milica-rakic-grob-bombardovanje-foto-zorana-jevtic

Данас, 17. априла, на дан погибије Милице Ракић, у насељу Економија у Батајници одржан је помен малој новомученици и свим цивилним жртвама и погинулим војницима и официрима за време агресије НАТО 1999. године. Помен је одржан поред спомен-чесме, подигнуте пре три године у њену част.

 

На спомен-чесми су уклесани стихови Добрице Ерића:

„Чико, ја тебе гледам с неба
И видим те на црној птици
Ја сам онај мамин цвет-беба
који си убрао у Батајници.

И да ти кажем само још ово
Па иди и заборави ме
Мама ће да ме роди поново
И даће ми још лепше име.“

Затим је на суседном игралишту спортског центра „Милица Ракић“ одржан протест под геслом „СРБИЈУ БЕЗ НАТО-а, ЈЕР ЗЛОЧИНИ НЕ ПРЕСТАЈУ“. Организатори помена и протеста били су Покрет за Србију и удружење Част отаџбине Републике Српске.

1

На протесту су говорили ЗОРАН САМАРЏИЋ, председник Покрета за развој Батајнице, у име грађана овог београдског насеља, а затим САША РУДИЋ, потпредседник Покрета за Србију, Пуковник БРАНИСЛАВ ОКУКА, ратни командант специјалног одреда полиције Републике Српске, председник Извршног одбора удружења Част отаџбине, Пуковник ЉУБИНКО ЂУРКОВИЋ, ратни командант одбране Кошара, командант херојске 125. моторизоване бригаде, потпредседник Покрета за Србију, адвокат ГОРАН ПЕТРОНИЈЕВИЋ, шеф тима одбране Радована Караџића, заменик председника Покрета за Србију, ДУШАН КОЗИЋ, ратни председник Владе Републике Српске, члан Одбора оснивача удружења Част отаџбине, и ВЛАДИМИР КРШЉАНИН, амбасадор СРЈ, књижевник и научни радник, председник Српског одељења Међународне словенске академије из Москве, председник Покрета за Србију. Водитељ скупа је била Катарина Момировић, студент из Београда, вршњакиња Милице Ракић.

Овде у целини доносимо говор Владимира Кршљанина:

„Ово је Србија!

Ово је Србија Ваљевске Грачанице и Светог Косова и Метохије!

Ово је Србија косовског завета и вечног васкрсења!

Ово је Србија Светог Саве и Светог Краља Милутина!

Ово је Србија Лазара и Милоша!

Ово је Србија Стефана Лазаревића и Ђурђа Бранковића!

Ово је Србија Карађорђа и Милоша Великог!

Ово је Србија војводе Живојина Мишића и сердара Јанка Вукотића!

Ово је Србија Пупина и Тесле!

Ово је Србија Његоша и Андрића, Ћопића и Десанке!

Ово је Србија Стевана Синђелића и Милана Тепића!

Ово је Србија Миленка Павловића и Љубише Величковића!

Ово је Србија Слободана Милошевића и Здравка Толимира!

Ово је Србија Вукашина из Клепаца и Милице из Батајнице!

Србија је величанствени сабор вере и духа, истине и части, љубави и праведности! Србија је и ово наше литургијско сабрање са вечитим прецима и потомцима који ће тек да се роде!

Србија је пречица из земаљског у вечни живот којом је прешла Милица Ракић, а тај њен пут је народ одмах видео, препознао и заувек запамтио. То је лекција како се постаје светитељ и зашто 800 пута јачи НАТО није успео да нас победи, па је од крстарећих ракета и осиромашеног уранијума прешао на крстареће манијаке са осиромашеним духом који хистерично вичу „промените свест!“.

Све су нам отели. Али неће нам отети ни Светог Саву ни Свету Милицу!

И зато ћемо ми победити. И то врло брзо!

Јер следимо пут Богочовека са љубављу у срцу!

На овом нашем Хелму се из вере родио Град, и Држава и Цивилизација. Против ње отпадници и злочинци, подлаци и репови, тајне службе и тајни редови, воде своје крсташке ратове вековима.

3

 

Када смо 1912, дигавши се као један, умало ослободили полуострво – источник, прво су нас зауставили и започели да нас мрве и деле. Против нас су у 20. веку водили три светска рата, измишљали идеологије, псеудоверске екстремизме, индустрије заблуда и историјске преседане. Да, крварили смо, и то много. Једни су падали жртвом, други клонули духом и продали се. Али било нас је досад, Господ нам је сведок и молимо се ходећи утабаном стазом наших великих предака, да тако буде и одсад, сасвим довољно да победимо.

Ова наша Света Србија је предстража и Светога Града – Источника и Свете Русије – океана наде за цео свет који је из Источника рођен. Зато су Историјска Србија и Историјска Русија – сестре које не могу једна без друге и зато су сви њихови људи и њима ближњи – браћа.

НАТО је створила она иста олигархија која вековима предводи крсташке, колонијалне и империјалистичке ратове, када помоћу Хитлеровог Трећег Рајха није успела да сруши цивилизацију, већ је доживела тежак пораз. НАТО је политичко и војно језгро савремене империје, антицивилизација, алијанса за покоравање света, чији је један од деривата Европска Унија. Чак нескривено носе и заједничко име – „евроатлантске интеграције“ и имају исту формалну престоницу – Брисел.

НАТО фашизам је савршенији од Хитлеровог. Његов терор трпимо већ 25 година. Најпре смо му се 10 година успешно и херојски супротстављали, толико успешно да и 15 година пошто нас је НАТО формално окупирао, свет и даље верује у нас. Будимо и ми непоколебљиви у својој вери!

Успешно смо му се супротстављали јер смо се ујединили у вери у све најбоље из наше историје. Наша вера је наша историјска свест. Учећи од нас, тако исто се ујединила савремена Русија и постала несумњиви предводник највећег, економски и војно најмоћнијег, духовно супериорног дела човечанства са својим структурама у успону које се зову БРИКС, ШОС, ОДКБ, Евроазијски Економски Савез…

Одговарајући ових дана на питање једне руске девојчице о томе да ли би помогао Обами, Порошенку и Ердогану кад би се давили, Владимир Путин је одговорио: „Ако је неко одлучио да се утопи, онда га је немогуће спасити. Али, ми смо, наравно, спремни да пружимо руку помоћи и руку пријатељства сваком нашем партнеру, наравно, ако то он жели.“

Ово је било о могућој помоћи „партнерима“. А неки данашњи властодршци у Србији, лажови без савести, зависни од западног новца, али пруженог не директно, него да би било гнусније и по њих опасније, преко локалних и међународних криминалаца и мафијаша, покушавају да нас наведу да посумњамо да ли би Русија помогла својој браћи.

Осим за судбину уцењених ниткова, раскид зависности од НАТО и ослобођење Србије не представљају никакву опасност.

milica rakic-skup

А разлога је много, толико много да у НАТО мишоловци Србија не може издржати више од неколико месеци. Овде смо се сабрали да то кажемо и покажемо да смо спремни.

Цена 15 година пута у напредну, демократску, евроатлантску будућност је 500.000 људских живота, разорена привреда и војска, свеопшти криминал и корупција, глад и беда који су све масовнији, распарчавање Републике Србије, терористичке и друге ратне претње свим деловима Историјске Србије, омча великог Хага и мини-Хагова у Сарајеву, Загребу и Београду око врата хиљадама српских официра и бораца, нова повампирења усташа и балиста, симбиоза међународне и приштинске нарко-мафије са локалним компрадорским политичким врхушкама. А све је то директна последица присуства НАТО официра у свим војним, безбедносним, финансијским, привредним, медијским, владиним и невладиним структурама Србије. И после свега што су нам урадили разбијајући земљу, држећи нас под ембаргом, бомбардујући, убијајући, још нас бесомучно пљачкају и уверавају да је све то за нас добро!

Дакле, захтевамо МОМЕНТАЛНУ СУСПЕНЗИЈУ, ОТКАЗИВАЊЕ И ПОНИШТАВАЊЕ СВИХ СПОРАЗУМА СРБИЈЕ СА НАТО ПАКТОМ!

Саборну декларацију За Србију без НАТО-а, подржао је велики број родољубивих, отаџбинских, општенародних организација и њихов број сваки дан расте. Кроз њу је изречена истина. Истина о Србији. Истина без које Србији нема опстанка и истина која је лековита за свет.

Саборно ћемо у данима, недељама и месецима пред нама, ту истину остварити. Талас који је кренуо са Истока је немогуће зауставити. Како радили, тако нам Бог помогао!

Да ли већ чујете како ће да ПУКНЕ ЗОРА слободе кад Натовци почну да одлазе? И, као у песми:

„Засвираше трубе, заврши се бој, звона звоне, зора свиће, враћам се роде мој!“

Милица је вечна, Србија је вечна! Живела Србија!“

 


Извор: Покрет за Србију

Оставите коментар

Оставите коментар на Помен Милици Ракић најмлађој жртви НАТО мржње

* Обавезна поља