STEFANOVIC, LJAJIC, NIKOLICБЕОГРАД – Српска напредна странка предала је данас Републичкој изборној комисији листу кандидата за посланике за ванредне парламентарне изборе 16. марта, а носилац и први на листи је лидер напредњака Александар Вучић.

На листи од 250 кандидата за посланике републичког парламента, осим напредњака, налазе се и представници СДПС, Нове Србије, СПО и Покрета социјалиста.

Листа носи назив „Александар Вучић – будућност у коју верујемо“, а предали су је потпредседник СНС Небојша Стефановић, председник Извршног одбора СНС Радомир Николић, лидери СДПС, НС и Покрета социјалиста Расим Љајић, Велимир Илић и Александар Вулин, као и потпредседник СПО Александар Југовић.

Напредњаци су први који су РИК-у предали листу кандидата.

Напредњаци су за два сата сакупили 16.000 потписа потребних за предају листе кандидата за народне посланике.

Небојша Стефановић: Очекујемубедљиву победу коалиције коју предводи СНС

Потпредседник Српске напредне странке Небојша Стефановић поручио је данас, након предаје листе за републичке изборе, да очекује убедљиву победу коалиције коју предводи СНС, а која ће се залагати за економске реформе, борбу против корупције и криминала, нове шансе за младе и европске интеграције.

„То су ствари на којима ћемо инсистирати и зато данас предајемо најснажнију листу која мора да буде она која ће победити за људе, која ће победити због реформи и промена у Србији“, рекао је Стефановић новинарима.

Он је додао да је СНС свесна да се у Србији живи тешко, да грађани нису испунили сва своја очекивања и да има пуно препрека, али да зато нема времена за чекање и да се мора ићи пуном снагом напред.

„Зато је важно да гласови које ће добити листа око СНС учине да СНС и њени партнери буду убедљиви број један“, рекао је Стефановић.

Он је поручио да за грађане Србије није важно ко ће бити други, трећи или четврти и поручио да СНС не прави математичке коалиције, већ да је занимају људи и да могу да сарађују само са онима који прихвате да су Србији потребне дубинске реформе, снажна, озбиљна и немилосрдна борба против корупције и нова шанса за младе људе.

Стефановић је подсетио да је СНС закључила коалициони споразум са СДПС, НС, СПО и Покретом социјалиста, наводећи да није направљен коалициони споразум са Покретом снага Србије, али да има неких њихових представника на листи.

На питање каква је разлика ове листе у односу на ону из 2012. године, Стефановић је рекао да има одређених промена, али да је најважније да је ово листа која ће донети нови квалитет и људе који желе да се боре за реформе.

На питање колико су коалициони партнери напредњака добили посланичких места, он је рекао да се ни СНС ни њихови партнери нису бавили математиком.

„Нити ћемо се бавити математиком када будемо правили постизборне коалиције, нити у било ком тренутку – бавимо се људима који су желели са нама да раде на најважнијим темама – борби против криминала и корупције, економским реформама и новој шанси за младе“, поручио је Стефановић.

Председник СДПС Расим Љајић рекао је да верује да је листа која је данас предата победничка.

„Очекујем убедљиву победу, а након тога нам предстоји формирање мале и ефикасне владе која ће поставити три кључна задатка – наставак економских реформи у друштву уз заштиту најугроженијих категорија становништва, наставак борбе против корупције и наставак евроинтеграција“, рекао је Љајић.

Он је навео и да ће влада направити план рада за три месеца, шест месеци и годину дана, чији ће рад бити мерљив.

Љајић је изразио наду да ће предстојећа кампања бити фер и одржана у демократској и мирној атмосфери и истакао да не треба дизати тензије нити „загађивати политички процес“.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на СНС прва предала републичку листу

* Обавезна поља