radoslav vidСмехотресна путујућа дружина, коју од милоште зовемо Владом Србије, решила је да се дреконструише. Није у питању, као што би злонамерни читалац помислио, хрватска реч „дрек“, већ је моја кованица, која би, отприлике, значила: дрека о реконструкцији. Данима нас главари замајавају овим својим наднаравним достигнућем, а медијски телали урлају као крдо гладних лавова.

Дреконструкција је, иначе, у случајевима кад се изводи у Србији, једнака поучној причи о Курти и Мурти. Није далеко дан када ће суд издати налог да нико ко је иоле способан не сме да приђе згради Владе Србија на мање од 150 метара, да не квари медиокритетску идилу. Забраниће се и прелет способних испод 5000 метара, да не зраче министре. У ствари, можда би све оне са дигнитетом, личним и професионалним, те оне који познају значење речи „морал“, требало зауставити на рампи код Бубањ Потока. Ваљало би размислити о томе.

Нација би требало, по плану спин-доктора и медијских могула, да се забави овом дреконструкцијом током јула месеца. У августу ћемо разматрати сумасишавше планове за економски опоравак и реформу државне управе, а у септембру ће се већ смислити нешто, а и ако се не смисли, ухапсиће се неки тајкун, биће ваљда и неки шумски пожар и, ако бог баш погледа Владу, десиће се и нека поплава, или земљотрес. Све да се не запази колико појма ни о чему нема, нити жели да има.

Овог пута, међутим, нација ће одговорити ћутањем и помањкањем интересовања. Људе је баш брига да ли их килави Мрка, или Веља, да ли им отима Динкић, или неки други економски убица, да ли их лечи др Славица, или др Менгеле. Резултат је исти. Србија се трајно определила да у њој власт воли само онај ко има корист од ње и нико, ама баш нико више. Они који у дреконструкцији пострадају биће утешени једнако добрим пословима и уносним синекурама.

vlada-srbije

Испоставиће се, рецимо, да је др Славица неспособна за министра, али к`о створена за амбасадора, да ће Вулин усрећивати војску исто онако како је усрећивао Србе на Косову, а да ће Бачевић, са својим пројектом Дунав-Морава-Вардар-Егеј-Индијски океан, морати да устукне пред неким ко има бољи план, рецимо пројекат Тимок-Неретва-Бахами па, преко оближњег Владивостока, назад на Тимок. Паковање ће бити друго, али ОНО ће бити исто.

Једино је добро у свему овоме што ћемо гледати министре, у наредих петнаестак дана, како се тресу као зечице које су прошле исти третман као Бекута од Мрке. Прича о дреконструкцији ће потрајати, јер се тиме постижу два циља: свако развлачење продужава замајавање и, друго, ови ништа не умеју да ураде у разумном року. Постоји и трећа ствар, која нема везе са спином, али има везе са тим да поједини властодршци имају перверзно задовољство у продуженом мучењу својих партијских кадрова.

Дреконструкција ће највише погодити Дачића, јер ће га натерати да „прода“ своје партијске кадрове, према којима је, иначе, био лојалан. Онај ко одлети са министарског места, или са места државног секретара, неће то опростити Ивици и његово положај у партији више неће бити тако лагодан. Питање је времена кад ће незадовољници почети да се окупљају и да га дестабилизују. И он то зна, па ће покушати да им да компензацију, али сумњам да ће их то умирити. С друге стране, Динкић је сасвим миран-тачно зна да га ово неће закачити и да ће и даље остати в.д. јахача српске Апокалипсе. Тако хоће страни фактор, а кад он нешто хоће, наши доказани борци за суверенитет и територијални интегритет, не умеју да кажу „не“.

Све у свему, саветујем вам да заборавите ову дреконструкцију и да зидом ћутања и презира одговорите на све спинове и измишљене афере власти. Ваши животи су сувише драгоцени да их трошите на овакве будалаштине.


Извор: Васељенска ТВ

Оставите коментар

Оставите коментар на Дреконструкција

* Обавезна поља