D0%B1/

(5) –  http://www.spc.rs/sr/drzhavni_sekretar_sad_u_poseti_fanaru

(6)https://sr.wikipedia.org/sr/%D0%92%D0%B0%D1%81%D0%B5%D1%99%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%BF%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B0%D1%80%D1%85_%D0%92%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D1%98_I


Извор: Фонд Стратешке Културе

Оставите коментар

Оставите коментар на Сабор на Криту као глобалистички прјекат

* Обавезна поља