Vladimir_Dimitrijevic_(1969)Недавно је по мору Интернета запловила и оваква вест: “Одлука шведских банака да забране плаћање готовином као и укидање банкомата у руралним пределима изазвало је огорчење грађана. Банке су почеле да пријављују грађане који користе велике количине готовине, јер сумњају да је реч о терористима или криминалцима!?“ Поједини грађани чувају кеш у микроталасним пећницама јер га банке не прихватају“, изјавио је бивши шеф полиције у Шведској. Мање новца значи и мање оружаних пљачки. Мање новца у оптицају уједно је и помоћ државној благајни јер се порези утаје знатно лакше ако се услуге и робе плаћају без електронског трага. Понашање банака изазвало је велико огорчење код старијих Швеђана, јер су у руралним крајевима уклоњени банкомати. Има грађана који су незадовољни јер сматрају да у случају финансијске кризе неће моћи да повуку новац из банака, што значи да морају да га или троше или оставе банкама на располагању“.

Одмах после тога, стигла је и вест да Данска намерава да укине плаћање готовином.

Каква је ово лудница?

Због чега укинути плаћање готовином?

ШТА СЕ ДЕШАВА?

Колико је свет постао информациони ГУЛАГ види се и по томе што ниједан велики медиј није пренео вест из априла 2015, коју је свима понудио познати економиста Мартин Армстронг, онај што је предвидео „црни понедељак“ 1987. и руски финансијски крах 1998. Наиме, у априлу ове године представници Европске централне банке, америчког Система федералних резерви и централних банака Швајцарске и Данске састали су се да разговарају о – укидању готовог новца.                                                        

Армстронг вели: “Врло је чудно да сам само ја дао информацију о тајном сусрету у Лондону. Кенет Рогоф са Харварда и главни економиста „Ситигрупа“ Виљем Бујтер наступили су пред централним банкама са идејом ликвидицаје готовог новца, да човек не би могао ни да купује, ни да продаје без дозволе државе…“                   

Ове идеје су се већ појављивале у јавности. Тако је 2014. „харвардовац“ Рогоф позивао на укидање физичког плаћања зарад борбе против утаје пореза и тероризма. Бивши екомониста Енглеске банке Џим Ливз изјавио је (отворено, наравно!) да се безготовинско друштво може достићи само „путем приморавања свих да се користе једино електронским новцем, који је смештен у банкама на рачунима што их надзире држава“. Држава тај новац треба и да прати и да контролише.

Пут ка циљу већ је почео. Тако се у марту 2015. појавила информација по којој Министарство правде САД налаже банкама да позову полицију ако клијент са рачуна узима више од 5000 долара. Француска је усрећила грађане законом по коме се у готовини не може плаћати више од 1000 евра, иначе вам ето финансијске полиције на врата.                                             

По Армстронгу, овде је реч о „економском тоталитаризму“.

МАЊЕ БИТАН ЦИЉ БАНКАРСКИХ МОГУЛА

Шта банкстери стварно желе?

Стручњак за „сајбер бизнис“ Јевгениј Морозов у овогодишњем новембарском броју „Le Monde Diplomatique“ сматра да је приближавање безготовинском друштву још једно средство за стварање апсолутног потрошачког друштва:“Већина трансакција које се обављају папирним новцем су посебне што нису везане једна за другу. Кад плаћамо својим мобилним телефоном или ако направимо селфи за будуће нараштаје и делимо га на друштвеним мрежама, производимо траг који ће оглашивачи и друга предузећа вероватно да искористе./…/ То значи да ниједна од наших електронских трансакција никад није завршена: подаци које оне генеришу омогућавају да будемо праћени у стопу, али и да се успостави веза између активности за које бисмо можда волели да остану одвојене. И наједном је забава особе у клубу повезана с књигама које је купила, страницама на интернету које је посетила, путовањима на која се упутила, калоријама које је потрошила. Укратко, с новим технологијама, сви наши поступци се интегришу у јединствен профил, који се може уновчити и оптимизовати“.

Али, наравно, већа зарада од потрошача под сталним надзором фирми које продају робу и услуге није коначни циљ оних који желе да укину готовину, као што то није ни борба против утаје пореза и тероризма.

Novac.jpg

КОНАЧНИ ЦИЉ БАНКСТЕРА

А шта је коначни циљ?

Један од мудраца глобализма, члан Билдербершког клуба, који је годинама био лични саветник председника Француске Франсоа Митерана. и неко време директор Европске Банке за обнову и развој, Жак Атали, написао је, пре више од три деценије, књигу „Линије хоризонта“. У њој Атали тврди да сада наступа трећа ера, и то – „ера новца“. Он је универзални еквивалент свих вредности, укључујући и духовне. Настаје јединствен свет, који је основан на принципима „геоекономије“. За „геоекономију“ уопште није важно што тамо негде живи неки народ, каква је његова историја, култуpa, религија и традиција. Све активности се концентришу око светских берзи, рудних блага, информативних центара, крупних фабрика.

„Нови светски поредак“, по Аталију, би требало да постане универзалан почетком трећег миленијума.

Према Аталију, невезаност за одређену територију ће бити највиша форма новог глобалног друштва – одређиваће начин живота, стил у култури, облик потрошње. Под невезаношћу за одређену територију Атали подразумева будућу антизаједницу људи, који немају осећај за Отаџбину, земљу, веру, претке, који живе ради задовољења потрошачких потреба и уживања, са којима су се упознали преко екрана. Атали прети: „Живот људи, који нису везани за једну територију ће бити регулисан преко компјутерских мрежа у глобалним размерама.Свако од њих ће имати специјалну магнетну картицу са свим подацима о себи, а пре свега, са подацима о поседовању новца. Тешко ономе, ко не буде поседовао новац и угрожавао светски поредак!“ Атали сматра да ће притисак на човека бити такав, да ће он имати само један избор: „или да се интегрише у такво друштво, или да буде искључен из њега… Динамика закона ће бити пролазност, а узвишени извор жеља – нарцизам.“

А још пре скоро пола века, Збигњев Бжежински у књизи „Ера технотроније“, коју је написао према жељи „Римског клуба“, описује нашу будућност: „Истовремено ће порасти могућности социјалне и политичке контроле личности. Ускоро ће постати могућа скоро непрекидна контрола сваког грађанина  и вођење компјутерских фајлова, који се стално обнављају, и садрже поред уобичајених информација најповерљивије детаље о стању здравља и понашања сваког човека… Одговарајући државни органи ће имати скоро моментални приступ овим фајловима. Власт ће бити у рукама оних који контролишу информације.“

Дакле, СВЕ ЈЕ ПЛАНИРАНО.

Уградња електронског чипа у човека, који ће, у исти мах, бити и његова лична карта и његова здравствена књижица и возачка дозвола, и, наравно, његов новчаник – то је циљ. О томе смо, већ две хиљаде година, знали из Откривења Јовановог (Апокалипсе 13,16-18): “И учини све, мале и велике, богате и сиромашне, слободњаке и робове, те им даде жиг на десној руци њиховој или на челима њиховима,да нико не може ни купити ни продати, осим ко има жиг, или име звијери, или број имена њезина.Овдје је мудрост. Ко има ум нека израчуна број звијери: јер је број човјеков и број њезин шест стотина и шездесет и шест“.        

Зато рат Русије у Сирији није пука „борба за нафту“ или „геополитика“. Од победе Русије и стварања мултиполарног света зависи судбина човекова – хоће ли га банкстерски сатанисти жигосати жигом звери или ће и даље остати слободно, Божје биће. Зато, како је говорио велики србски архијереј, владика Данило Будимски, ЗА РУСИЈУ КРСТОНОСНУ – ХИЉАДУ МОЛИТАВА!


Извор: Фонд Стратешке Културе

Оставите коментар

Оставите коментар на Са друге стране огледала

* Обавезна поља