Чим Ивица певач замаха оним папиром, тако обнародујући пред згранутом публиком позив из потаје светом оцу католичком из (за садa још) православне Србијице, јави се брже боље Томица да растумачи битан детаљ, да је он отказао тај поход, јер ипак нема доласка „светског путника“ без позива српског патријарха!

Ивица, видно уплашен од очекиване штете коју је Тома нанео и њему и еуропејцима, јер је само написао истину да се патријарх не слаже са том посетом, коју су ватиканци већ били осмислили као католички верски спектакл, па су чак и направили распоред папиних обраћања својим верницима. За сада нема детаља, јесул` можда ходочасници из Хрватске намерили понети и шаховнице уз златнобеле ватиканске барјаке, и обавезно повести Томпсона да заурла на стадиону, да се свети отац мало разоноди!

Као кад се случајно (?) разбије мућак, па несносни смрад одмах испуни кухињу, тако и прича око тајног позива светом оцу католичком, откри сву понизност београдских колабораната пред неумољивим католичко-протестантским неолибералима, који полако али сигурно гњече те колаборанте, видно сатеране уза зид, који  све више личи на зид срама, а никако на зид плача! 

Зато и не изненађује, да Ивицу певача дрско и безобразно брани министарка „маргаринка“, тако прозвана не због разних помада и маскара, већ стога што се меша у све поре живота у  земљи Србији, попут маргарина!

Њен наводни став, да је Србија слободна земља, и да неће ваљда ти православни попови одређивати ко сме да дође у посету, таман као да је у питању радознали туристички обилазак  сабора у  Гучи, па да свети отац мало чалабрцне свадбарског купуса (то, за јело не спремају у кухињама ватиканским), чисто да доживи изворну Србију, ону коју маргаринка и њено друштво још нису загадили по налогу Трилатерале, или макар само оног „моста“ коме припада, тако показује сву бахатост, наслеђену још из времена друга бравара и његових раних извођача преумљења православних Срба!

Само, дрчна маргаринка превиђа битну ситницу, њено безобзирно гурање под тепих геноцида над Србима у ком је Ватикан имао нескривену улогу, не може да се правда некаквом бригом за „слободну Србију“, јер њен став није став већине Срба, поготово не оних који вуку своје корене преко Дрине и Саве!

Недавно је свети отац доживео велику неугодност, када је радосно отперјао у једну православну земљу на позив колабораната на њеном челу, који су и осмислили екуменску сеансу на стадиону, али првосвештеник православни рече одлучно – но, но!– и свети је отац само могао да броји празне редове на стадиону, а челници који су му послали позив, да се скрушено правдају!

Притом, том народу ватиканци нису дужни исприку за почињени геноцид над њима, као што су дужни Србима, макар то маргаринка дрчно маргинализује и банализује, као кад слави своју Крсну славу у хотелу, што понајбоље казује о поштовању свога народа и његове традиције, јер нема Србина без славе, али као породичне светковине!

Наравно, то се не односи на оне који славе по потреби, из чисто утилитарних мотива, или оне који тако обмањују своје гласаче, као што и Томица беземљаш прави цркву у свом селу, јел` можда покајницу, зато што је крадом звао светог оца, а пре тога га нису поучили да је папа најпре првосвештеник римолатолички па тек потом и први човек државе Ватикан, што ни министарка-маргаринка баш не разуме!

Биће да јој дунђери белосветски из њеног „моста“ нису још растумачили тај детаљчић!

Зато нема доласка римокатоличког папе у посету држави Србији, док не уследи позив патријарха, као првосвештеника српског народа!

Римокатолици су у Србији само припадници нацијоналних мањина, и то не сви, јер су многи и мухамеданци!

Свети је отац до сада неколико пута походио околне државе које су католичке, а један је долазио чак и у Сарајево, као видљиву показну вежбу моћи окупаторске управе, што у време Двојне монархије није организовано, јер тада свети отац није имао ни авион, ни папамобил, па да часком тркне по беломе свету!

Римокатолици из Србије, слободно су организовано (они који су то желели, наравно) пошли на та поклоњења, да га и виде и чују, притом ипак чинећи мали део поклоника, јер их и тако нема у оноликом броју који би RKC радо видела у земљи Србији!

Ивица певач и његови вокалисти, одгајани на наративу комунистичког атеизма, не разумеју ни улогу СПЦ, ни тежину њене одлуке, а нису компетентни да се мешају у одлуке  православне цркве, која се тим својим ставом ни у ком случају не меша у тзв „државна питања“ актуелне власти, притом строго поштујући чињеницу да је црква одвојена од државе!

У државу где римокатолици нису већински верници, папа не долази док не добије позив њеног црквеног поглавара, пошто он као првосвештеник  RKC увек држи проповед при својој посети, те је ово тврд став  Свете столице као средишта RKC, што Свети синод СПЦ веома добро зна!

Само, на насталом медијском смраду, баш се лепо види како се мешају „бабе и жабе“, на жалост, мешају их управо они који би најпре требало да разлуче шта су жабе, а шта бабе, па тек потом да шаљу позивнице у Рим, притом безобзирно претходно ни не питајући првокључара за кључ, царских двери у Пећкој патријаршији!


Извор: Аналитички форум

Оставите коментар

Оставите коментар на Папа и слонови у српској стаклари

* Обавезна поља