vladimir-frolov_bigСиловање истине, као појавни облик наступа учесника хрватскe УЗП (удружени злочиначки подухват) камариле, ипак даје резултате, макар у наступу београдске политике „неутралности у региону и шире“ (читај, активно  несупростављање злочину).

Још од 1867.године, у аустријском и угарском делу  тадашње Двојне монархије, имали су Срби и Хрвати једнак третман.

Упркос агресивности RKC (Римокатоличка црква) и HSP (Хрватска странка права), бечки су господари ипак имали став да се то словенско становништво није делико по нацији већ по вероисповести, и језику којим говори.

Тако су тада и постојали Срби-католици у Далмацији и Приморју, са Дубровчанима као драгуљем у круни.

Чак и у Великом рату, водиће  статистичари  табеларне приказе са рубриком заједништва (Кроато-Срби), у животу и смрти војника, из јужнословенских покрајина.

Тек ће прва заједничка држава увести у попису националну одредницу, која је већ увелико злоупотребљавана од свештенства RKC и првака HSS (Хрватска сељачка странка), који своје ослободиоце злобно називају окупаторима, јер нису били исте вере.

Некадашње бечко-пештанске слуге, брутално прозивају оне Хрвате који искрено подржавају Југославију као заједницу, у којој су добили и опште право гласа, уз све остале добитке.

Чим `39.-е добише своју Banovinu Hrvatsku, уследи талас отпуштања Срба из службе као појавни облик  већ упућене тајне окружнице HSS, о постaвљењу према заједничкој држави Југославији.

Проглашењем NDH и усвајањем  расних  антисрпских закона, дефинисано је „српско питање“ и његово још јасније коначно решење, у самосталној хрватској држави.

Српски антифашистички устанак, први у поробљеној Европи, успорио је решење тога „српског питања“ у тадашњој NDH, препустивши његово решавање кроатокомунистима као „варијанти Б“, хрватских домољуба.

Скоро пет деценија, хрватски комунисти, RKC и усташка емиграција, играју покварену игру са српским народом у Хрватској, упорно га преводећи у статус „хрватског политичког народа“!

Притом је законски одрађено, да се не покрене питање геноцида над Србима, одиграна фарса са суђењем Артуковићу, јер су хрватски грађански политичари, емигранти у САД,  јасно истакли да је ратни злочинац и под том одредницом је и испоручен, иако држављанин САД!

Истовремено је покренута и прича о хрватском комунисти Хебрангу, доказаном србождеру, који ће организовати неколико суђења Србима-комунистима током НОБ, само зато што су писали о геноциду који је починила хрватска фашистичка држава, а не само „усташе-марсовци“!

oluja-raca

Проба названа „хрватско прољеће“ или „маспок“ („масовни покрет“) из седамдесетих година прошлог века, у којој евидентно није узела учешћа RKC, замајац антисрпства још од првог хрватског концила 1900.године, више је послужила за чишћење пројугословенских кадрова у државној управи и нарочито у федерацији (афера „ЖАНКО“), пред доношење устава из `74.године којим је најзад разграђена држава, за коју су Срби изгинули дваред, у једном веку!

Ипак, и у том новом уставу, Срби у Хрватској остали су народ, додуше са службеним хрватским језиком, што ни бравар BROZ није никако „примећивао“, иако су бројни још храбри појединци, указивали на то кршење права конститутивног народа, и нежељене последице!

Уследило је затим евидентно фалсификовање историје НОБ, где бројне крајинске бригаде уз своја ратна имена, добише и непостојеће хрватске предзнаке, као да је дотада сакривану документацију о томе  најзад доставила усташка емиграција, или можда стиже из архиве британске SОЕ!

Били су то јасни знаци намере, да се у будућности преиспита основ за државотворност српског народа у Хрватској!

У БиХ  су још били нејаки за ту игру, муслимани су управо порасли за слово, и пратећи статус народа, пред планирани попис`71., у заједничкој држави.

Све су ове активности координисане из Матице Хрватске, Друштва књижевника Хрватске и Каптола (жаргонски назив средиштa RKC у Хрватској) са тадашњим челницима СКХ, који су се јавно још заклињали у „братство-јединство као зеницу ока свог“, када би о годишњици устанка морали  ипак скокнути до Срба, места  где је `41. почео масовни устанак против NDH.

Тада још нису смели да лажу о Сиску и храбрим комунистима, који су прогласили устанак у оближњој шуми и вратили се потом у варош, својим снашама, уплашени од сусрета са гневним Србима и Васиљем Гаћешом, који за њих ни марили нису, али за борбу са усташама, јесу!     

После вишестраначких избора у мају `90., чим се преузе власт, понови се судбина Срба-чиновни ка из времена Banovine Hrvatske, уследише масовни откази и плански прогони!

Да им се не понове и расни закони, Срби одржаше  сабор у Србу и решише, као конститутивни народ да на референдуму (по важећем закону!) одлуче о заједништву са Хрватима!

Представници српског народа јасно дефинисаше, да облик референдума о заједништву, директно овиси о ставу Хрвата према заједничкој држави.

Нису Срби  бранили Хрватима да се издвоје из Југославије, али они као народ неће дозволити да и њих собом поведу у нову независну, где већ пишу пароле „ЖАП“ (живео Анте Павелић)!

Видећи да се врше припреме за референдум, који је симболично заказан за 19. август –ПРЕО БРАЖЕЊЕ ГОСПОДЊЕ-, као нови квалитетни почетак суживота два народа у заједничкој републици, руководство  HDZ као  владајуће странке, на затвореној седници доноси одлуку да силом оружја спречи демократски облик изјашњавања конститутивног народа, јер има уставно право самоопределења и самоотцепљења!

Зато су 17.августа и послали припаднике специјалне јединице МУП, да силом одузму оружје из СУП-ова у општинама које су већ формирале „Заједницу општина Сјеверне Далмације и Лике“, као ембрион самоорганизовања српског народа!

На ту оружану агресију, без законског основа за примену силе, српски народ је самоорганизова но  одговорио подизањем барикада, без насиља према припадницима  МУП  Р. ХРВАТСКЕ!

oluja-zrtve

Да сакрију своје јавно испољено насиље, покренута је лавина новинарских лажи  о „српској побуни“, већ  унапред договорени извештачи светских независних медија похрлише у Крајину, као некад на Дивљи запад, очекујући сцене из каубојских филмова и романа Карла Маја.

Индијанце у лику Срба, лако су нашли, Срби су извештаче ZDF лако препознали као земљаке Карла Маја, јер су некада глумили као статисти у серији филмова по његовим романима. Филмови су сниманим  на Плитвицама и кањону Пакленице, где су сада биле барикаде.

Лагање о „српској побуни у Хрватској“, преузеће и истражитељи хаашког трибунала и активисти НВО у Србији, заједнички упорно трагајући за доказима који би оптужили тадашњу власт у Србији да је организатор и иницијатор те спонтане реакције народа, који нажалост има горко искуство „остатка закланог народа“, у хрватском геноциду почињеном у НДХ!

После „петооктобарског демократског ослобођења од тираније“, усвојиће српска политика и нарочито правосуђе термин о „српској побуни“, следећи послушнички диктат из  Брисела.

Челнице разних НВО и „деконтаминерке“ београдске, одмах ће за учеснике оправданог отпора новохрватском оружаном терору, резервисати име „српски фашисти“, а потомци усташа са традицијом фашиста постаће хрватски бранитељи, домољуби, безгрешни ко „Цезарeва жена“!

Фарса са „српском побуном“ траје већ четврт века, и поприма све нове и нове облике, само да се сакрије истина о насиљу над конститутивним народом, у земљи која је некада била његова, али је одлуком чланова хрватског УЗП насилно отета, а он силом прогнан!

Ситницу, да је у том злочину етничког чишћења активно учестовао и НАТО и ЕУ, у Београду поодавно нико не помиње, јер пут у „светлу будућност“ нема алтернативу, и шта је притом ситница од остатка закланог народа?!   

Народна пословица – „Ко хоће да заборави, тај хоће да му се понови“! – није још у Београду службено верификована из Брисела и Вашингтона, али време тече, а хеликоптери стижу!


Извор: Фонд Стратешке Културе

Оставите коментар

Оставите коментар на „Српска побуна“ – хрватска августовска лаж

* Обавезна поља