Tomislav-NikolicБЕОГРАД — Председник Србије у интервјуу за Б92 потврдио да „афера прислушкивање“ није окончана и да га и даље тајно прислушкују.

Томислав Николић није желео да именује кривце, али је истакао да је незадовољан радом једног дела полиције.

„Пре неколико дана када је била акција Гром, позвао ме је председник Владе и рекао ‘председниче, крећемо у велику акцију’, а ја сам му рекао да прекине, јер нас можда неко прислушкује“, рекао је Николић за Б92.

Он је на питање да ли верује да га прислушкују у Србији рекао да „мисли да да“.

„Зато понекад у разговору са неким људима изговорим неке ствари да видим да ли ће се појавити у медијима. И појаве се“, рекао је Николић, истакавши да „не цури из Председништва“.

Председник Србије Томислав Николић у предновогодишњем интервјуу за Б92 каже да Србија данас пред собом има неколико дилема које мора да реши.

Прве две су односи са ЕУ и приштинском администрацијом, где треба одредити докле је Србија спремна да иде.

„Ми немамо захтев да признамо независност КиМ, али дипломате говоре да ће то бити услов без кога се не може. Мене помало вређа та статусна неутралност ЕУ јер не можемо да будемо у истом положају, оснивач УН Србија и самостално проглашено Косово“, каже Николић.

За њега је трећа дилема однос са Русијом.

„Наша жеља за уласком у ЕУ је искрена и први пут се види да сви радимо на томе, али онај ко мисли да може да запостави односе са Руском Федерацијом се грдно вара. Европска унија не жели да запостави однос са Русијом“

Председник Србиjе Tомислав Николић сматра да jе направљен добар баланс између њега и владе Србиjе, да су сви радили заjедно у одосима са EУ и Руском федерациjом и да jе влада радила онако како jе договорено када jе давао мандат Ивици Дачићу.

Николић jе подсетио да jе Дачићу предложио да води преговоре, да jе предложио и платформу за њих и навео да сада треба предложити и докле препустити Приштини ингеренциjе. Oн jе рекао да jе његов конкретан допринос у односима са Русиjом поновно успостављање приjатељских и добрих односа.

На питање да jе из Mоскве послао критике на рачун Владе Србиjе, Николић jе рекао да то ниjе било баш тако али да jе рекао да jе jедна одлука Владе Србиjе била лоше срочена и погрешно протумачена.

„До Путина jе стигло погрешно тумачење jедне лоше срочене одлука владе из коjе се могло заjкључити да Србиjа одсутаjе од споразума“ навео jе председник Србиjе и додао да се то могло протумачити као одустаjање од свега што jе са Рф договорено.


Извор: Б-92, Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Николић верује да је прислушкиван

* Обавезна поља