Уредник портала ЦЕОПОМ-Истина и аналитичар Фонда Стратешке Културе, Драган Милашиновић, дао је за ФСК интервју на тему актуелних дешавања око Косова и стању у Србији данас, у коме се осврнуо не неке од тезе које Вучићев режим пласира везано за тзв. „унутрашњи дијалог“.

У првом делу интервјуа он је изнео податке који у сасвим новом светлу приказују узроке и последице НАТО агресије на СРЈ. Према тим подацима рат за Косово је у ствари рат за његова рудна богатства која износе близу 1.000 милијарди долара.

У другом делу, он је говорио о неодговорном односу српског државног врха према Космету, пре свих председника Вучића и Министра иностраних послова Ивице Дачића, према националним интересима Србије, као и о значају Русије за очување Космета у саставу Србије.

При томе је изнео тезу да очекује да се садашње геополитичке напетости у свету реше неком новом Јалтом, где ће се дефинисати односи у новом, мулиполарном свету, а у том пакету и питање Космета. У таквој ситуацији једино помоћ Русије може обезбедити гаранцију српских националних интереса.

Такође је изразио уверење да ће већ доказана историјска виталност помоћи српском народу на Космету да опстане у овим тешким временима и дочека боља.

Први део интервјуа погледајте испод.


Извор: Фонд Стратешке Културе

Оставите коментар

Оставите коментар на Драган Милашиновић о Косову и Србији данас – видео (2)

* Обавезна поља