Милорад Додик је објавио да ће вакцина против корона вируса у Репулици Српској бити добровољна. Он се тако придружио оном разумнијем делу политичког естаблишмета у свету који разумева колико ће све ово догађање у корона циркусу бити експлозивно.

Иако је Русија прва земља у свету која је објавила да има вакцину, председник Путин је рекао да је приступ вакцинсању ствар личне одлуке. У међувремену, објављују се истраживања јавног мњења која, упркос невиђеној кампањи ширења страха, показују да људи подозревају од оног „што се иза брда ваља“. Преко половине Британаца не жели вакцину. Исти је случај и са Русима – само 42 одсто жели да се вакцинише против коронавируса. Американци ту калкулишу и цену, те ако би то било јефтино онда би се вакцинисало више од пола…

GlaxoSmithKline један од кључних опсенара у фарамацеутској фаланги јавља како вакцина као начин „лечења“ губи привлачност – према њиховом извештају, једна од њихових вакцина, ону против зостер херпеса за одрасле, „доживела је пад продаје од 67% у априлу и мају“. Они верују да је то зато што корона тако блокира живот да људи не стижу.

Корона блокира живот много драматичније, тако су и одговори драматични. Али предвидиви.    У Београду су избили немири на најаву полицијског часа које је Израел Шамир описао као „прву побуну у свету против корона-окупације“. У Берлину је 1. августа на улице изашло 1,3 милиона људи против корона-операције. За крај је најављен истоврстан скуп и очекује се још већи отпор Немаца. Да би се ситуација опустила, чешке власти су одустале од обавезних маски, као и Холанђани.

Страх који се свакодневно сеје преко медија у све 193 земље (толико је чланица УН) „уништава људски имуни систем и може довести до низа болести далеко горих од ковид-19, укључујући канцер, коронарне болести, дијабетес – и још много тога“, упозоравају слободно мислећи стручњаци.

Колика је неодговрност Светске здравствене организације, која стално шаље нове опомене и захтеве, пословична је ствар. Они траже све а не одговарају низашта.

Ових дана је актуелизован начин рада СЗО у операцији „свињски грип“ 2009., која је као што знамо завршила неславно. Као обелодањена велика превара.

Свињски грип је лансиран из мексичког градића Ла Глорија где је, како је јављено, прво оболео један четворогдишњи дечак. У месту постоје свињске фарме. И кренула је кампања. Дечак се убрзо опоравио, али СЗО је наставила да шири страх од пандемијске смрти а вакцинатори су спремали – спасоносну супстанцу.

Каквих све није било последица по свету, али је најтрагикомичнија она која је задесила Копте у Египту. Подстакнут алармантним вестима СЗО, египатски парламент је хитно изгласао да се – униште свиње. И покољ је започео. Већ је било уништено преко 300.000 свиња кад је СЗО објавила да „нема доказа да се вирус свињског грипа преноси са животиња на људе“. Пошто је у Египту уништавање свиња погађало само хришћане, Копте који чине око 10 одсто популације, избили су верски немири. Ионако крхки односи муслимана и хришћана су стигли до тачке отворених сукоба.

Мислите да је неко из СЗО, или неко од оних који стоје из СЗО, одговарао за то. Или да је преузео део кривице на себе. Ма, не. Они су се бавили продајом вакцине.

Вакцина и долари (илустрација) – Фото извор: Све о Српској

После је са свињским грипом и антисвињском вакцином избио скандал. Палнирано је пелцовање милијарде људи на основу скромног броја оболелих. Замислите какве су притиске, уцене, корупцију и отворене претње трпеле националне владе кад су се и локални лидери морали вакцинисати да би продаја ишла.

У Србији је лично председник завртао рукав у ТВ-дневнику. Али, пројекат је пао. У јануару 2010. немачки лекар Волфганг Водарг, тада председавајући здравственог комитета Савета Европе, тврдио је да се радило о организованим „кампањама панике“ да би СЗО могла да огласи „лажну пандемију“ а да би се после продавала вакцина.

Водарг је говорио да је то“највећи медицински скандал века“. И тако је остало.

Али, кад је 2020. почела корона кампања опет се огласио Волфганг Водарг, али се овај пут прешло преко његовог ауторитета. Институције које су се пре деценију успротивиле очигледној превари сад су очигледно ћутале. Али ништа овај пута није било другачије. СЗО користи исте методе уцене, корпупција и притисака. Детаље ћемо једном сазнати. Али, вакцина их чека. С тим, што је сад све много компликованије.

Биће проблема с народом, али већ постоје и проблеми с државама које не седе скрштених руку и не чекају чудесну вакцину са Запада. Русија и Кина су већ изашле са својим продуктима а и Индија је ту негде. Медији на Западу покушвају да буду цинични у омаловажавању тих напора, али испадају смешни. Бити са СЗО и бити уверљив, немогућа је мисија.

Сада то више не само да није седам милијарди потенцијалних купаца западних вакцина, него је испод половине од тога. Друго, произвођачи са Истока обориће цену. Јер, њихов порив није само комерцијални него, пре свега, заштита сопственог становништа.

Познато је да нема суверене државе која није способна да производи и контролише садржаје у тако важним супстанцама као што је вакцина. Србија је имала „Торлак“ и сад говоре да ће га опет имати. Од тога зависи здравље нације. То је основа за самостално постојање и деловање.  

Вакцина короне ће бити лакмус-папир који ће показати, како упозорава и Фајнаншел тајмса, да „ако желимо да капитализам и либерална демократија преживе, не можемо себи дозволити да понове погрешимо“. Мисли се на оно што се после слома 2008. чинило: „подруштвљавање губитака и приватизација добитка“. Дакле, кад банкари добијају све себи стављају у џеп. Кад крахирају и губе онда мртви озбиљни узимају из нашег џепа. То је био „приступ пре деценију.“ Дакле, опомиње Фајнаншел тајмс „повратак штедње био би лудило – позив на велике социјалне немире, ако не и револуцију, и подршка популистима.“

Над том чињеницом се замислио и Светски економски форум који је с Фондацијом Била и Мелинде Гејтс био директни креатор ковид-19. За овогодишње заседање у Давосу први човек Форума, Клаус Шваб, најавио је суочавање с прерасподелом светског богатсва које је много већи проблем од ковида-19. „Свет мора деловати заједно и брзо како би преобликовао све аспекте нашег друштва и економије, од образовања до социјалних уговора и услова рада… Свака земља, од Сједињених Држава до Кине, мора учествовати и свака индустрија, од нафте и плина до технологија, мора бити трансформисана. Укратко, потребан нам је ‘велики ресет’ капитализма“, шаље глобалну окружницу господин Шваб 3. јуна ове године.

Клаус Шваб први човек Светског економског форума – Фото: Снимак екрана/You Tube

Шта је промена? Велики ресет?

„Заштита природе“ и „одрживи развој“. Одрживо зелено! Звучи лепо, и чисто, али последњи људи на земаљској кугли који имају морални кредибилитет за такво обећање су Шваб и друштво из Давоса. Па они су све ово и створили. И сад се нуде да буду спасиоци. Али, нису сами.

Добри ММФ, старији брат Форума из Давоса, нам јавља да ће до краја 2020. године „170 земаља – скоро 90 одсто света – бити са нижим приходима по глави становника.“

Ово катастрофално и безобзирно уништавање светске економије већ је потакло „масовне фискалне мере – у укупном износу од девет билиона долара у свету“, рачуна за нас ММФ. У стварности су ове мере, кад озбиљан рачунџуја укључи и полу-прикривене пакете за спас банака и других финансијских институција, плус спашавање корпоративних гиганата, само у САД-у прешле 20 билиона долара.

Провалија која се никако не може затрпати. Осим лажним обећањима.

Волстрит журнал, огорчени противник било каквих државних интервенција, сада смерно јавља да је овај економски потицај „највећи корак ка централно планираној економији који је Америка икада предузела“.

То ММФ зове Велика трансформација: да Федералне резреве у Вашингтону и Европска централна банка у Франкфурту креирају, у ствари штампају новац (односно у електронској ери просто укуцавају цифре са десетинама нула), а да се и земљама у развоју пруже мрве помоћи (каква великодушност!), али то само значи „нови дуг за отплату старог дуга“. Дужничко ропство какво никад нико и нигде није могао ни да замисли. А све у сенци ковид-19.

То је, наравно, немогућа мисија. Овде се не ради о вештини хипнотизера. Ствари су доведене до тачке кад вештина не помаже.

Девет милиона људи годишње је умирало од глади, сад ће се са драмтичним растом незапослености, разарањем светске привреде, јавног здравства и школског система та бројка експоненцијално повећавати. Али, гладни не занимају СЗО, Давос и ММФ. А они су предвидиви. Не могу да се повуку ни корак уназад.  

Углавном постаје јасно да ће питање вакцине, а после систематског сејања страха, бити најексплозивније питање у потпуно разглављеном свету – и могући детонатор велике планетране експлозије. Свету постаје јасно да они који „нуде“ вакцину уопште не брину о нашем здрављу, него пре свега освојим профитима и својим интересима, тако да се иза пандемије страха, коју они производе да би роба ишла, формира други фронт хиперстраха – да и од овог може бити горе. Свест да смо на корак од амбиса притиска свакога.

То за ток историје може бити добро. Прекинуће се агонија. Али за учеснике у овој историјској утакмици може бити најгоре финале. Зато је прича о ковид-19 данас прича над причама. Јер, све се прелама кроз њу. Животи људи. Десетине милиона људских живота висе о доброј вољи крајње бескрупулозних људи.

„Ако урадимо заиста добар посао са вакцинисањем, можемо смањити светску популацију за 10% до 15%“, рекао је 2010. велики филантроп Бил Гејтс на TedTalk шоу у Јужној Калифорнији. Човек стално ради са милијардама. Да л’ с доларима, да л’ с људским животима. Не прави разлику.

Бил Гејтс се посветио вакцинацији људске популације – Фото: Пол Хакет/Ројтерс

Не, Бил то није говорио напамет, јер је знао за Извештај Рокфелрове фондације из 2010.  тзв. LockstepScenarioпо коме свет губи хиљаде, ако не и милионе живота – не толико због ковид-19, колико због затварања глобалне економије, друштвеног инжењеринга и тираније која ће се наметнути над свих 193 земље одједном – без могућности неучествовања“ (Петер Кениг).

Ко је пратио пажљиво ових дана причу о Лукашенку могао је наићи и на трагове да је имао понуде (финансијске!) да одустане од бојкотовања мера СЗО око корона-вируса! Неки ће у то поверовати. Неки неће ни случајно. Али неће бити онога ко о томе неће имати никаву мисао.

Званички статистички бирои у свим земаљама у нашем региону су објавили да је после прве половине ове „најопасније године“ смртност у свим земљама – од Мађарске до Албаније, од Црне Горе до Словеније – била мања него прошле године! У Републици Српској је та разлика била највећа. Скоро за седмину мање умрлих ове године!

 „Ако болест остане као што је сад, не видим ко ће желети да се вакцинише против нечега што не убија“, изјавио је француски инфектолог Дидије Раулт, човек чији су  ауторитет и знање неупоредиво више него председника СЗО Тедроса, који и није лекар. Раулт је навео „да је вирус сада далеко безопаснији него у фебруару или марту“ и нагласио да њега „не треба третирати као неког ко је против вакцина“.

Раултова демистификација иде даље. Повећан број позитивних случајева у последње време Раулт објашњава чињеницом да се сад тестира више људи. „Ова болест није смртоноснија од других респираторних виралних болести, проценат смртности је испод два одсто“.

Постоји, наравно, и у Француској „струка“ која не воли да слуша овакве опомене. Квари им стручну „сјајну изолацију“ и угрожава планиране зараде. Јер произвођачи вакцине имају провизије. Масне провизије.

 У овој конкуренцији можда и веће него што су биле планиране.


Извор: Све о Српској

Оставите коментар

Оставите коментар на Ковид вакцина и будућност великог ризика

* Обавезна поља