Boris-Aleksic 1Недавни терористички напади у Зворнику и Куманову подсетили су све да исламски тероризам прети Европи. У Зворнику је нападнута Република Српска, а у Куманову Македонија. Претходно је истицање заставе велике Албаније усред Београда у организацији Ослија Раме брата албанског премијера, показало да српски систем безбедности практично не постоји. Иако је сасвим јасно да су муслимански и шиптарски терористи деловали по налогу из Вашингтона, влада Александра Вучића је одлучна да успостави што боље и присније односе са злочинцима из Сједињених држава који производе хаос на Полуострву и променом Устава зацементира стварање велике Албаније. При том у српској јавности се скрива податак да је дестабилизација Републике Српске и Македоније спречена уз помоћ Москве која се широм света успешно супротставља америчкој стратегији употребе тероризма и нарко-мафије.

Вучић и Дрецун за велику Албанију

Према мишљењу Вучићевих стручњака „радикални ислам“ је крив за терористичке нападе у РС и Македонији. Милован Дрецун, председник скупштинског Одбора за КиМ види проблем у  повратницима са ратишта који су били припадници „Исламске државе“ и имају везе са међународним џихадистичким организацијама. Дрецун решење налази у сарадњи са „привременим институцијама у Приштини и међународном заједницом“ као и посети Вучића Вашингтону где ће премијер дати одговор на „тешко питање где води Србију“ након чега ће регион ући у благостање и просперитет.[i] У овој бесмисленој причи Дрецун своди „међународну заједницу“ на Белу кућу или боље рећи травњак Амбасаде САД у Београду. Он није објаснио да сарадња са терористима Хашима Тачија, на коју се позива, подразумева и заједничке операције Београда и Приштине против непријатеља САД, јер ће Вашингтон тражити од Србије управо то, уколико се она определи за „евроатлантски простор“. Уосталом под окриљем НАТО пакта Војска Србије и шиптарски терористи учествују у заједничким војним вежбама. Дакле уколико послуша Дрецуна Србија ће постати расадник тероризма, и не заборавимо, и наркотика, друге важне полуге америчке доминације у свету. Наравно тиме ће и сама бити затрована овим злом.

Међутим Вучић је брже, боље одговорио на Дрецуново питање и пре него што је кренуо у Вашингтон. Он је преко Вол стрит џурнала, да не би дуго чекали, унапред поручио својим прекоокеанским господарима да Србији нема повратка са пута у ЕУ и да ће чак променити Устав како питање Косова и Метохије не би оптерећивало његове добре односе са терористима и агентима САД Хашимом Тачијем, Рамушом Харадинајем и Едијем Рамом.[ii] Ко зна можда сва четворица установе нови празник и заједно на тај дан почну да пуштају дронове са заставама велике Албаније широм српских земаља. Добро схвативши Вучићеву поруку премијер Албаније Еди Рама је у Приштини поручио да је „заједнички кров Албанаца Европа“, а да у Прешеву наводно „траже само духовно и културно уједињење“.[iii] Тако би Вучић, како би потпуно задовољио апетите Шиптара, а да његови зомбии не излазе два пут на референдум, могао о истом трошку да избаци и КиМ али и Прешево из Устава. Бујановац и Медвеђа се подразумевају.

Руска борба против тероризма

Наравно, америчку терористичку претњу не треба никако потценити. САД и НАТО већ деценијама широм Европе и света изводе операције подметања, организују убиства непослушних политичара и обарају владе које не раде по њиховим упутствима.[iv] Међутим овај пут има ко да им се супротстави. Нимало случајно највиши функционери у безбедносним структурама Русије јавно су оптужили Сједињене државе да стоје иза међународног тероризма и трговине наркотицима. Сједињене државе су иницијатор свих савремених војних конфликата, поручио је недавно генерал Андреј Картаполов. Иако је раније изјавио да ГРУ не открива тајне, начелник Главне управе Генералштаба Оружаних снага РФ, генерал-пуковник Игор Сергун,  објашњава да се Пентагон спрема да прошири мрежу својих истурених база по свету и да има намеру да са сталним или привременим статусом држи своје војне гарнизоне на територији више од 100 земаља.[v] На Четвртој московској конференцији о међународној безбедности одржаној 16. априла ове године, Сергун је директно оптужио Запад да стоји иза исламског тероризма и трговине наркотицима на којима зарађује милијарде долара. Шеф ГРУ-а је објаснио како је Вашингтон омогућио успон Ал Каиде и да је уз помоћ САД створена и терористичка мрежа Исламске државе која сада прети и Европи. У цео процес су укључене и неке невладине организације. Терористи се баве и трговином наркотицима која представља посебну опасност за свет а злочинцима доноси огромну зараду. Вашингтон и остатак Запада широм света употребљавају терористе да изазову озбиљне проблеме, како би оправдали своје мешање у унутрашње ствари других држава, упозорава Сергун.[vi]

ustaje-srbija

Британско – америчка нарко мрежа на нишану Москве

Слично начелнику ГРУ-а, директор руске Федералне службе за борбу против трговине наркотицима генерал Виктор Иванов изјавио је да се балканском кријумчарском рутом, из Авганистана под контролом САД годишње прокријумчари 80 процената од 150 тона хероина који заврши у земљама Западне Европе. Посебно место у овом „послу“ има територија Косова и Метохије. У јужној српској покрајини су стационирани велики нарко-картели, а међу њима је и један од пет најјачих у свету – Камила, који годишње у трговини хероином обрне 500 милиона долара. Објашњавајући како су САД и ЕУ организовале привреду окупираног КиМ на путу евроатлантских интеграција, Иванов додаје да на КиМ килограм дроге кошта 10.000 евра, а у земљама ЕУ цена достиже и 150.000 евра. Приход од продаје је већи за 1.500 процената. „Зато није ни чудо да је Косово и Метохија постало нарко енклава у Европи“, закључује Иванов.[vii] Овде је важно приметити да руска Федерална служба за борбу против трговине наркотицима делује широм света. Недавно је проширила сарадњу са Кином и другим азијским земљама а присутна је све више у Средњој и Јужној Америци док њени бродови патролирају светским морима. Није тешко претпоставити да се ова елитна организација широм света супротставља америчкој и британској обавештајној служби (АОС и БОС) које контролишу трговину кокаином и хероином. Производња и продаја наркотика су важан део „црних операција“ из којих се финансирају АОС, БОС и њима потчињена мрежа терориста. На овај начин руске специјалне службе сузбијају глобални тероризам и парирају западној обавештајној заједници на свим меридијанима. Из речи генерала Иванова видимо да је Москва посебно заинтересована да пружи помоћ Србији. Наравно за озбиљнију сарадњу је потребна добра воља власти у Београду које за сада нема.

Руска помоћ Македонији

У Републици Српској Милорад Додик се ослања на Руску Федерацију и за разлику од Вучића не попушта Западу. Деловање руских специјалних служби је помогло и Македонији да се одбрани од недавних терористичких напада у Куманову. Терористи су по налогу САД и уз будно праћење и координацију из Бондстила слободно прешли са окупираног КиМ у Македонију. Њихов циљ је био да изведу нападе који ће довести до дестабилизације и пада владе Николе Груевског којег Вашингтон оптужује да исувише сарађује са Русијом. Терористичка група је имала и план извлачења преко Оебса. Међутим терористи су откривени, изоловани и готово у потпуности ликвидирани уз сву подршку коју су имали из САД, а македонска влада није пала. „Црвена ћелија“ АОС-а у Београду задужена за медије је у једним дневним новинама покушала да спинује информације о Куманову подметањем лажне вести како су војници САД ликвидирали терористе, али нико у њихову пропаганду није поверовао. Такође је пуштена информација да је БИА раније упозорила Македонце да се очекују терористички напади. Међутим и овај податак је био више пропагандни и у корпи са сличним припремљеним вестима према којима су наводно тајне службе са Запада унапред упозориле Груевског, а он није реаговао на време због чега је по Бриселу и Вашингтону крив за Куманово. На жалост БИА је под „реформама“ ЦИА у тако јадном стању да није знала ни за заставу велике Албаније коју је усред Београда донео и развио Осли Рама. Македонцима су у одбрани државе помогле руске специјалне службе, а акција терориста у Куманову је пропала.

Додајмо још да се генерали Сергун и Иванов налазе на „црној листи“ САД и ЕУ. На примеру Балкана видимо и због чега. Они се успешно супротстављају пројекту велике Албаније коју стварају САД и ЕУ. Русија је способна да помогне својим савезницима широм света иако се не граничи са свима њима. Ту је шанса и за Србију коју не треба пропустити. Потребна је само добра воља. Упркос Вучићу и Шиптарима као и њиховим газдама у Вашингтону и Бриселу, Србија ће се уз помоћ Русије – устати!

_________________________________

Одреднице:

[i]http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8/%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0/%D0%B4%D1%80%D1%83%D1%88%D1%82%D0%B2%D0%BE.395.html:547928-Teroristi-OVK-spremaju-upad-kod-Preseva

[ii] http://www.nspm.rs/hronika/aleksandar-vucic-za-vol-strit-dzurnal-srbiji-nema-povratka-sa-puta-ka-eu.html

[iii] http://www.blic.rs/Vesti/Politika/561482/Edi-Rama-u-Pristini-Albanaci-u-Presevu-traze-duhovno-ujedinjenje

[iv] http://srb.fondsk.ru/news/2014/09/16/nacistichki-koreni-nato-pakta-i-evropske-uniie.html

[v] http://fakti.org/oruzje/ruski-kalibar/ruski-generali-amerikanci-vode-hibridni-rat-protiv-rusije-prave-baze-u-100-zemalja

[vi] http://www.russkie.org/index.php?module=fullitem&id=34696

[vii]http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8/%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0/%D1%85%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0.405.html:342593-Viktor-Petrovic-Ivanov-Kosovo-narko-baza-Evrope


Извор: Фонд Стратешке Културе

Оставите коментар

Оставите коментар на Устаје Србија!

* Обавезна поља