Dragan 12Без обзира био тога свестан или не у тренутку када данас започне своју посету Москви за Вучића почиње својеврсно одбројавање после кога ништа више неће бити исто. Ни Русија, ни Запад, ни Србија између њих. Јер, не његова воља или вештина, већ време и догађаји, Вучића доводе на размеђе Светова и Цивилизација између којих, хвала Богу, више нема и не може бити компромиса.

Не може се више клањати Молоху, а причати о Христу у срцу, не може се истовремено бити и слободан и роб, нити вечито продавати и издавати, а називати се патриотом.

Владимир Путин данас у Москви није исто што и Владимир Путин прошлог октобра у Београду. Уздигао се неколико степеница више и постао неприкосновени лидер слободног света. Уздигла се и Русија свесна себе и своје снаге. За ту исту годину Србија је себе још више удаљила од Космета, наставила економско пропадање и доживела безброј нових понижења од Вучићевих „западних пријатеља“. Да ли је морало да буде тако, и шта би било да су српски властодршци тада прихватили искрено пружену Путинову руку остаће тајна историје, али то више није тако важно.

Владимир Путин који је прошлог октобра у Београд донео веру и наду да се Србија и Срби могу спасити из смртоносних канџи евро-атлантизма, сада ће Србији понудити и ПУТ СПАСЕЊА. Све што је за то потребно, од новца и енергетске независности до савременог наоружања, Вучић ће имати на московском столу. Али, у Москви ће га чекати и огледало у коме ће у очи морати да погледа и себе и Православље, и своје западне „пријатеље“. Од тога шта ће у том огледалу видети и из њега закључити зависи све остало, па и да ли ће се уопште срести с Путином.

aleksandar-vucic-vladimir-putin-08-07-2014-2(1)

На то га је, за случај да тога можда није свестан, подсетио уљуди амбасадор Русије у Београду, Александар Чепурин, речима да Вучићева посета није ни редовна, ни уобичајена, али да је врло, врло значајна.

Шта год да види у московском огледалу и шта год да одлучи ни за Вучића, ни за Србију ништа више неће моћи да буде исто. Без обзира како се ко према томе односи, читавом свету је данас јасно да Владимир Путин има своју визију и судбинску МИСИЈУ. А такав човек сигурно нема времена, ни разумевања, за корумпирану клику која крчми сопствене цивилизацијске темеље купујући време свог трајања глупостима попут „И ЕУ и Косово“, и „Русија и Запад“!

И не можемо га кривити због тога!!


Извор: Фонд Стратешке Културе

Оставите коментар

Оставите коментар на Вучић у московском огледалу

* Обавезна поља