sasa radulovic aloБЕОГРАД – Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић нема ни знање ни способности, нити интереса да спроведе реформе у Србији и грађанима „продаје маглу“, рекао је носилац изборне листе „Доста је било“ Саша Радуловић.

Носилац изборне листе „Доста је било“ Саша Радуловић изјавио је да се, док је био министар привреде, уверио да први потпредседник Владе Србије Александар Вучић нема ни знање ни способности, нити интереса да спроведе реформе у Србији и оптужио га је да грађанима „продаје маглу“.

Радуловић је у разговору са грађанима и представницима цивилног сектора у Београду рекао да Вучић само прича о реформама, јер је, према речима Радуловића, схватио да је то популарно.

„Вучић нема ни капацитет, ни знање ни вољу нити га интересује да нешто промени. Он само прича о реформама и продаје маглу кроз Београд на води или изводи егзибиције попут Фекетића“, тврди Радуловић.

Радуловић је рекао да Србија мора да „демонтира паразитски систем“ у јавном сектору у коме, како је навео, ради на десетине хиљада људи који не би требало да буду ту, а које су запослиле политичке странке.

Носилац листе „Доста је било“ рекао је да од 700.000 запослених у јавном сектору мора да се отпусти око 15 одсто оних које су странке запослиле, јер читав тај систем кошта државу милијарду и по евра.

Радуловић је рекао и да је важно да грађани Србије схвате да држава и политичари не треба да отварају радна места већ да то треба да ради привреда. Као један од услова да привреда почне да ради и да се створе нова радна места Радуловић је навео смањење намета на рад и увођење прогресивног опорезивања.

„Данас ако зарадите 300 евра морате држави да платите 120, а 180 остаје вама. То је неразумно и то ниједна држава на свету не би могла да утера“, рекао је Радуловић и истакао да је то један од разлога за то што у Србији пола милиона људи ради на црно.

„За досадашње опозиционе странке, Радуловић сматра да се удварају лидеру Српске напредне странке Александру Вучићу како би добиле „део колача“, а да их у ствари не занима промена пропалог система који уништава српско друштво.

Радуловић је рекао да се залаже за универзалну здравствену заштиту и давање социјалне помоћи свима који имају минималне приходе као што је то случај у Канади и у Аустралији.

Као један од примера злоупотреба навео је државну Агенцију за промоцију извоза у којој је, према речима Радуловића, новац деле „на буразерској основи“, а запослени који су имали плату од 130.000 динара месечно су део новца давали странкама.

Према речима Радуловића, високе каматне стопе на кредите банака су директна последица лоше приватизације и извлачења новца из предузећа.


Извор: Р Т С

Оставите коментар

Оставите коментар на Радуловић у Вучићевим реформама

* Обавезна поља