milanko-seklerЗемља која уништава своје школство, не чини то никад само због пара, због тога што фале средства, или зато што бесплатно школовање оптерећује њен буџет… Не!… Једна земља која уништава своје образовање је одвећ под владавином оних, који од ширења образовања страхују јер необразованим народом лакше манипулише!

Итало Цалвино

То је питање које све нас у Србији, који чинимо само статистичку милионску масу (глупу), погодну за повремено извођење на изборе (претходно ухваћену носном лулом за нос, као што се једино безбедно и изводи рогата стока на сајам и изложбе, па на крају крајева и на изборе), поготову када нам свака власт у последњих неколико деценија, па и ова актуелна, непрекидно објашњавају једно те исто, а то је: „Како ће нам бити боље, тек када нам прво буде још много горе“!

Наравно, свака власт у вишедеценијском низу стигла је да испуни само онај део обећања, који се тиче „да нам буде још горе“! И свака је након одласка у опозицију тврдила да је била на добром путу да нас све усрећи, али, ето, не стигоше, јер је „наивни народ“ био заведен демагошким и немогућим обећањима некадашње опозиције, а будуће власти, „која ће сигурно бити много гора и некомпетентна“ него што су били они. И тако, ми већ деценијама имамо исту памет на власти и исту памет у опозицији! И отуда је и нама све време исто.

Ах, да! Заборавио сам да вам кажем још један детаљ, а то је да свака од ових власти је у вишедеценијском низу ипак успела да у том краткотрајном бљеску трајно побољша живот својих породица, рођака, пријатеља и страначких лидера! И то је неки резултат! Теоријски, ако се овако настави, и ако се сви будемо изређали, и зајахали макар на кратко ову нашу једину, добрано исцрпљену и посрнулу домовину, Србију, сви ћемо коначно живети много боље! Невоља је само што наша домовина, наша Србија то сигурно неће преживети. Али то и јесте циљ. Невоља је што ће нам свима бити боље тек када ње више заиста не буде. А њен нестанак, нестанак државе Србије, као јединог нашег сигурног места под овим небом и сунцем, биће велика радост за бројне европске „пријатеље“.

vuk_12-655x360

Јер, као што каже наша власт, „једино је важно да се живи боље“ јер „патриотизам се не сипа у тракторе“! То значи да се троши више, а то значи да се има више посла и новца који се тиме стиче. А за то су нам само потребни „страни инвеститори“ (робовласници), који ће обезбедити „робовски посао“, уз нешто хране и лекова (додуше, само док смо млађи и док можемо да радимо, а касније нам се укидају ове „повластице“ јер бисмо живели „бескорисно и џаба“).

Произилази да је становницима Србије само потребно више новца да би били срећни и задовољни! Као што је и свињама довољно корито и топли обор, а говедима пуна јасла и топла штала да би били задовољни и срећни.

Многи ће рећи да нисам ништа ново рекао, и да је сваки отпор ономе што се спрема немогућ јер су и бројнији и јачи народи и државе још много пре нас посустали и пристали на такве услове живота!

Да, тачно је, али још увек има наде за нас јер ипак има слободних народа и држава! Наде би било чак и да таквих народа и држава више нема! Јер, вук је наша животиња, стара митска животиња скоро свих Словена!

Не заборавите, постоје много јаче животиње од вука, као што су медведи, лавови и тигрови, али сви они се могу сломити и истренирати и онда могу да наступају у циркусу, а само вук не! Никада!

Наш вук је својим снажним урликом успео да „пробуди“ и медведа! Зато је сада медвед скоро ослобођен, али је наш вук почео да посрће! Вуче, био си јак када си био сам и скоро уништен, и зато се сада држи медведа, и шуме ће поново бити твоје!


Извор: НСПМ

Оставите коментар

Оставите коментар на Када ће и да ли ће нам бити боље или српски вук

* Обавезна поља