Boris-Aleksic 1Не постоји човек који се није сажалио над сликама избеглица које месецима долазе у Србију бежећи од ратних пожара које су изазвали САД/НАТО/ЕУ на Блиском Истоку и у северној Африци. Они покушавају да досегну Запад у нади да ће тамо својим породицама обезбедити бољи живот. Али у западним земљама које су на силу наметале “демократију” широм света и тако изазвале и најновију избегличку кризу, нема сажаљења. Брисел није ни на тренутак осетио жељу да исправи макар мали део зла које је нанео. Не само да ЕУ прети избеглицама и да их избацује са своје територије, већ увелико гради сабирне логоре за те несрећнике, али и ограде са бодљикавом жицом. На удару бриселских комесара су и државе које чине тзв. санитарни коридор међу којима је најважнија Србија.

У стратегији Брисела цела наша држава се претвара у један велики логор за избеглице.

ЕУ у овом процесу остварује двоструку корист. Срби, гладни бриселске шаргарепе ће колико толико зауставити мигранте, али ће их временом бити све мање. Додамо ли томе податак да чак половину избеглица чине Шиптари са окупираног КиМ[i], приметићемо да је нови талас најезде Арбанаса увелико почео. Уколико узмемо у обзир и политику званичног Београда приметићемо да је ситуација још гора. Обмањујући народ причама о приближавању ЕУ власт Александра Вучића издајом Косова и Метохије у пракси ствара велику Албанију, убрзано повезује Београд са Тираном (Јужним крилом НАТО пакта) и претвара нашу државу у плен шипарског паразита.

Тако Вучићева политика представља уствари наставак Брозове стратегије комадања и уништавања Србије, коју је на кратко прекинуо Слободан Милошевић. Овде је значајно приметити још једну чињеницу. Део „миграната“ материјално помаже Саудијска Арабија, држава која је један од најважнијих генератора тероризма за потребе САД. Ријад спонзорише део „избеглица“ преко америчког платног система Вестерн Јунион (Western Union). Интерес Вашингтона и Лондона је очигледан. На овај начин англоамеричка осовина ће додатно ослабити Европу, лакше ће промовисати сукоб са Русијом и обориће цену ЕУ како би је туце острвских и прекоокеанских „мултинационалних“ компанија лакше купило путем поверљивог Трансатлантског партнерства. Ипак, нас више интересује Србија.

Највиши и најодговорнији званичници у Београду говоре како Србија није угрожена. Србија је безбедна држава, тврди директор БИА адвокат Александар Ђорђевић, наводећи да се евидентирају одређене групе међу мигрантима који пролазе кроз нашу земљу, а да до сада није утврђено да су нека лица повезана са ратиштем у Сирији. „Међу мигрантима се налазе одређене групе лица које ми евидентирамо и до сада нисмо утврдили лица која су стриктно везана и повезана са ратиштем у Сирији“, рекао је Ђорђевић на конференцији за новинаре.[ii] Ђорђевић је уствари само поновио ранију изјаву Вучића: „Не можете да зауставите један процес у којем људи са одређених територија Централне Азије или Блиског истока долазе овде у потрази за бољим животом, на путу ка Немачкој или другим западноевропским земљама“, истакао је тада премијер и додао да је јасно како „прва земља ЕУ (Грчка) не ради свој посао на адекватан начин, већ гледа да пребаци проблем на следеће и да онда Македонија пропусти мигранте у Србију“.[iii] Дакле Влада Србије и БИА тврде да је Србија безбедна држава и да јој од избегличког таласа не прети никаква опасност те да је главни кривац за миграциону кризу Грчка. Будући да су на њиховом челу заступници британско-америчких интереса то и не чуди. Ипак државни секретар МУП Србије Александар Николић каже да повећан прилив миграната са собом носи и одређене ризике, нарочито ако се има у виду да одређени број има борбено искуство и да међу њима има безбедносно интересантних лица. „У овој ситуацији са мигрантима, можда је најопаснија спрега илегалних миграната, међу којима има безбедносно интересантних лица и организованог криминала“, оценио је Николић.[iv] Да ли је могуће да један фотограф из МУП-а, боље познаје ситуацију од адвоката из БИА? Додуше Николић у истој изјави тврди да нема мистерије у организованом исељавању Шиптара са КиМ и да Србија води (Вучићеву) политику „помирења“, читајте „трпљења“ свега што јој Запад наметне.

Није могуће да припадници БИА не знају да поједине избеглице у Србији подижу и по неколико хиљада америчких долара преко Вестерн Јуниона, које им шаљу из Саудијске Арабије. Они напросто штрче у великој маси прогнаника који једва имају за храну. Дакле, док шиптарска мафија отима измучене мигранте, како би уцењивала њихове породице и изнудила им новац, групе које финасира Ријад изгледа да нико не примећује. Или не жели да их примети? Овде је важно напоменути да ЦИА, ФБИ и друге америчке безбедносне службе имају увид у целокупан (међународни) платни промет који се обавља преко пословних банака и других система за пренос новца. Због чега ћуте када Вућић тврди како има одличну сарадњу са њима? Стручни извештаји Европског парламента, Министарства спољних послова САД и депеше амбасада Сједињених држава које је објавио Викиликс говоре о мрежи невладиних организација преко којих Саудијска Арабија и УАЕ финансирају терористичке групе „широм света“.

Та финасијска инјекција је тешка најмање 100 милиона долара годишње. При том се истиче да из Саудијске Арабије у последњих 25 година долази највећа новчана подршка екстремистичким и терористичким групама.[v] Бивши премијер и садашњи потпредседник Ирака Нури Ел-Малики у својим изјавама упозорава да је Ријад извориште терориста.[vi] И заиста Саудијска Арабија је организовала терористичке операције широм света од Блиског Истока, Азије, преко Балкана и других делова Европе до Централне и Северне Америке. За то време Ријад је сарађивао са ЦИА и другим америчким обавештајним службама како би елиминисао конкуренцију Вашингтона широм света.[vii] Такође треба имати у виду значај „црног злата“ у стратегији Сједињених држава. Како каже бивши републикански конгресмен а данас ударна америчка медијска песница Џо Скарборо: „Чак иако је Саудијска Арабија умешана у терористичке нападе 11. септембра, за нас је саудијска нафта исувише важна да би предузели нешто против њих“.[viii]

izbeglice-migranti

Треба ли подсетити да је Ријад спонзор и промотер независности КиМ и БиХ? Наравно Саудијска Арабија није једино „извориште“ тероризма за потребе САД. Амерички глобални џихад се такође ослања на УАЕ, Турску и друге државе. Тако су терористичке групе које помаже Турска и амерички НЕД („Национална задужбина за демократију“) угрозиле и Кину. Ослањајући се на екстремисте међу Ујгурима (муслимани са запада Кине) америчка и турска обавештајна служба су организовале терористичку мрежу која се протеже кроз Кину, југоисточну Азију и Блиски Исток.

Уколико се подсетимо да је ЦИА преко тајне операције „Кондор“ коју је осмислио Хенри Кисинџер управљала терористичким групама и одредима смрти у Јужној Америци, јасно ћемо видети да се пипци америчке хоботнице протежу целом планетом. Подршка Беле куће шиптарским и муслиманским терористима није никад била спорна, као ни усташким терористима које је за потрбе ЦИА и њој потчињене БНД координирао Стево Крајачић.[ix] Врх Ал каиде је имао пасоше БиХ и убачен је на КиМ где се борио против Срба – историјске бране ширењу ислама у Европи. Ови подаци су само врх леденог брега. Како онда Влада Србије и БИА оличене у Вучићу и Ђорђевићу могу да буду спокојне? То је због тога што они извршавају агенду Запада.

Шиптари су прошле године приметили како је Еди Рама први високи званичник Албаније који је после Енвера Хоџе стигао у Србију.[x] И Вучић се тиме похвалио. Међутим Рама није случајно тада позвао Београд да званично призна велику Албанију. Подсетитимо се шта је Хоџа (како сам тврди) тражио од Тита пре 69 година. „Хоџа je приликом своје посете Београду и потписивања Уговора 1946. године поставио Титу питање о Косову, формулишући албански став на следећи начин: ‘Косово и друге области албанског становништва у Југославији су албанске територије које су велике силе неправедно отргле [arraсhеs]. Сада, када су наше две земље социјалистичке, створени су услови да сe овај проблем праведно реши.’ На овај захтев Енвера Хоџе Тито je, како Хоџа тврди, одговорио: ‘Слажем сe, то je и наша жеља [souhait], али у овом тренутку ми не можемо ништа да учинимо у том смислу, јер то Срби не би схватили [сar les Serbes ne le сomprendraient pas]’. Хоџа je на то закључио: ‘Ако то не схватају данас, схватиће сутра’.“[xi]

Уколико узмемо у обзир да је најмање 300 хиљада Шиптара насилно насељено у Србији током и одмах после Другог светског рата, док је српском народу забрањено да се врати на вековна огњишта, те да и данас Запад спречава Србе да се врате у своју Јужну покрајину и да у најновијем „миграционом“ таласу на хиљаде Шиптара стиже у нашу државу, најмање што можемо да закључимо је да се историја на неки начин понавља. Податак да ће ускоро 300 хиљада Арбанаса имати држављанство Србије је такође забрињавајући.[xii]

Да би сачували своју државу Мађари подижу ограду са бодљикавом жицом према Србима. Они су схватили како се штити нација. Бугари су 1989. године протерали око 370 хиљада Турака, мењали су имена својих спортиста турског порекла преко ноћи, па су чак и турска имена на гробовима претварали у бугарска, а данас су део „демократске“ ЕУ и НАТО пакта. Тако то раде Хуни и Татари. Међутим Србија водећи Вучићеву политику „помирења“ прихвата оно што нико нормалан не би и понавља грешке из прошлости. Српски народ се по свим статистикама смањује и полако нестаје док Шиптари јачају и шире се. Зидови ничу на границама Србије и тако сведоче да пут „без алтернативе“ у ЕУ претвара Србију у резерват у којем ће Срби попут северноамеричких индијанаца полако нестајати. Наравно док се не сете своје славне историје и не ослободе Отаџбину.   

________________________________

[i] https://www.washingtonpost.com/blogs/worldviews/wp/2015/06/18/hungarys-response-to-the-migrant-crisis-a-109-mile-long-13-foot-tall-fence/

[ii]http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8/%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0/%D0%B4%D1%80%D1%83%D1%88%D1%82%D0%B2%D0%BE.395.html:556792-%D0%94%D0%B8%D1%80%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80-%D0%91%D0%98%D0%90-%D0%A1%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0

[iii]http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0/1977973/%D0%92%D1%83%D1%87%D0%B8%D1%9B%3A+%D0%9C%D0%B8%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8+%D0%BD%D0%B5+%D0%B4%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B7%D0%B5+%D0%B4%D0%B0+%D0%B1%D0%B8+%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%B8+%D0%B8%D0%BD%D1%86%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B5.html

[iv]http://www.danas.rs/danasrs/drustvo/ima_bezbednosno_interesantnih_migranata_sa_borbenim_iskustvom_.55.html?news_id=305551

[v] http://www.dawn.com/news/1029713

[vi] http://balkans.aljazeera.net/vijesti/maliki-saudijska-arabija-je-polazna-tacka-terorizma

[vii] http://www.globalresearch.ca/global-terrorism-and-saudi-arabia-a-retrograde-rentier-dictatorship/5364556

[viii] http://www.globalresearch.ca/why-does-the-u-s-support-saudi-arabia-a-country-which-hosts-and-finances-islamic-terrorism-on-behalf-of-washington/5398408

[ix] Смиља Аврамов, Постхеројски рат Запада против Југославије, Ветерник-ЛДИ, 1997,  стр. 194.

[x] http://www.slobodnaevropa.org/media/video/poseta-albanskog-premijera-srbiji/26683449.html

[xi] http://www.rastko.rs/kosovo/istorija/knjiga_o_kosovu/bogdanovic-kosovo_4_c.html

[xii]http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8/%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0.393.html:535203-Dr-Anja-Filimonova-Sta-smeraju-albanske-izbeglice


Извор: Фонд Стратешке Културе

Оставите коментар

Оставите коментар на Пут у ЕУ или резерват Србија

* Обавезна поља