milanko-seklerНевероватно је шта све може у Србији неко да изјави само ако умисли да је главни и да зато, без икакве личне и политичке одговорности, или бар гриже савести, може све нас да, до миле воље, некажњено плаши и траумира!

Уверава нас ППВ у оставци како Србија неће прекидати односе са Руском Федерацијом, и како ће се трудити да извози у ту земљу што више, без обзира на то што унапред зна каквим ће све Србија притисцима бити изложена!

У вези са изнетим имам следећа питања и констатације:

Ко је уоште помињао у Србији потребу за прекидањем односа са Руском Федерацијом, када и зашто? Којим ће и чијим то притисцима бити изложена Србија?

Претпостављам да такве притиске неће вршити Кина (видим да се слаже са позицијом Русије), а чини ми се ни остале земље БРИКС-а, а то значи ни Индија, ни Бразил, ни Јужна Африка. Претпостављам ни да то неће бити ни многобројне несврстане земље, са којима ми већ традиционално имамо добре односе. Верујем да то од европских земаља нису ни Норвешка, ни Швајцарска, ни Турска ни Исланд, то јест ниједна од земаља које и даље (по мишљењу наших јадних политичара) пркосе новооткривеним европским законима природе, и упркос свему, опстају у животу, и те земље и њени становници, иако уопште нису чланице ЕУ!

Изгледа да нам остају, као могући извор притиска на Србију, само САД и земље Европске уније! Али зар нама САД, и земље ЕУ, нису земље партнери, земље пријатељи, земље које једва чекају да нас виде у свом „узвишеном“ друштву (мада увек имам осећај да ће нас у том друштву, ипак само као неку „циганску мечку“ показивати на њиховим затвореним забавама, и ко зна шта нас терати да радимо, сем да играмо!). Зар је могуће да Европска унија, или САД, могу да на нас врше такав непримерен притисак? Ма да ли је то могуће? Па зар то нама да ураде такви доказано недоказани пријатељи? Е баш сам потпуно затечен и збуњен том чињеницом, и просто не могу да верујем у то?! Да ли ми верујете бар ви читаоци, ако ми не верује локални моћник!

Дозволите да вас још нешто питам, најмоћнији човече у Србији, ви који сте сада велики и доказани пријатељ Великог Белог (пардон Црног) Моћног човека који седи у Вашингтону и Мале Беле Моћне Чудне Скво која седи у Бриселу, ја бедни и немоћни црвенокожац (или тачније речено, обичан домородац из Србије): зар нисмо ми ти (то јест ви и ваша влада), који смо прошле године увели санкције Белорусији (мај, 2013.године), тој пријатељској земљи која нас је све време санкција подржавала, а која се последњих година појављује и као земља која је спремна да са нама пословно и привредно сарађује и то тако што жели да улаже у нашу привреду, прецизније у машиноградњу (заинтересована за „Прву петолетку“ из Трстеника, и 14. октобар у Крушевцу)! Белорусија нама инвестиције и радна места, а ми њој санкције! Какав сјајан потез! Најмоћнији човече Србије, пријатељу Великог Белог (пардон Црног) Човека који седи у Вашингтону и Мале Беле Моћне Чудне Скво која седи у Бриселу, реците ми, зар ми нисмо тим одвратним и сервилним чином показали да више нисмо ни у чему независни, и да као и сваки окупирани и поробљени црвенокошци и домороци на овом свету, чак ни у свом резервату не одлучујемо ништа, већ чинимо чак и супротно од оног што је блиско нашем домородачком примитивном људском осећају (вама напредним радикалима сада потпуно страном)!

vučić-pastir2

Ми смо само заузели исти став који нам је наметнула и Европска унија, и Мала Бела Моћна Чудна Скво која седи у Бриселу, без обзира што је та иста Белорусија, нама увек пружала несебичну подршку, а њен председник нас чак и посетио за време НАТО бомбардовања! Незванично се још увек прича, мада то нико никада од званичника није потврдио, да је приликом те посете, он понудио и да нам бесплатно достави противракетни систем С-300, али због његове величине то није било физички могуће неопажено извести за време агресије НАТО на нашу земљу!

И још нешто да вас подсетим, зар нисмо ми били ти, који смо се, на општу радост „наших великих пријатеља Русије и Кине“ (зар то не беху наши стубови спољне политике?), придружили санкцијама уведеним Сирији, од стране нама пријатељске Европске уније (иако нисмо формално били у обавези да то урадимо)? Зар то није било по први пут да смо се нашли тако оштро насупрот ставовима наша два „стуба спољне политике“, са којима се јако поносимо? И зар је уопште требало себе брукати на тај начин, и чинити до сада увек пријатељском народу Сирије, неправду коју смо ми трпели скоро целу деценију? Да, верујем да ћете сада рећи како је то учинио вама „мрски“ предходни режим, то јест претходна „жута“ влада (јун 2012. године), а не ви и ваша „најбоља влада у историји света и његове шире околине, али без Косова“!

А санкције Белорусији!? Како које санкције Белорусији, најмоћнији човече у Србији? Па оне које сам описао у претходном пасусу изнад овог о Сирији?! Како ви, најмоћнији човече у Србији, брзо заборављате све што вам не иде у прилог?! Заборависте Белорусију брже него канцеларију за брзе одговоре! Ја вам се дивим, иако сам најобичнији домородац у овом резервату, који се још увек зове Србија! Мени сте, видите, драги најмоћнији човече у Србији (а ипак у оставци), због свега овога, и једни и други, и ви и они „жути“, толико мрски, да не могу још увек да се одлучим ко је у тој трци мрскији и одвратнији!

И сада ја вама да верујем да нећете прекидати односе са Русијом, а чините све ове ствари, тако сервилно и бедно, не бисте ли себе „убедили“ како већ почињете да по спољној политици личите на чланицу Европске уније! Имамо спољну политику бедну као Костарика, Белизе и Буркина Фасо заједно!А у исто време, постоји пет чланица Европске уније које упркос притисцима и обавезама проистеклим из чланства у ЕУ још увек нису признале Косово, за разлику од вас! Тих пет земаља чак нису ни преговарале са Косовом о било чему, па нити потписале ишта слично Бриселском споразуму! Видите, такозвани моћни човече Србије, да чак и поједине европске земље, које држе до себе и свог интереса, не чине исто што и све остале! Али тешко је то вама објаснити! То се не учи и не чита у књигама Макса Вебера! То раде они који ослушкују шта мисли њихов народ, и шта им је у националном интересу! Слободно речено, то су они који раде исто оно што сте и ви радили док сте још били радикал са великим Р, а не напредњак са малим Н!

Обавести нас ППВ у оставци, још онако узгред, и да неки у овој земљи прижељкују украјински сценарио, и да они, који то желе, не воле своју земљу и не мисле о својој будућности!

Е сад је превише, баш! Ко бре у овој земљи прижељкује украјински сценарио?! Па зар у овој земљи има оваквих фашиста и нациста као у данашњој Украјини, а каквих то, па погледајте овај прилог ББЦ-ија, које здушно подржавају наши пријатељи из Европске уније? Знам да су некада, земље европске уније, називале бившу странку ППВ фашистичком, али ја им то нисам никада веровао! Али ко су данашњи фашисти, који замењују улогу некадашњег ППВ и његове дугогодишње странке бивше?! Пошто више та његова бивша странка није тако моћна, пре свега јер су јој отишла прва два човека (не рачунајући оног у затвору), не верујем да јој тако ослабелој и још увек патриотској, а самим тим и неперспективној, помаже Европска унија да би оружјем преузела власт?! Самим тим је јасно да она није ни сада, нити је икада била фашистичка, јер би јој у супротном сада земље ЕУ помагале да направе хаос у Србији, како нас упозорава ППВ! А ко су данас ти фашисти и нацисти које помаже земље ЕУ у Србији, као што то раде у Украјини, а све да би извели и код нас украјински сценарио?

Мислим, драги најмоћнији човече у Србији, да ту информацију дугујете нама који волимо и не дамо нашу земљу Србију фашистима и нацистима! Ако нам не кажете, ко су ти зликовци, који заједно са земљама ЕУ, покушавају да нам у Србији покрену фашистички и нацистички настројен ЕУ мајдан (мајдан је турска реч која у Србији означава место где се вади камен), мислићу да сте све ово рекли само због избора, и да нас уплашите, да ћемо морати да радимо за потребе СНС-а и у каменолому!

П.С.  Па имате ви, имам и ја право да се мало нашалим и налупетам, зар не!


Извор: НСПМ

Оставите коментар

Оставите коментар на Ко прижељкује украјински сценарио у Србији

* Обавезна поља